Ten Hag baalt dat afspraken niet nagekomen worden: ‘Ze gingen andere dingen doen’

Ajax kwam uit tegen PAOK niet verder dan een 2-2 gelijkspel in de derde voorronde van de Champions League. Trainer Erik ten Hag is al met al tevreden met het resultaat, maar baalt toch van de slechte fase in de eerste helft. “Cijfermatig is de uitslag prima, want dit is toch de kampioen van Griekenland”, aldus Ten Hag na afloop in gesprek met Ziggo Sport. “Na onze sterke start kenden we een mindere fase en daarin krijgen we twee tegentreffers. De tweede helft is voor ons en uiteindelijk moet je de wedstrijd ook gewoon winnen. Dat dat niet gebeurt, is wel een domper.”

Ajax kreeg in de tweede deel van de eerste helft twee onnodige doelpunten tegen, aldus Ten Hag. De coach zag dat zijn pupillen zich niet meer aan de afspraken hielden. “We deden niet meer wat ons wedstrijdplan was. Spelers gingen andere dingen doen en dan verlies je de controle.” Toch ziet de trainer van Ajax perspectief, gezien het resultaat en ook het spel. “Behoudens die fase zijn we hier echter wel zeventig minuten de baas geweest op het veld, maar ik wil negentig minuten de baas zijn. Fases als vanavond voor rust mogen ons niet overkomen. Het is nog niet gelopen, we zullen het in Amsterdam af moeten maken”, besluit Ten Hag. Komende dinsdag staat de return in de Johan Cruijff ArenA op het programma.

Related posts

13 Comments

 1. Iceman

  Ik heb vertrouwen in dit Ajax dat het goed komt en dat Ajax gewoon de CL haalt. En oftopic Blind wordt nu afgemaakt in de Media. Onterecht en Veltman treft geen blaam kom op onterecht dit.

 2. Zlatan4ever

  Met Dolberg beginnen was geen goed idee van Ten Hag. Dan speel je met 10 man….
  Genoeg voordeel van de twijfel gehad, alleen nog opstellen bij “kleine” tegenstanders in de eredivisie en op zoek naar een spits die er minimaal 20 in trapt
  Intussen kan KJH de honeurs waarnemen

  1. Wenen 1995

   Luis Suarez….. Met hem erbij gaat het helemaal goedkomen. Ben alleen bang dat Barca hem nu nog niet laat gaan. Donyell Malen zou ook een optie zijn geweest, maar die grapjas heeft net bijgetekend tot 2024….

    1. Wenen 1995

     Zeker jammer, John. Zou Bas Dost ook niet iets voor Ajax zijn? Scoort veel bij elke ploeg waar hij speelt…

 3. Charka53

  Laten we maar zeggen dat ze nog niet goed ingespeeld zijn en we weten wat de mindere spelers zijn qua verdediging en als het in de voorhoede ook niet loopt hebben ze het vanachter nog moeilijker dus er zijn elf man niet goed bezig.

Comments are closed.