Analisten zien Blind als achilleshiel Ajax: ‘In de Champions League is hij kwetsbaar’

Ajax hield dinsdagavond een gelijkspel over aan het eerste duel met PAOK Saloniki in de derde voorronde van de Champions League (2-2). Ajax verschaft zichzelf zo een degelijke uitgangspositie met het oog op de return van volgende week, maar oogde bij vlagen ook kwetsbaar. Analisten Youri Mulder en Jan van Halst lichten na afloop bij Ziggo Sport het optreden van Daley Blind uit. Blind speelde centraal op het middenveld in een verdedigende rol en kwam regelmatig ’te zwemmen’, constateren beide analisten bij Ziggo Sport. “Hij is kwetsbaar in de grote ruimtes”, stelt Mulder. “Ajax speelde vandaag heel vaak niet compact, omdat sommige spelers niet gedisciplineerd zijn, bijvoorbeeld Ziyech, die voorin blijft lopen.”

Volgens Mulder is het zaak dat Ajax als geheel compacter gaat spelen. Vooral Blind heeft immers moeite om grote ruimtes te belopen. “Ze zullen net als vorig jaar het voor elkaar moeten krijgen dat de verdedigers meer naar voren lopen, maar ook dat de aanvallers meeverdedigen op het moment dat ze de bal niet hebben”, vervolgt de oud-spits. “Anders komt Blind in de grote ruimtes te spelen en dat is niet zijn kracht.”

“Blind wordt dan gewoon kwetsbaar”, zo vult collega-analist Van Halst aan. “Natuurlijk wordt iedereen dan kwetsbaar, maar als je echt een powermens bent, dan kun je dat nog verbloemen. In topwedstrijden gaat het nog sneller. In de Champions League is Blind dan kwetsbaar, als het allemaal wat sneller gaat.”

Related posts

16 Comments

 1. RJS

  Terechte analyse. De 2-2 moet voldoende zijn om het volgende week af te maken. Maar wat mij opviel is dat de grote meneren – Tadic, Blind, Van de Beek – niet echt thuis gaven. Ziyech was ook niet top, maar in iedet geval af en toe dreigend. Begin van het seizoen, maar toch. Vind het niks, die CL voorronden ….. slecht voor mijn bloeddruk.

   1. ems

    En dat is voor club als Ajax , dat elk jaar weer opnieuw moet beginnen als elftal, knap lastig

  1. Litmanen

   BR, zucht.
   Ze lieten aan de hand van beelden zien wat er gebeurde.
   Blind liep inderdaad te zwemmen.
   Het centrum achterin was kwetsbaar en dat lag niet alleen aan Schuurs.
   Ziyech ging in tegenstelling tot het einde vorig seizoen niet vooraan inde strijd om zijn eigen balverlies goed maken.
   De backs stonden goed, hoewel Veltman zich te makkelijk liet blokken bij de voorzet (tweede goal).
   VdBeek en Tadic speelden prima.
   Bij Mazraoui blijf ik me afvragen of hij het niveau wel aan kan. Op welke plek dan ook.
   En gisteren werd pijnlijk duidelijk dat het laten gaan van Schone een blunder is.
   Als je hem vergelijkt met Blind dan wordt dat op 6 een hele pijnlijke voor Blind.

   Blind naast Schuurs lijkt mij een veel zekerder duo.
   Laat Eijting de rol van Schone maar overnemen.
   Die heeft er ook de snelheid voor.

 2. Zlatan4ever

  Van Halst was als voetballer een werkpaard Mulder heeft nog geen 1% gepresteerd ten opzichte van zijn vader Jan…..

  Lekker laten lullen….

  Iedereen heeft gezien waar het probleem lag

   1. Zlatan4ever

    Vertel…..
    Onze “smaakmakers” Ziyech,Nico,Neres,Blind en zelfs van Beek spelen nog niet op het niveau van vorig seizoen en de “nieuwelingen” moeten nog wennen….

 3. Ajax belg

  Vandaag weer gezien waarom Zyech nog steeds bij Ajax zit, zijn vele balverlies. Top trainers dulden dit niet

 4. Charka53

  Ja dat zal allemaal wel maar er klopte wel meer niet dus we gaan er maar van uit dat dit na een paar wedstrijden beter wordt want Haggie en zijn staf zien dit ook wel.

 5. nash1900

  Deze Conclusie had ik voor de wedstrijd al gemaakt Buiten de voetbal kwaliteiten van Frenkie is hij natuurlijk veel sneller dan Blind. Als je dan het zelfde spelletje wil gaan spelen dan vraag je om problemen die je gisteren zag voltrekken. Was overigens niet alleen Blind zijn fout.Maar als je nog terug denkt aan vorig seizoen en aan de snelheid van frenkie waar hij de counter eruit haalde van de tegenstander, ja dat kan je van een Blind natuurlijk niet verwachten… we zijn gewoon kwetsbaar op deze manier.

Comments are closed.