Wederom een valse start van het seizoen voor Ajax

Ajax is voor de derde keer op rij de competitie begonnen met een minder goede start. Hoewel de vechtlust er was, wisten de Amsterdammers door achter de feiten aan te lopen het uit eindelijk op een 2-2 te brengen. Het spel zag er op sommige momenten slordig uit maar werd gecompenseerd met werklust. Nadat Bas Nijhuis de bal tegen zich kreeg, paste hij een nieuwe regel toe waardoor Vitesse uitbrak en in de dertiende minuut de 1-0 maakte. Er was wat verwarring ontstaan en een aantal spelers van Ajax vroegen oom uitleg maar Nijhuis gooide de bal naar de helft van Vitesse waardoor er gescoord kon worden. Het tempo werd door Ajax opgevoerd en dat vond men in Arnhem lastig. Donny van de Beek liet zien waarom hij gewild is want in de dertigste minuut wist hij op aangeven van een slordig spelende Hakim Ziyech de in het doel te knallen (1-1). Daley Blind had de 2-1 in zijn hoofd en dat zou ook de stand zijn geweest als hij de bal niet keihard op de paal schoot.

Na de rust was het weer raak: ex-Ajacied Riechedly Bazoer ontsnapte aan de aandacht van Razvan Marin en scoorde de 2-1. Diezelfde Marin wist even later aan de andere kant van het veld hoog over een vrijwel leeg doel te schieten waarop Donny hem schijnbaar vroeg hoe hij dat nou voor elkaar kreeg (foto). Met nog vijftien minuten op de klok kreeg Dusan Tadic de bal op randje buitenspel en schoot de bal in het dak van het net. Terwijl de bal op de stip lag, moest de VAR er nog even een plasje over doen maar men besloot dat dit toch een geldige treffer was (2-2).  Kasper Dolberg kon Ajax tien minuten voor tijd op voorsprong schieten. De Deen stond oog in oog met Pasveer, maar de doelman kon de inzet van de Ajacied met zijn been keren. Zo liet de formatie van Ten Hag opnieuw een grote kans onbenut. Ook onze vriend Bas Nijhuis besloot zijn stempel op de wedstrijd te drukken door op een gegeven moment rijkelijk met gele kaarten te strooien. Bazoer, die eerder in de wedstrijd Vitesse nog op 2-1 schoot, werd hier ook slachtoffer van en moest vijf minuten voor tijd het veld verlaten. Het lukte echter niet om met een man meer een overwinning uit het vuur te slepen.

Scoreverloop:

(13′) Bero 1-0
(30′) Donny van de Beek 1-1
(55′) Bazoer 2-1
(75′) Dusan Tadic 2-2

Gele kaarten: Bero, Bazoer (Vitesse); Veltman, Tagliafico, Blind (Ajax)
Rode kaarten: Bazoer (Vitesse 2 keer geel)

Opstelling Vitesse: Pasveer; Karavaev, Doekhi, Obispo, Clark; Bazoer, Serero (79′ Musondo), Bero; Tannane (66’Gong), Matavz (61′ Grot), Linssen

Opstelling Ajax: André Onana, Nicolás Tagliafico, Lisandro Martínez, Perr Schuurs, Joël Veltman, Daley Blind,  Donny van de Beek, Razvan Marin (69′ Noussair Mazroui); Dusan Tadic, Kasper Dolberg (82’David Neres), Hakim Ziyech (69′ Quincy Promes).

AjaxFanzone stopt definitief met Android en IOS apps op 30 augustus: Stel nu vast de web-app in!

Related posts

46 Comments

  1. vak411

   wat een kansen zeg. jammer. aan de andere kant. 3 spelers in de verdediging speelden voor het eerst samen. ik baal er van. zeker zyiech en die kans van Marin moest er in. maar goed. het komt goed! snel automatismen vinden

  2. Yor2002

   Kunnen we die Marin opsturen naar Genoa ipv Schöne want die gast heeft de afgelopen 4 wedstrijden nog niks goeds laten zien.

 1. Secondant

  Beetje krediet hebben de mannen nog wel toch? Is nog geen ingespeeld team helaas. Teveel spelers nog geen 100% na een vermoeiende zomer. En Dolberg is het compleet kwijt, die moeten ze snel aan Brøndby verhuren en een echte nummer 9 neerzetten. Brobbey versneld laten doorstromen bijvoorbeeld.

 2. Vak 120

  Dit is dus weer een moment dat jongens nog niet uitgeleerd zijn bij ajax!! Donny dus die stap is nog niet nodig dit jaar!

  1. Guisando

   Deze potjes moet je over se streep trekken, ongeacht wat 030 doet. Zij zijn nog niet in vorm en dat wij nog geen ingespeelde achterhoede hebben moet geen excuus zijn. Erik moet wel beter kijken en Kasper niet meer als eerste spits opstellen. We komen er wel!

 3. Stimi

  Wat is reden dat dolberg de eerste spits is. Heeft hij naaktfotos van ten Hag? Huntelaar erin totdat Malen is aangekocht!

 4. Charka53

  Dit was dus weer een valse start maar laten we nog even geduld hebben we zijn net bezig , helaas die arme Dolberg die is het voetbal helemaal kwijt en ik ben bang dat dit niet goed gaat komen en voor de rest waren de mannen nog niet echt in vorm dus Haggie heeft nog veel te doen.

 5. JohnDoe77

  Hoe kan Ten Hag zeggen dat het komt omdat ze nog niet op elkaar zijn ingespeeld? Is de voorbereiding van Vitesse drie maanden langer geweest dan?

 6. Forever nr14

  Tjee en dan Dolberg als eerste spits zeg! Werkelijk die kan er nog steeds helemaal niks van, Ten Hag zie je dat nu nog niet?

 7. -buitenkantje rechts-

  Traditioneel kutbegin van het seizoen.. er zijn allerlei excuses aan te voeren natuurlijk, maar het was gewoon kut! Dolberg exit.. ben er nu helemaal klaar mee.. Wat een natte dweil zeg..

 8. Ralph

  Perfecte start! 1 punt meer dan vorig jaar. We zien elkaar op het museumplein.

  Ps, wat zitten hier toch een stel pessimisten en treurige supporters. Ben bijna blij dat deze app stopt. Waarom zien we de splinter in het oog van de spelers, maar niet de balk in eigen oog.

  1. Koning Haarms Wolfs

   Wat is dit voor pseudo-biblische wijsheid, kerel? Splinter in het oog van de spelers……man, man, man. Als je dan al een spreekwoord gebruikt, zet deze dan ook correct in.

  2. Fred

   vorig jaar speelden we ook gelijk hoor in de openingswedstrijd dus wat lul je nou over punt meer Ralph?

 9. Zlatan4ever

  AJAX heeft al jaren moeite om de 3 punten uit Arnhem mee te nemen. Ik kan wel leven met een gelijkspel,daarnaast speelde AJAX bij vlagen Fietstas helemaal zoek. De doelpunten van Vitesse kwamen tot stand door een lucky goal via Schuurs en een zondagsschot van (kut)Bazoer(was iets “te” blij om tegen AJAX te scoren…..
  En over Nijhuis wil ik het al helemaal niet over hebben, de fucking clown van de KNVB
  Toch nog ff zeiken over Ten Hag:

  Als Dolberg slecht speelt KJH !!
  Als Nico nog niet op nivo speelt Dest!!
  Als Ziyech zijn dag niet heeft
  Eerder wisselen !!!

 10. Koning Haarms Wolfs

  Ajax heeft landelijk al geen hoge gunfactor. Dat al die journalisten en analisten zeggen, dat wij als Ajax alleen nog maar naar de wedstrijd hoeven te rijden en dan hebben we al met 3-0 gewonnen, gaat niet helpen. Het zou best wel eens een erg moeilijk seizoen kunnen worden, met allemaal teams, die zich tegen ons compleet ingraven, of ((zoals dit tegenwoordig zo mooi heet) de bus parkeren. En natuurlijk nog fysieker tegen ons gaan voetballen (lees: schoppen). Viel tegen Vitesse gelukkig mee…

  1. Ajax 1

   Zo wordt al 100 jaar tegen Ajax gespeeld. Aan Ajax om tegenstander kapot te spelen. Dat komt wel goed, want in de eerste wedstrijd, uit bij vitesse lukte dat net niet, maar zo slecht was het niet.

 11. Bigboss

  Als ze zelf ook denken dat ze alles zo maar winnen met halve inzet moet je niet gek kijken dat je achterkomt. Verder vind ik het knap dat ze roch een gelijk spel eruit slepen waar ze ook nog de winst hadden kunnen pakken

 12. 89_manon

  Waarom nog steeds Dolberg?! Promes, sorry maar ik zie het nog steeds niet bij die jongen.

  1. Prinsengracht

   Nog steeds niet? Dit was de tweede serieuze wedstrijd. Wat een gezeik hier trouwens meteen al. En straks in mei weer allemaal vooraan staan.

  2. Valentino

   Wat had Promes in die paar minuten nog moeten laten zien dan? Vond dat hij nog best aardig inviel.

   1. 89_manon

    Ook in voorbereiding tot matig.. en nee ik sta niet vooraan als Ajax Kampioen is, en ja zeiken is menselijk…

 13. Valentino

  Het was gister gewoon weer lekker rommelig kort voor de wedstrijd en ik vrees dat dat toch zijn weerslag heeft op de groep. Schöne die kort voor aanvang een transfer aankondigt, de massale aandacht voor een transfer van Donny. Had dat lekker bewaard tot na het laatste fluitsignaal.

 14. Ajax belg

  Beetje respect voor Vitesse. Is toch een goede subtopper in Nederland, dus daar kan je punten laten

 15. Ajax belg

  Nu iedere Europese topclub zijn Ajacied heeft aan gekocht kan voor Ten Hag het echte werk beginnen. Helaas 2 a3 weken te laat. Maar alles voor die rijke clubs, zo wil de Uefa het… Toch

Comments are closed.