Mogelijke tegenstanders Ajax in play-offs CL

Indien Ajax zich ten koste van PAOK Saloniki weet te plaatsen voor de play-offs (vierde voorronde) van de Champions League zijn de mogelijke tegenstanders al bekend. Ajax heeft een geplaatste status en kan dus alleen tegen ongeplaatste clubs loten. Allereerst de kampioenen van Zwitserland en Tsjechië respectievelijk Young Boys en Slavia Praag. Naast Young Boys en Slavia Praag kennen NK Maribor en APOEL Nicosia – of hun tegenstander in de derde voorronde – een ongeplaatste status. NK Maribor speelt tegen Rosenborg BK, terwijl APOEL Nicosia aantreedt tegen Qarabag FK. Ajax treft dus – wanneer het zich plaatst – éen van deze zes ploegen.

De loting vindt aanstaande maandag (5 augustus) plaats. De speeldata voor de play-offs zijn 20/21 augustus en 27/28 augustus (Champions League) of als Ajax uitgeschakeld wordt door PAOK 22 en 29 augustus (Europa League).

Programma derde kwalificatieronde/overzicht voor loting play-offs
Geplaatste teams:
PAOK Saloniki – Ajax
CFR Cluj – Celtic
Rode Ster – FC Kopenhagen
Dinamo Zagreb – Ferencvaros

Ongeplaatste teams:
NK Maribor – Rosenborg BK
Young Boys
APOEL Nicosia – Qarabag FK
Slavia Praag

Related posts

19 Comments

 1. Prinsengracht

  Zitten een paar kloteploegen tussen. Wou dat het maar achter de rug was.

  1. Wenen 1995

   Eens, maar dit Ajax hoort in de poule fase van de CL thuis (minimaal). Zou echt te gek zijn wanneer ze de prestatie van borig seizoen evenaren!

   1. Bakkie

    Inderdaad “te” gek 😉
    Laten we niet teveel verwachten, vorig jaar was natuurlijk een sprookje. Ik denk dat het mogelijk is voor Ajax om structureel groepsronde CL te spelen en daarin ook structureel mee te doen om plek 2. Maar dit hangt helaas ook af van de (meestal bedroevende) prestaties van de andere NL clubs

    1. Ajax 1

     Inderdaad sprookje vorig jaar; daar ga ik ook niet vanuit dat dat herhaald wordt. Maar die poulfase halen is het doel en dan is alles mogelijk. Dit ajax wordt in ieder geval nooit weggespeeld dus van 6 poulewedstrijden gaan ze zeker punten pakken.

 2. Zlatan4ever

  Ook ons “nieuwe” AJAX moet dit kunnen redden. Anders hebben wij ook niks in de CL te zoeken…Maar dat hebben wij wel ! ??

 3. Secondant

  Slavia Praag en Rosenborg moeten we ontlopen – dat gedraaf ligt ons niet. Maar al met al is PAOK van al die ploegen de beste. Dus het is meteen erop of eronder.

 4. Simon1995

  Al met al lastige route toch nog in kampioenen poule. Normaliter is die stuk makkelijker (zie bijv PSV vorig jaar met BATE). Gelukkig schurkt Ajax tegen Europese top aan dus het moet kunnen

 5. Charka53

  We zijn afgelopen seizoen erg verwend dus laten we eerst maar de playoffs over leven dan zien we wel verder

 6. -buitenkantje rechts-

  Allemaal B-garnituur.. Wil je internationaal iets voorstellen moet je deze ploegen aan de kant zetten.

Comments are closed.