Ten Hag baalt dat afspraken niet nagekomen worden: ‘Ze gingen andere dingen doen’

Ajax kwam uit tegen PAOK niet verder dan een 2-2 gelijkspel in de derde voorronde van de Champions League. Trainer Erik ten Hag is al met al tevreden met het resultaat, maar baalt toch van de slechte fase in de eerste helft. “Cijfermatig is de uitslag prima, want dit is toch de kampioen van Griekenland”, aldus Ten Hag na afloop in gesprek met Ziggo Sport. “Na onze sterke start kenden we een mindere fase en daarin krijgen we twee tegentreffers. De tweede helft is voor ons en uiteindelijk moet je de wedstrijd ook gewoon winnen. Dat dat niet gebeurt, is wel een domper.”

Ajax kreeg in de tweede deel van de eerste helft twee onnodige doelpunten tegen, aldus Ten Hag. De coach zag dat zijn pupillen zich niet meer aan de afspraken hielden. “We deden niet meer wat ons wedstrijdplan was. Spelers gingen andere dingen doen en dan verlies je de controle.” Toch ziet de trainer van Ajax perspectief, gezien het resultaat en ook het spel. “Behoudens die fase zijn we hier echter wel zeventig minuten de baas geweest op het veld, maar ik wil negentig minuten de baas zijn. Fases als vanavond voor rust mogen ons niet overkomen. Het is nog niet gelopen, we zullen het in Amsterdam af moeten maken”, besluit Ten Hag. Komende dinsdag staat de return in de Johan Cruijff ArenA op het programma.