PAOK geeft niet mee en houdt Ajax op 2-2

Ajax begon sterk in Griekenland maar op een gegeven moment werd het spel uit handen gegeven. In die periode gaf het de thuisploeg de gelegenheid om twee doelpunten te maken. Misschien moeten de spelers de scherpte na de vakantie nog wat beter vinden. Toch is te zien dat er veel potentie in het spel van Ajax zit.

Ajax had de touwtjes in het eerste gedeelte van de wedstrijd goed in handen. Hakim Ziyech scoorde in de tiende minuut, uit een prachtige vrije trap, de 0-1 maar het leek op een eigen doelpunt van de Griekse verdediging. Alles leek al in kannen en kruiken maar Ajax liet PAOK steeds vaker komen en zette de deur wagenwijd open. In het middenveld liet Daley Blind Biseswar helemaal vrij staan en de verdediging dekte niet door. Hierdoor kon Akpom simpel de gelijkmaker binnentikken (1-1). Nu was Ajax het schijnbaar helemaal kwijt en in de laatste minuten voor de (ijs)thee werd er nogmaals door PAOK gescoord (2-1)

De spelers werden in de kleedkamer eens goed aangesproken door Ten Hag want na rust speelden men sterker en kreeg diverse kansjes. De grootste was voor Hakim Ziyech, maar na een slim overstapje van Donny van de Beek, maaide de aanvaller de bal hoog over. De voor Dolberg ingevallen Klaas-Jan Huntelaar liep in de 57ste minuut eenvoudig de bal binnen omdat na roekeloos wegwerken van Fernando Varela de bal tegen het been van The Hunter vloog(2-2). Wanneer we dit seizoen opnieuw in de Champions League willen schitteren, dan zal het stukken beter moeten gaan. Al met al was het spel slordig en ongeconcentreerd. Blind en Mazraoui verloren te veel duels terwijl Donny van de Beek heel lang niet zichtbaar was. Kasper Dolberg was wederom ook niet al te best.

Scoreverloop:

(10′) Hakim Ziyech 0-1
(32′) Akpom 1-1
(39′) Matos 2-1
(57′) Klaas-Jan Huntelaar 2-2

Gele kaarten: Matos (PAOK), Mazraoui (Ajax)

Opstelling Ajax: Onana; Veltman, Schuurs, Martínez, Tagliafico; Blind, Mazraoui (82′ Razvan Marin), Van de Beek; Ziyech (82′ David Neres), Dolberg (32′ Klaas-Jan Huntelaar), Tadic

Opstelling PAOK: Paschalakis, Matos, Crespo, Varela, Giannoulis, Jaba (79′ Stoch), Esiti, El Kaddouri, Biseswar (73′ Augusto), Pelkas (64′ Limnios), Akpom

Related posts

19 Comments

  1. vak411

   idd info! zonder frenkie, Matthijs en lasse. die gasten zijn onder druk echt niet veel.. en dat is wat Ajax gaat doen. komt goed. idd weinig credit hier. las ergens alweer dat Ten Hag er uit moet. wat een teletekst gezeik. automatismen moeten komen door wedstrijden. ook niet 100% tevreden over het spel.maar wel realistisch blijven mensen
   .2-2 uit is prima

    1. Zlatan4ever

     Infojood is zijn trotse extra nickname omdat hij ons altijd van veel info voorziet……
     Dus zal geen probleem zijn 411

  2. dioajax

   Yoooooh indoooooo alles goed man???ja klopt er is veel ruimte voor verbetering!!2-2 is een hele goeie resultaat in toumba!!!ajax heeft de kans om door te gaan en dat gaan we doen 100%!!t probleem is dat met dolberg ga je nergens heen!ik was blij dat hij injured was echt!!!en wil zien wat overmars gaat kopen als ven de beek ziyech en neres weg gaan!!!maar vandaag kon je zien dat de jong mis je wel op t middenveld!!!hoop dat alles goed komt en dat weer ons ahax het chemistry heeft om weer dir seizoen goed voetbal speelt in nederland en europa!!!

 1. Stimi

  Met een normale opstelling zoals vorig jaar, gaan we die grieken volgende week verrassen. Deze ronde moeten we doorkomen

 2. BeukerAjax

  Had meer ingezeten, maar prima uitslag. Thuis geen goals tegen krijgen.
  De achterhoede blijft zo nu en dan gatenkaas, goed om op te focussen!

  Laten we hopen dat v/d Beek niet naar Real gaat… alleen de voorzitter wil heb hebben niet de trainer. Daarnaast is hij keuze B voor Real maar voor Ajax is hij keuze A wat weer goed past bij ons aller Ajax! Lekker blijven jongen en help ons de CL in?❌❌❌

 3. Charka53

  Hier had meer in gezeten maar 2-2is een goede uitslag waar we mee verder kunnen en moeten gaan en het spel kan nog een stuk beter maar dat komt wel als we een week of wat gevoetbald hebben.

 4. a.p.

  Nog niet100% maar toch een prettig gevoel straks naar bed 2-2 en een thuiswedstrijd voor de boeg

 5. Three Little Birds

  Ik mag toch wel hopen dat er een middenvelder en Aanvaller gehaal gaan worden. Als Neres Ziyech Van De Beek de club verlaten?

 6. VanDattem

  Klaas-Jan Huntelaar, nog steeds onze beste spits sinds het vertrek van Klaas-Jan Huntelaar.

 7. Slingertje.

  De 1ste helft liep met een sisser af maar gelukkig stonden ze er weer in de 2e helft en had Ajax met 2-4 van het veld moeten stappen.
  Nu maar ruim afmaken in Mokum en zaterdag even warmdraaien tegen fc Emmen.

Comments are closed.