KNVB verplaatst twee duels Ajax in speelronde 2 en 3

De KNVB heeft vrijdag vijf wijzigingen doorgevoerd in de tweede en derde speelronde van de Eredivisie. De verschuivingen hebben vooral betrekking op Ajax, PSV en Feyenoord. De veranderingen zijn een gevolg van de uitschakeling van PSV in de tweede voorronde van de Champions League, wat betekent dat de ploeg van coach Mark van Bommel uitkomt in de derde voorronde van de Europa League.

Voor Ajax wijzigen er twee duels: Zaterdag 10 augustus begint Ajax-FC Emmen niet om 18.30, maar om 19.45 uur. VVV-Venlo-Ajax  is op zaterdag 17 augustus eveneens niet om 18.30 maar ook om 19.45 uur).

De KNVB verplaatste eind vorig seizoen al een flink aantal wedstrijden vanwege het succesvolle Champions League-seizoen van Ajax en dat leidde toen regelmatig tot onvrede bij de betrokken clubs. Voor het nieuwe seizoen zijn er betere afspraken gemaakt. In nieuwe regels is onder meer vastgelegd dat er meer flexibiliteit komt in het aanpassen van speeldagen en aanvangstijden, waar de KNVB dus nu al gebruik van maakt. Het nieuwe Eredivisie-seizoen begint vanavond (vrijdagavond) met PEC Zwolle-Willem II.

Related posts

10 Comments

  1. dickst14

    Ben benieuwd wat Simon van deze belangrijke gebeurtenis vindt. Is toch niet zomaar iets.

  2. Ajaxhooliganster410

    Knvb laat het voorbereiden om veilig als een tijdens verplaats, zoals azijnzeikers van bommel…

Comments are closed.