FIFA nominaties: Ten Hag voor Coach van het Jaar, De Ligt en De Jong voor beste speler

Erik ten Hag is een van de kanshebbers voor de ‘The Best Men’s Coach’-award van de FIFA, zo heeft de wereldvoetbalbond woensdagmiddag bekendgemaakt.
Ten Hag kan terugkijken op een bijzonder succesvol seizoen met Ajax, waarin hij de halve finale van de Champions League wist te bereiken en de landstitel en beker won. Ten Hag neemt het op tegen coaches als Guardiola, met Manchester City kampioen van Engeland, Champions League-winnaar Klopp en verliezend Champions League-finalist Pochettino.

Drie Nederlandse voetballers maken kans op de ‘The Best Men’s Player-award’ van de FIFA. Naast Virgil van Dijk, die volgens de geruchten sowieso tot de kanshebbers zou behoren, zijn ook Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt genomineerd voor de prestigieuze prijs.

De Ligt en De Jong veroverden met Ajax de landstitel en TOTO KNVB Beker en reikten in de Champions League tot de halve finale. Het leverde De Ligt een transfer op naar Juventus, dat 75 miljoen euro neerlegde voor de Oranje-international. Barcelona op zijn beurt betaalde Ajax minimaal 75 miljoen euro voor De Jong, een bedrag dat door bonussen kan oplopen tot 86 miljoen euro. Van Dijk veroverde samen met mede-genomineerden Mohamed Salah en Sadio Mané afgelopen seizoen met Liverpool de Champions League, door in de finale met 2-0 af te rekenen met Tottenham Hotspur.

Verdere genomineerden zijn o.a. Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Eden Hazard, Mohamed Salah en Sadio Mané.

Related posts

18 Comments

 1. Wenen 1995

  Hoezeer ik het een Ajacied gun…. terechte winnaar is toch wer Virgil van Dijk!

  1. Bakkie

   Pff inderdaad, wat een slappe hap is dat.. Eigenlijk maar beter ook, scheelt mij weer een hoop frustratie. Als die in de groepsronde elke wedstrijd met stront in de broek verliezen en daarna zeggen dat het “leerzaam” is.. ?

   1. Finidi

    Ja die Bommel is zo gespeeld stoer haha niet te geloven, neefje van Mattheüs volgens mij!

 2. dickst14

  Van Dijk heeft de CL gewonnen, dus de kans dat hij het ook echt gaat worden is heel groot.

 3. Charka53

  Wel mooi dat de Ajacieden worden genomineerd dat is een teken dat we er weer echt om doen en de prijzen komen er vanzelf als wezo blijven presteren.

 4. -buitenkantje rechts-

  Je kan nu zien hoe groot de indruk en uitstraling van de CL is.. Daar worden de jochies van de mannen gescheiden. Val je op in de CL dan kan je transfergeld en nominaties tegemoed zien. Spelers weten dat ook en komen daarom graag naar Ajax. Leo Beenhakker zei het vanmorgen in de krant. Ajax ligt mijlenver voor op PSV en Feijenoord en dat zal de komende jaren alleen maar meer worden.. Mits..de CL gehaald wordt.

  1. KBouter

   Dat is een mega gevaar voor het Nederlandse voetbal dat Ajax zich alleen tegen Europese elftallen kan meten.

   Maar daar hebben wij als “ liefhebber” schijt aan. Niets met die pisvlekken en kakkerlakken te maken

   1. De Nees

    Zo is het, als je goed bent kom je vanzelf wel bovendrijven in de CL. En anders speel je maar 2e viool in de EL.

 5. Bigboss

  Terrecht al zijn er veel die nog steeds twijfelen en of weer twijfelen over ten hag zijn kunsten

Comments are closed.