AjaxFanzone stopt definitief met Android en IOS apps op 30 augustus

Onlangs kondigden wij al aan dat wij als redactie hebben moeten besluiten om te stoppen met de AjaxFanzone apps (AFC Fanzone) voor Android en IOS. Aanvankelijk was gisteren (31 juli) geprikt als datum maar de afhandeling van allerlei zaken heeft ons doen besluiten de apps nog een maand door te laten lopen. Voor het aanbieden van een betaalde app blijkt het draagvlak te klein. Maar niet getreurd; we gaan volop door op onze andere kanalen zoals de website! Uit de reacties is wel naar voren gekomen wat gebruikers belangrijk vinden. Twee belangrijke zaken steken daar bovenuit: het reactieforum onder de berichten en de push-notificaties bij nieuwe nieuwsberichten. We gaan dan ook vol aan de slag om het reactieforum op de website te verbeteren en bekijken de mogelijkheden om push-notificaties toe te voegen op de web-app en desktop. Als er supporters zijn die hier ervaring mee hebben en mee willen helpen; stuur dan even een mail.

Graag verwelkomen we ook de app-gebruikers in de toekomst dan ook op onze website www.AjaxFanzone.nl , op onze web-app (makkelijk in te stellen als icoontje op je telefoon) en op onze social media kanalen Facebook, Twitter en Instagram!

Redactie AjaxFanzone
Voor de fans, door de fans!

AjaxFanzone stopt definitief met Android en IOS apps op 30 augustus: Stel nu vast de web-app in!

Related posts

46 Comments

  1. JohnDoe77

   Ben toch wel benieuwd uit welk onderzoek naar voren is gekomen dat het niet haalbaar is om de app betaald te maken?

 1. djazzvb

  Jammer dat jullie stoppen, was een handige app om Ajax te volgen, ik vond de discussie tussen de mensen wel leuk om te lezen en soms een beetje te lachen, bedankt voor jullie berichten en hoop eigelijk dat jullie doorgaan! ❌❌❌

 2. Indojood

  Misschien ook eens kijken naar de spam-bescherming (volstrekte willekeur) en de auto-refresh uitzetten (op te losse met een melding in de browser zelf als er nieuwe reacties zijn).

 3. theomar

  Zonde dat het zo stopt. Jammer dat AJAX niet een flutbedrag wil schenken om dit als app in de lucht te houden. Blijkbaar zijn de fans niet zo belangrijk. Valt me zwaar tegen. Of is er bij AJAX geen geld gevraagd?

  1. JohnDoe77

   Theomar; er zijn wel meer fansites van Ajax, waarom zouden zij dit moeten betalen? Normaal gesproken verdient een app geld aan advertenties en/of betaalde app. Mensen willen adverteren en betalen als je relevant genoeg bent. Mij hebben ze niet gevraagd of ik zou willen betalen (jahoor), maar blijkbaar door de bedenkers te weinig vertrouwen/zin hierin.

 4. Manchild

  Om te beginnen bedankt voor alle berichtgevingen de laatste jaren! ?
  Ik zou het wel erg op prijs stellen om een keuze te krijgen bij het accepteren van Cookies op Ajaxfanzone.nl.
  Nu is het slikken of stikken. Graag een keuze voor ‘alleen functioneel’.
  Suc6 team AJFZ.

 5. Ajax belg

  Spijtig dit was een mooie app voor de Ajax fan. Ik ga het missen. Bedankt aan iedereen

 6. FrankiC

  Ik veronderstel dat het bedrijf Ajax de enige juiste sponsor zou horen te zijn voor de ‘betaalde app’ zodat die voor de gebruikers kosteloos wordt. Ik begreep dat ze niet op een tientje hoeven te kijken. Wie kan er hiervoor bij Van der Sar cs. aankloppen???
  Voor mij, en voor diverse anderen las ik, is het gebruikersgemak doorslaggevend: even nieuws en reacties checken op je iPhone, al dan niet reageren en weer over tot de orde van de dag… heerlijk toch (zonder eerst naar de website te hoeven etc).

  1. JohnDoe77

   Er is geen serieuze poging gewaagd tevreden gebruikers te vragen of ze iets willen betalen om de app in de lucht te houden. Ajax heeft een eigen site, dit soort apps/websites moeten zichzelf kunnen bedruipen als ze relevant zijn.

 7. Bigboss

  Snap er niks van dat een app moet
  Stoppen die zo veel
  En goed gebruikt wordt

  Kan iemand het me uitleggen

  1. Koning Haarms Wolfs

   Ja hoor, BB. De app zorgt blijkbaar voor een negatieve winst……en dat is niet handig vanuit een commercieel standpunt beken met daarbij behoefte aan continuïteit en langetermijnplanning.

  2. Indojood

   Is al uitgelegd. Apps (software) moeten worden onderhouden door specialisten, vooral op gebied van stabiliteit en security, en dat kost steeds meer geld en moeite.

 8. Ajaxbest

  Jammer hier bij mijn laast bericht. Ik ga geen gebruik maken van de web site.die zit vol met reclame spam en de app was veel beter dan de web site en ik vind dit een verkeer de keuzen en ze moest bij ajax aan klopen voor geld en het gaat jullie goed boys. ?

  1. Prinsengracht

   Denk je nou echt dat Ajax voor een app van supporters gaat betalen? En waarvoor? Om regelmatig afgemaakt te worden? Het laatste half jaar valt het natuurlijk mee, maar wat hebben Overmars en Sar hier allemaal over zich heen gekregen. Ik vind jou erg naief.

   1. Finidi

    Vind ik wel verkeerde redenering PG , Overmars en Sar zijn passanten en lang geen Ajax dat is een denkfout die bestuurders wel vaker maken, ik zou het een goede zaak vinden als Ajax deze app wel zou sponsoren tov de supporters alleen al om sympathie te kweken tov ons. Politiek gezien zou dat niet verkeerd zijn volgens mij om het kleutjesvolk te bekoren?

 9. Zlatan4ever

  Wat iedereen er ook van vind de App was toch een uitkomst om gebruik van te maken.
  Moosie bedankt voor mij op de 1e plaats te zetten met de ??
  Hurbmeister ondanks je huilie huilie over je 1e plaats ook jij bedankt(voor mij ben jij nr.1)
  Prinsengracht
  KBouter
  Infojood
  Koning Haarms Wolfs
  FrankiC
  Finidi
  Vak411
  JD77
  Buitenkantje rechts
  Bakkie
  Charka
  Amoebe
  Enz.

  Thank you all !! Was nice

  Zlatan4ever

  ??‍♂️??

  1. Koning Haarms Wolfs

   Je kunt nog altijd via de website posten, Zlatan! Hoop wel dat er een groot aantal blijven op het forum. Maar ik ga het gemak van de app ook wel missen, ook al was deze soms erg traag. Fijne avond, gasten.

  2. FrankiC

   Thx Zlatan, maar als je dan toch persoonlijk gaat bedanken horen daar wmb zeker De Nees (!), Mr Ajax, Ajax1, Jimmy71 en Ralph bij.

   1. Zlatan4ever

    FrankiC, je hebt meer dan gelijk,
    mijn wel gemeende excuses aan
    De Nees,Mr.Ajax,Ajax1,Jimmy71 en Ralph….?‍♂️

    Ook ??Zlatan maakt wel eens een foutje…??‍♂️

  1. Litmanen

   Zlatan, jij ook bedankt.
   Maar vooral de heren van de redactie.
   Ik weet uit ervaring hoeveel tijd en energie dit soort dingen kosten.
   Jullie hebben het echt top gedaan!

   1. dickst14

    De redactie heeft het inderdaad heel goed gedaan op 1 grote fout na.
    Ze hadden jou er een paar jaar geleden vanaf moeten trappen.

Comments are closed.