Ten Hag: ‘FIFA-nominaties is compliment voor Nederlands voetbal’

Erik ten Hag maakt over iets minder dan twee maanden zelf kans om te worden uitgeroepen tot beste trainer ter wereld. Hij zelf vindt het vooral bijzonder dat er maar liefst zes Nederlanders in de prijzen kunnen vallen bij het jaarlijkse FIFA-gala. Naast Ten Hag zijn er nominaties voor oud-Ajacieden Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt, Liverpool-verdediger Virgil van Dijk (allen Speler van het Jaar), spits Vivianne Miedema (Speelster van het Jaar) en bondscoach Sarina Wiegman (Coach van het Jaar in vrouwenvoetbal) van de Oranjevrouwen.

“We hebben iets heel bijzonders gepresteerd met Ajax en daar is ook internationaal veel waardering voor”, aldus Ten Hag tegenover het Algemeen Dagblad. “Er zijn in totaal zes genomineerden uit Nederland en dat geeft aan dat we op de goede weg zijn. Het is een mooi compliment voor het Nederlands voetbal.”

De Ajax-trainer heeft zijn uitverkiezing, net als De Jong en De Ligt, te danken aan de sterke prestaties van Ajax afgelopen seizoen. Ajax bereikte voor het eerst in 22 jaar de halve finales van de Champions League, veroverde voor het eerst in vijf jaar de landstitel én won de TOTO KNVB Beker.

Ten Hag krijgt in de verkiezing concurrentie van onder anderen Premier League-managers Jürgen Klopp (Liverpool), Josep Guardiola (Manchester City) en Mauricio Pochettino (Tottenham Hotspur), terwijl ook bondscoaches als Fernando Santos (Portugal) en Tite (Brazilië) meedingen naar de prijs. “Een mooi rijtje, met niet de minste trainers om me heen”, erkent Ten Hag, die zichzelf overigens niet naar voren schuift als topfavoriet. “Jürgen Klopp zou in mijn ogen de meer dan terechte trainer van het jaar zijn. Wat hij met Liverpool heeft gepresteerd, en de manier waar­op, is zeer indrukwekkend.”

De prijzen worden op maandag 23 september uitgereikt tijdens het FIFA-gala in Milaan. Ten Hag won onlangs al een individuele prijs door de Rinus Michels Award in de wacht te slepen, de prijs voor beste trainer in de Eredivisie.

Related posts

14 Comments

 1. Ajax 1

  De vraag is of het knapper is wat ten hag met ajax gepresreerd heeft dan klopp met liverpool. Gezien verschil financiel weet ik het antwoord wel. Knap van klopp, maar geef mij ieder jaar een paar honderd miljoen en dan stel ik ook een team samen wat de cl kan winnen

  1. KBouter

   Wij van de ACZ zeiden vanaf het begin al dat Ten Hag een toptrainer is.

   Wij van de ACZ hebben er ook kijk op blijkt maar weer.

 2. -buitenkantje rechts-

  De felicitaties aan Erik ten Hag.. Na afgelopen seizoen heeft hij dat verdiend. Ere wie ere toekomt.

 3. Mr Ajax

  Een compliment voor Ajax is het ook, alleen denk ik niet dat we ook werkdadig een prijs binnenhalen

 4. Simon1995

  In 9 maanden van flop trainer naar deze nominatie. Op basis van mooi voetbal en prestaties terecht. Nu maar hopen dat het geen eendagsvlieg actie was

 5. Bigboss

  Erg knap hoewel er vee
  Mensen zelfs
  Nu nog aan hem twijfelen voor mij verdient hij hem met stip

 6. ajacied078

  eric for president! had niet gedacht dat het een succesnummer zou worden. hoop dat hij in iedergeval in nl vorig seizoen kan evenaren met 1 verschil en dat is dat we winnen in rotterdam. voor europa is halen van poulefase en die dan doorkomen al heel grote prestatie. in het geval neres vertrekt zou ik malen opvissen bij plasvee. dan zijn we iig zeker van titel.

 7. Zlatan4ever

  Voor mij blijft Ten Hag een rare vogel maar hij komt zeker in aanmerking voor de prijs….
  Het is hem gegund ??

Comments are closed.