‘Genoa klopt aan bij Schöne’

In de zoektocht naar een nieuwe, ervaren middenvelder komt Genoa wellicht uit bij Lasse Schöne. De Serie A-club, die vorig seizoen ontsnapte aan degradatie, zou zich gemeld hebben bij het management van Schöne, zo meldt althans journalist Nicolo Schira van onder meer La Gazzetta dello Sport via zijn twitter-kanaal. De 33-jarige Deen speelt sinds 2012 in Amsterdam en ligt nog tot medio 2020 vast. Schöne was vorig seizoen veelal basisspeler bij Ajax, maar de vraag is of hij dat ook dit seizoen is. De landskampioen versterkte het middenveld met Razvan Marin (Standard Luik) en schoof in de strijd om de Johan Cruijff Schaal Daley Blind door naar de controlerende positie voor de verdediging. Daarnaast is ook Carel Eiting weer fit.

Related posts

43 Comments

  1. JohnDoe77

   Ieder jaar is Schöne een “vraagteken” als je de voorbeschouwing volgt. Ieder jaar stijgt hij boven zichzelf uit lijkt het wel, maar hij wordt gewoon onderschat omdat hij niet zo op de voorgrond treed. Ik zou hem dolgraag houden, maar als ik Marc was zou ik dit bij Lasse zelf laten. Als hij nog een nieuwe stap wil maken, gun ik het hem!

 1. Iceman

  Ja zeker met zijn vrije trappen altijd belangrijk voor Ajax dus Genoa opzouten ga elders winkelen.

 2. Amoebe

  Ik weet niet of hij moet blijven….ja hij heeft zeker goede wedstrijden gespeeld maar ik heb al langer het idee dat hij op zijn tenen loopt.

  Misschien is dit wel het juiste moment maar het lijkt mij ook iemand die het grwoon naar zijn zin heeft bij ajax.

  1. Bakkie

   Dat denk ik ook, Amoebe. Die gaat nergens meer naartoe hoor. En wat mij betreft prima om voor de breedte erbij te houden!

 3. -buitenkantje rechts-

  Ik denk dat Schöne langzamerhand zich moet gaan voorbereiden op een plek als invaller.. Als hij zich daarin kan schikken is het prima dat hij blijft, anders gun ik hem nog wel een mooie transfer naar Italië.

  1. Finidi

   Ja inderdaad gun ik hem dat wel maar hij is ook nog heel erg bruikbaar vind ik.

 4. AjaxBelg

  het is wat schone wil denk ik, als hij wil zal Ajax zeker meewerken en nog wat geld pakken voor deze waardevolle speler. bij VERTREK alle succes Lasse

 5. Finidi

  Jongens voordat ik te laat ben op deze App, bedankt voor alle leuke en minder leuke discussies de afgelopen jaren, jammer dat het stopt en zal het best wel missen allemaal om zo nu en dan ff te kijken of er nog wat leuks of nieuws was. Nog 1x dan WZAWZDB. ?

   1. Mr Ajax

    We hebben nog een maandje finidi, daarna via website, schijnt heel makkelijk te zijn volgens kabouter

 6. djazzvb

  Schøne zouden wel echt moeten behouden, je zag maar weer dat hij voor rust zorgden bij het middenveld bij de Johan Cruijff schaal, Marin en Blind speelde tever naar voren, maar dat deed Schøne niet en dat creerde de rust op het middenveld. Lasse blijf alsjeblieft bij Ajax!

 7. De Nees

  OT: Daag Pisv…groeten uit Basel. Als we toch bij hun willen shoppen kunnen we niet beter Malen halen? Hoorde gister dat hij nog 1 jaar contract heeft. Ajax moet zijn kop gek maken om niet bij te tekenen, doe bod van 8 mln, take it or leave it en anders gratis de poort uitlopen volgend jaar.

  1. Jimmy1971

   Eens, Malen is een veel betere optie dan de veels te dure Bergwijn. Bovendien faalt Bergwijn vaak op beslissende momenten..

   1. Finidi

    Ik heb het eigenlijk helemaal niet zo op die terugkeer akties en zeker niet als ze de pot spekken van die lampies

    1. De Nees

     Ik ook niet Finidi, maar met Malen naai je hun echt zwaar in de reet. En hoofdprijs kunnen ze niet vragen met 1 jaar contract, beste speler ook en dan zo wegkapen. Van mij mogen ze paar mln extra betalen om die zure bekkies te zien van die volleybalcoach en bommelstein. ?

 8. neverendingkristensen

  Laat schone doen wat hij zelf wil! Deze ajax-legend verdient te doen waar hij zin in heeft. Het zou natuurlijk wel mooi zijn als hij bij ajax afsluit 😉

 9. Mr Ajax

  Heb liever dat schone blijft, hij is altijd positief op en buiten het veld, en is een geweldige ajacied die toevallig ook nog eens een formidabele vrij trap heeft

  1. FrankiC

   Superleuke en spontane gast, die Lasse. Nog even relaxt als in zijn NEC-tijd. Chapeau.

 10. Stimi

  Voorbeeld prof, alleen maar genieten met deze speler. Fijn sls je zou blijven ook voor de toekomst

 11. Stimi

  Voorbeeld prof, alleen maar genieten met deze speler. Fijn als je zou blijven ook voor de toekomst

 12. Charka53

  Dit is voor Schöne toch mooi nog een ander avontuur Aan te gaan €€€ hij laat bij ons steeds weer zijn klasse zien maar vind ik we dat hij wat snelheid te kort komt dus laat hem maar gaan.

 13. Nultwintig

  Schone moet gewoon zijn leven lang bij Ajax blijven, op het veld of in een andere functie. 1 van de velen die de titel ‘Mr Ajax’ waard is en met trots zal dragen.

  1. HDfan

   Hij zal tzt zeker terugkeren, maar dit is wel een mooiekans om nog even te cashen en te spelen in de ouwe lullen competitie…

 14. Ajaxfoort

  Ik hoop echt van harte dat Schone blijft. Aan de andere kant is het ook de speler die ik een avontuur het meeste gun. Hij heeft zich helemaal voor Ajax gegeven en als hij wil vind ik dat Ajax hem dat moet gunnen.

 15. a.p.

  leuk voor Schone , maar jammer voor ons. Hij is de ideale prof en hem kunnen we later ook zeker gebruiken

 16. Simon1995

  Lasse altijd met vraagtekens omhangen voor een seizoen. En dan kunnen ze weer niet om hem heen. Eens zal dat stoppen maar dit seizoen al? Kijk niet raar op als hij er weer staat. Lasse blijft lekker bij ons

 17. Indojood

  Wat Schöne ook besluit, wat mij betreft altijd welkom bij Ajax. Geweldige prof en karakter.

 18. Secondant

  Lijkt me niet dat dit concreet wordt maar zo wel, lekker laten gaan. Prima gozer maar zeker goed vervangbaar natuurlijk. Kunnen voor zijn salaris mooi Klaassen terughalen op huurbasis.

 19. Charka53

  Zeg Ajacieden als het door gaat zoals is aangegeven is dit de laatste dag dat we onze mening kunnen geven en ik vind het wel jammer maar ik moet zeggen ik heb er van genoten ook gingen we wel eens te ver maar dat moet kunnen .
  als dit echt de laatste dag is wens ik jullie verder een sportief leven toe en stopt het niet gaan we weer gewoon verder .

 20. svbk_14

  Hoewel Schone ook voor andere clubs is uitgekomen zie ik hem als de Totti van Ajax, een waar clubicoon. Ik hoop ten zeerste dat hij blijft

Comments are closed.