Driessen: ‘Ajax moet Klaassen terughalen bij vertrek Van de Beek’

Donny van de Beek staat op de drempel om de overstap te maken naar Real Madrid en laat daarmee een lege plek achter op het middenveld van Ajax. Trainer Erik ten Hag heeft in de laatste wedstrijden Daley Blind al een linie doorgeschoven maar als het aan voetbalcommentator Leo Driessen ligt kan Ajax dat probleem snel oplossen.

Driessen laat maandagavond in het programma Voetbalpraat van FOX Sports weten dat Ajax bij een verkoop van Van de Beek er goed aan doet om Davy Klaassen terug te halen naar Amsterdam. Klaassen maakte twee jaar geleden de overstap naar Everton maar dat liep op niks uit. Momenteel speelt de Hilversummer bij Werder Bremen, een club die volgens Driessen niet echt hoge ogen gooit. ‘Werder is afgelopen seizoen achtste geworden en speelt dus geen Europees voetbal. Dan denk ik waarom zou je het niet proberen als Van de Beek vertrekt. Ik vond Klaassen bij Ajax hartstikke goed maar ik weet natuurlijk niet de plannen van Erik ten Hag. Wil je Van de Beek echter één-op-één vervangen dan lijkt Klaassen mij de ideale oplossing’.

Bron: Fox Sports.

AjaxFanzone stopt definitief met Android en IOS apps op 30 augustus: Stel nu vast de web-app in!

Related posts

31 Comments

 1. Vak 120

  Ik vind die leo driessen een kwal van een vent,alleen kan ik me hier ook wel bij vinden! Hoop echt dat we vanavond winnen en dat Donny gewoon nog een jaartje blijft!

  1. JohnDoe77

   Ja duimen dat hij nog een jaar wil blijven! Anders moet iemenad anders opstaan! Vanavond eerst goede zaken doen!

   1. Bakkie

    In ieder geval niet Klaassen terughalen. Waarom zou die in het huidige Ajax een meerwaarde zijn? Zoveel indruk heeft hij de laatste jaren niet gemaakt

    1. J18

     Misschien heeft Suarez interesse in een terugkeer; Dan met Suarez als spits, Ziyech rechtsbuiten, Neres linksbuiten, Tadic op 10. Kans lijkt mij helaas wel klein dat hij nu terugkeert.

 2. FrankiC

  Het is augustus en de prijzen, qua spelers, zijn al zo’n beetje verdeeld. Ik had er graag Ødegaard of Namli willen proberen, maar dan hadden ze er in mei vol voor moeten gaan. Ekkelenkamp kan er ook zo’n diepe scorende 10 worden. (Zelfs De Wit vulde dat in JA goed in.)
  Klaassen heeft het al eens bewezen, zij het niet op CL niveau.
  Een klassiekere 10 (achter de spits) hebben we in huis met Ziyech.

  1. Finidi

   Ja klopt en van dat terughalen hou ik niet zo van maar goed das mijn mening. Beter dan es inderdaad proberen met die gasten gasten die dicht tegen het eerste aanhikken, baal wel van de momenten dat ze alsnog weggaan hoor ook al levert dat geld op

  2. Jimmy1971

   Ziyech is heel goed maar heeft te veel balverlies voor een nummer 10, daarom speelt hij als buitenspeler, dan is balverlies niet gelijk dodelijk..

 3. SonnySilooy

  Het mooie van Ajax is, dat er altijd wel iemand anders opstaat.
  Ik zou liever Tadic achter de apitsen zien dan Ziyech.
  Ziyech is goed maar legt veel risico in zijn spel. Liever balverlies op de vleugels dan in de as.
  Bakker zou er ook nog kunnen spelen en verdient een kans. Hij heeft het loopvermogeb, kan scoren en is fysiek ook nog sterk. Ekkelenkamp misschien een optie??

  60 miljoen voor Van de Beek is veel geld. Ik hoop dat Van de Beek bij Real een eerlijke kans krijgt, maar ik denk dat hij als 1e gaat banken tussen al die vedettes wanneer het niet loopt. Alhoewel Zidane schijt heeft aan de buitenwereld.

  Pas wanneer Ziyech of Neres vertrekken, dan zou ik een speler halen.

  Zin in het nieuwe seizoen. Come on boys!!

   1. SonnySilooy

    De Wit bedoelde ik 🙂
    Haal die 2 qua naam altijd door elkaar, terwijl Bakker linksback is en inmiddels bij PSG speelt.
    De Wit moest het zijn.
    Bedankt FrankiC

  1. dennis78

   ziyech loopt zich altijd helemaal het schompes. meer dan tadic doet. dus ik zou ziyech op 10 zetten. tadic heeft een betere voorzet in huis

 4. Charka53

  Het is niet altijd stom gelul van Driessen deze keer heeft hij een punt , Davy is een zelfde soort speler en een echte Ajacied.

 5. djazzvb

  Als Donny vertrekt zou ik Tadic achter de spits zetten Hakim rechts en David Links, David heeft echt te veel qualiteit voor de bank, ik zie liever Neres dan Quincy, ik vind Promes de wedstrijden (tot nu toe) ook al heeft hij nog niet heel veel gespeeld niet heel goed.

 6. dennis78

  ziyech op zijn plek. neres en tadic hebben dan ook een plekje in de basis. dus mochten ze hem verkopen zou ik het zo intern oplossen. en niet kopen om te kopen. de jeugd krijgt zo eerder een kans.

 7. De Nees

  Driessen mot z’n harses houden met z’n rukadviezen. Niet teruggrijpen naar middelmatig kwaliteit, heeft Ajax niet doorgeschakeld naar een hoger niveau?

 8. a.p.

  Wat mij betreft mag Ajax Klaassen terugkopen als Donny vertrektcHij was een echte vechter en scoorde ook vaak.

 9. KBouter

  Donny heeft vele malen meer voetbalvermogen dat Klaassen heeft. Voor Klaassen wachte Everton en subtop in Duitsland Bremen!

  Voor Donny wacht Real Madrid.. dat is 6 niveautjes hoger dan Klaassen aankan!

  Ajax moet verder omhoog en sentimenten als Klaassen is ern echte Ajacied telt niet. Siem is daar het levende bewijs voor.. het lachertje van echte Ajacieden die terug gehaald werden.

  Cruijjf en Rijkaard zijn tot nu toe de enige succesvolle Ajacieden die terugkwamen!
  Niet doen!!

  1. Litmanen

   Je hebt gelijk, Vertonghen, Ronald de Boer, Litmanen, Blind, Huntelaar… helemaal niks.
   En dan vergeet ik er nog een paar.

   1. KBouter

    Return van Litmanen werd nx… De Boer en Vertonghen waren nog geen basisplaatsen en werden uitgeleend. Huntelaar is geen basisspeler, Blind wel. Dus…

 10. Mr Ajax

  Van de beek is lastig te vervangen, op termijn dani de wit, maar of die het eerste elftal nu al aan kan..

 11. Bigboss

  Helemaa mee eens hoewel ik ziyech er ook wel eens wil zien of tadic met dolberg in de 9 en 10 maar wel
  Samen vrij als ze het maar invullen

 12. Iamsterdam2015

  Intern oplossen. Om nu nog een speler te halen die dan weer moet gaan wennen aan het Ajax systeem (niet voor Klaassen uiteraard). Verder gaan en oplossen met de huidige selectie.

Comments are closed.