Ajax contracteert Alex Mendez(18)

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Alex Mendez en SC Freiburg over de onmiddellijke overgang van de speler naar Amsterdam, zo meldt Ajax via de officiële website. De middenvelder tekende een contract dat per direct ingaat en een looptijd heeft van drie seizoenen, tot en met 30 juni 2022.  De 18-jarige Amerikaans jeugdinternational, die tevens in het bezit is van een Mexicaans paspoort, is afkomstig van het Duitse SC Freiburg. Mendez zal zo spoedig mogelijk aansluiten bij de selectie van Jong Ajax.

Méndez, die ook over een Mexicaans paspoort beschikt, werd opgeleid bij Los Angeles Galaxy. Aan het begin van dit kalenderjaar maakte hij de overstap naar SC Freiburg. Tot een officieel debuut in de Bundesliga kwam het niet. De middenvelder is een bekende van Amerikaans jeugdinternational Sergiño Dest. De verdediger die afgelopen zaterdag tegen PSV zijn officiële debuut in het eerste elftal van Ajax maakte, kwam afgelopen zomer samen met Méndez uit op het WK Onder-20.

In 2018 blonk hij met acht doelpunten uit op de CONCACAF Onder-20 en won hij de Gouden Bal, de prijs voor de beste speler van het toernooi. In de finale tegen Mexico (2-0) tekende hij voor beide doelpunten. Het contract van Méndez in Duitsland liep nog door tot medio 2020. De hoogte van de transfersom die gemoeid is met de overstap is onbekend. Op 9 augustus kan Méndez zijn debuut maken namens Jong Ajax in de eerste competitiewedstrijd tegen TOP Oss.

Related posts

22 Comments

  1. JohnDoe77

   Amoebe; dit stopt. De app en de reacties die je daarop kon geven. Jammer dat er nooit gezegd is wat er voor nodig is om het te handhaven!

 1. Fred

  de app stopt, waarschijnlijk eind augustus. De rest vh platform blijft: website, Facebook, Twitter, insta.

  1. -buitenkantje rechts-

   Is er een mogelijkheid dat de app blijft bestaan of is het definitief over en uit?
   Ik weet van mezelf dat ik niet speciaal ga inloggen om te reageren. De app kan je altijd en overal even tussen door doen.

   1. Pascal

    Speciaal inloggen? Gaat net zo makkelijk op de website als de app.
    Persoonlijk gebruik ik de app al heel lang niet maar gebruik een snelkoppeling naar de website.

  2. KBouter

   Als ik via de site wil inloggen met mijn ww.. zegt hij.. toegang gewijgerd. De site is beschermd tegen spammers!!!

    1. KBouter

     Heb ingelogd via de site en snelkoppeling naar mijn scherm gemaakt op iphone

 2. AjaxBelg

  heb wat beelden gezien, begrijp deze aankoop wel. wel komen succes bij onze mooie club

Comments are closed.