Opstellingen PAOK-AJAX: Dolberg toch in de spits

Razvan Marin ontbreekt in de opstelling van Ajax voor het eerste duel met PAOK Saloniki in de derde voorronde van de Champions League, zo valt op de site van de UEFA te lezen. Trainer Erik ten Hag kiest dinsdagavond in Griekenland voor Noussair Mazraoui op het middenveld. Kasper Dolberg behoudt zijn basisplaats, ondanks de geruchten dat de Deen plaats zou moeten maken voor David Neres.

Ajax kwam afgelopen weekend tijdens de seizoensouverture in de Eredivisie tegen Vitesse niet verder dan een gelijkspel (2-2) en met name Dolberg moest het na die wedstrijd ontgelden. De spits kreeg de nodige kritiek te verwerken, waarna de verwachting was dat Ten Hag tegen PAOK in de punt van de aanval zou kiezen voor Dusan Tadic. De oefenmeester van Ajax houdt echter vertrouwen in Dolberg, waardoor onder meer Neres en Quincy Promes op de bank zitten.

Op het middenveld valt de basisplaats voor Mazraoui op. De Marokkaans international speelde vorig seizoen voornamelijk als rechtsback, maar krijgt nu op het middenveld de kans van Ten Hag. Mazraoui wordt ondersteund door Daley Blind en Donny van de Beek. De basisplaats van Mazraoui gaat ten koste van Marin, die tegen Vitesse nog basisspeler was.

Opstelling Ajax: Onana; Veltman, Schuurs, Martínez, Tagliafico; Blind, Mazraoui, Van de Beek; Ziyech, Dolberg, Tadic

Opstelling PAOK: Paschalakis, Matos, Crespo, Varela, Giannoulis, Jaba, Esiti, El Kaddouri, Biseswar, Pelkas, Akpom

Related posts

62 Comments

  1. Iamsterdam2015

    …….ongelofelijk!!!! Maar goed ik had afgesproken ( met mijn zelf) geen commentaar meer te geven op een bepaald persoon in de selectie en daar hou ik mij aan. Vreemde opstelling TH????. Vreemd

    1. dioajax

      Weer dolberg???echt??waarom niet tadic als aanvaller of huntelaar en promes links!!!echt dolberg voegt niets in dit team!!!pffffffff ik denk een 2-2 of 1-3!!!positive alles komt goed!!!Hup Ajax Hup

  2. theomar

    Als dolberg na 30 minuten nog steeds onder de maat presteert, direct wisselen. Verder opstelling OK.

  3. 89_manon

    Ik weet echt niet wat TH in godsnaam in Dolberg nog ziet, Dolberg heeft vanavond de kans om te schitteren zo niet, boek ik persoonlijk een ticket voor hem terug naar amateurs

  4. Yindi02

    Dolberg kan er zo uit het niets 2 inschieten. Maar die verwachting is niet op basis van wat hij steeds (niet) laat zien. Ik denk dat hij heel goed traint (iets wat tH al eens heeft opgemerkt) en dat hij derhalve steeds voor hem kiest. Anders snap ik het ook niet. Stel dat hij er een paar inlegt, zou dan zo maar weer de Dolberg kunnen worden die we zo graag zien ( en gezien hebben) Voetballen kan die gozer echt wel. Hoop doel leven, maar…..

  5. Yindi02

    Verder denk ik, is er wereldwijd geen speler op te noemen die zoveel krediet krijgt als Dolberg bij Ajax. Eigenlijk heel bijzonder! Stel dat ik Dolberg zou zijn, ik zou dan in deze situatie eerder hopen dat ik niet wordt opgesteld. We gaan het zo zien.

  6. Yor2002

    Dolberg is meer een counterspits dat past niet echt hoe een spits van Ajax zou moeten spelen en hij heeft moeite zich daaraan aan te passen. Toch jammer want ik weet zeker dat als hij bij een ploeg zou spelen die veel countert hij misschien bijna wel topscorer van die competitie wordt.

  7. Yor2002

    Ook wel blij dat die Marin er niet in staat zeg wat was hij slecht afgelopen zaterdag!!!!

      1. Old Ajax

        Zonder Veltman stond het 1-1. Hij solliciteert ook weer duidelijk naar een kaart of twee.

  8. Iamsterdam2015

    Waar je zo goed begon heb je nu niks te vertellen. Pfft wordt je even te kijk gezet. Als ze zo doorgaan PAOK wordt het 4-1

  9. Griffioen66

    Nagenoeg allemaal ver onder maat momenteel. Veel en slordig balverlies en nog niet gevaarlijk geweest voor het doel. Pfffff nog veel werk aan de winkel.

  10. Koning Haarms Wolfs

    Ben bang dat we er aan gaan. Die Sloveen zal wel een Grieks neukvriendje hebben, alles fluit hij tegen. Straks ng 040 in de UEFA-league. Kan Dolberg verhuurd worden, of verkocht?

  11. RobbyZ

    Waarom niet die succesvolle CL voorhoede van vorig seizoen en beginnen met Dolberg en nu KJH er in,heeft die kale geheugenverlies??? ?

  12. Koning Haarms Wolfs

    Als we er snel uit liggen, gaan we nog 4 spelers kwijtraken en gaan we samen met Twente vechten voor plaats 8……

  13. Hazez

    Dit is echt zoooo slecht wat ik hier allemaal zie hopelijk gaan ze zo wakker worden man man

  14. Iamsterdam2015

    Ajax vecht tegen zich zelf. Als de spelers lopen te mopperen en janken dan is het gedaan. Ajax heeft dat altijd gehad en vandaag weer. Moet in de rust een hoop veranderen want anders is het gedaan!!! Er gaat een hoop fout

  15. Koning Haarms Wolfs

    Lees net dat Malen langer is vastgelegd door die kut-brabo’s. Straks zijn wij de grote verliezer, met een paar breedte-aankopen en 6 basiskrachten weg. Wat een ongelovelijke kutstart van dit jaar!

  16. Old Ajax

    Tempo te laag daardoor snelle passing onmogelijk. Linies sluiten niet aan met name probleem op middenveld bij tegenstoot. PAOK een tegenstander die normaal geen enkel probleem mag zijn. Pluspunt: Dolberg eruit (helaas blessure dat gun je hem ook niet). Uitgeschakeld worden door PAOK voor CL zou blamage zijn. Tweede helft feller en sneller en vooral feller ingrijpen dan komt het goed.

  17. Iceman

    Ja de K verdedeging laat hef weer afweten de 1-1 waar zijn de verdedegers??????? Wordt Fucking niks dit

    1. Neres07

      En vd beek laten staan zeker ? Die heeft ook nog noks gedaan wel consequent blijven he..

  18. Indojood

    Het middenveld wordt compleet overlopen. Donny staat veel te diep. Mazraoui voert zijn verdedigende taak niet uit. Blind geeft geen rugdekking bij counters. Slechte tactiek van TH. Altijd met een nummer 6 en het spel voor je houden (minder hoog staan). Jopie riep dit altijd en hij had natuurlijk gelijk.

  19. Forever nr14

    Nu komt er toch uit wat ik begin vorig seizoen al aan gaf, het materiaal heeft TH goed gedaan, nu blijkt dat ie toch zeker een tactisch onbenul is.
    We gaan eraan helaas, Ajax is geen Ajax meer.

  20. Iamsterdam2015

    GODSAMME wat heeft die Ziyech een balverlies. Wordt er gek van, afgelopen weekend ook al tegen Vitesse!!!

        1. Old Ajax

          Lezen wat ik schrijf. Maar ….. gegroet weer allen. Mogelijk tot over een week of wat. Voorlopig zat te doen hier.

  21. Koning Haarms Wolfs

    Maar weer tegentreffers. Onze verdediging is nog niet op niveau. Dat moet verdomde snel gebeuren!

    1. Indojood

      Achterin is het ok. Middenveld ga je kwaliteit missen met Frenkie, Lasse en wellicht Donny. Ik ben niet echt blij met het vertrek van Lasse. Kan prima controlerend spelen. Mazraoui was beroerd, Donny stond veel te diep. Tweede helft stond het beter. Blind is onder druk erg kwetsbaar. Dolberg is einde verhaal nu dus nog een sputs ergens opduikelen.

      1. Koning Haarms Wolfs

        Lasse idd, die had moeten blijven. Maar weer 2 tegengoals…… Moet zeggen, dat die Schuurs lekker begint te ballen. Ik vind de verdediging nog niet soepel lopen. En we hebben keihard een spits nodig, maar waar haal je die nu nog vandaan? Malen gaat niet meer, Bergwijn is geen spits….. zeg het maar.

  22. Iamsterdam2015

    Extra pijnlijk
    Is dat als je dat kwartiertje in de 1e helft wel thuis gaf je nu al voor 80% door was. Toegegeven de 2e helft goed hersteld.

  23. vak411

    uit prima resultaat zonder frenkie, Matthijs en Schöne. ondanks al die paniek zeikerds hier. volgende week afmaken. onder druk geen probleem.deze ploeg.

    1. Old Ajax

      1e helft was gewoon slecht. Omdat PAOK rustig begon viel dat niet direct op.
      Bij tempo was middenveld nergens. Tweede helft beter maar PAOK is gewoon zwak team en kon geen echte druk meer zetten. Was dus gewoon erg matig.

  24. Iedereen heeft een mening

    Jezus, wat een negativiteit. Het is nog zoeken naar de juiste samenstelling. 2-2 uit is, vooralsnog, een goed uitgangspunt.

  25. -buitenkantje rechts-

    Middenveld + spits (Dolberg)was de achilleshiel van Ajax.. Dat Middenveld werd overlopen af en toe.. De controleur ontbrak.. (Lees Frenkie) Ik zie daar nog steeds een rol voor Eiting weggelegd. Blind doet het veel beter als CV..maar ja.. daar hebben we er nu een stuk of 6 van..dus moet hij kennelijk naar het middenveld.
    Mazraoui moet gewoon weer rechtsback.. Veltman als invaller. Veltman die een paar goede ingrepen had en verdienstelijk speelde.
    PAOK..veel.op fysiek..kunnen we hebben. Thuis gewoon afmaken en daarna met zn allen gyros eten.

  26. Ajaxfoort

    Dit moet volgende week beter. Er werd te licht te gedacht over deze tegenstander. En die fout moet je geen tweede keer maken.

Comments are closed.