Ajax begroting bedraagt momenteel 110 miljoen euro

Ajax werkt voorlopig met een begroting van 110 miljoen euro, zo meldt Voetbal International. Daarbij is uitgegaan van een Europa League-begroting gaat. ‘Met inkomsten uit de Champions League en transfers kan in werkelijkheid zomaar een veelvoud binnenkomen’, zo voegt men eraan toe. In totaal hebben alle achttien Eredivisie-clubs samen voor 480 miljoen euro begroot. Titelconcurrent PSV begroot voor 78,5 miljoen euro, terwijl Feyenoord voor 68 miljoen euro heeft begroot.

‘Met zware getallen op de payroll begroot Ajax elk jaar meer uitgaven, maar dat is gezien de financiële reserves en de groei die de club doormaakt allemaal verantwoord’, gaat Voetbal International verder. Volgens het blad staat Ajax volop in bloei. Het binnenhalen van sponsor Bud (een biermerk) en het strikken van spelers als Dusan Tadic, Daley Blind en Quincy Promes worden hierbij als voorbeelden genoemd.

Voor de uitstraling van de Eredivisie zijn dergelijke aanwinsten goed, maar het tijdschrift ziet ook een nadeel voor de spanning van de competitie. Daarnaast moet Ajax ondanks de groei ook deze zomer weer kwalificatie zien af te dwingen voor de Champions League. ‘Het gebrek aan aantrekkelijke affiches (in de Eredivisie, red.) en onzekerheid over deelname aan de Champions League werkt uiteindelijk ook remmend op de groeikansen van Ajax. Best begrijpelijk dus dat de kampioen wel oren heeft naar de plannen de Champions League na 2024 om te vormen tot een semibesloten superleague’, zo concludeert Voetbal International.

Related posts

53 Comments

  1. Amoebe

   Dat is dus maar de vraag. Ik denk dat spanje, engeland, duitsland en italie al 4 ploegen per land willen.

   Nederland zou zomaar buiten de boot kunnen vallen. Daarom zijn de prestatisch van de afgelopen 2 jaar zo ontzettend belamgrijk.

   1. Ajax 1

    Zouden er niet meerdere klassen met promo/degradatie komen dan? Ik zeg kleinere nl competitie met 12 clubs of zo en daarnaast internationale competitie.

   2. De Nees

    Daarom vaart Ajax nu een andere koers met die duurdere aankopen en hoger salarisplafond. Meegaan met subtop europa en resultaten boeken zodat je in 2024 meevaart in de Superleague. De schifting wordt helaas nog verder doorgevoerd, d’r zullen mooie traditie clubs als Celtic 8e viool gaan spelen, een elite groep blijft over die onderling miljarden mogen verdelen. Dat is nu al moeilijk maar straks onmogelijk voor clubs aan te haken aan die elite, resultaat verschraling van het voetbal. Als de UEFA zich keer moet laten gelden dan is het nu wel, ik denk aan sancties op nationaal niveau, uitsluiting van die elite spelers op toernooien o.i.d. Geeft aantal jaar een puinhoop, maar bite the bullet.

  2. -buitenkantje rechts-

   Waarschijnlijk wordt Ajax wel toegelaten.. De Superleague gaat uit van een puntensysteem, waarbij prestaties vanaf 1960 worden meegeteld. Gunstig voor Ajax dus. Dit betekent wel dat de landskampioen niet automatisch meer wordt toegelaten tot de superleague. Er zijn zorgen over de devaluatie van de nationale competities. In theorie zou Ajax bij bv een derde plaats gewoon nog mee kunnen doen, terwijl de landskampioen dat niet kan.
   De CL of in de toekomst misschien de Superleague wordt cruciaal voor de financiën van de club. Het touwtrekken is al begonnen.

   1. Mr Ajax

    Je zou bijna zeggen een groter commercieel gedrocht dan de CL is niet mogelijk, maar kan ook een spaans/ engels/ bayern munchen/ jiventus en PSG feestje worden, dus hetzelfde maar dan in een ander jasje, we gaan het meemaken

  3. JohnDoe77

   Logische stappen gezien alles wat de laatste jaren in gang gezet is! Gaaf om mee te maken…

 1. Iceman

  Mooi werk nu CL weer proberen te halen en proberen weer ver te komen daarin dus meer ????dus goed investeren marc en co.

  1. Bakkie

   Een jaar zonder CL overleef ik niet hoor, na afgelopen seizoen!! Met een niet al te moeilijke loting komt het goed denk ik!

 2. Stimi

  Prima begroting.
  Laat de andere nederlandse clubs eens punten voor ons pakken!!!

 3. Jimmy1971

  Dit jaar kampioen worden dan kunnen we zelf profiteren van de binnen gehaalde europese punten.
  Ben bang dat we ook dit europees seizoen weinig punten van de andere NL clubs kunnen verwachten, wat ongelovelijk is met die nietszeggende namen van hun tegenstanders..

  1. De Nees

   Alleen Ajax en Pis doen wat aan punten vergaren, zo een keer AZ en dat heb je ’t wel gehad. En overal dat geroep om die punten, maar als onze kneuzeclubjes aan de bak mogen, zelfs tegen niveau fc kutjelik is het werkelijk niet om aan te gluren. Daarna horen we hun weer vanaf sept roepen ‘we gaan strijden voor europees voetbal volgend seizoen!’ Klaar mee met hun europese avontuurtjes.

   1. Indojood

    Vergis je niet in FC Kutjelik. Soms (gem. één keer per maand) spelen ze hard, tot aan bloedens toe.

 4. Finidi

  Is dat dat plan van clubs die de champions league Minimaal 1x gewonnen hebben oid?

 5. a.p.

  dat is een mooi bedrag om het seizoen mee te beginnen . wij als supporters zijn er klaar voor

 6. Secondant

  De superleague – een mega competitie waar je structureel de status van NAC krijgt. Kortom – we gaan dan nooit meer iets winnen. En een hoop wedstrijden om de katzekut.

  1. Finidi

   Hoezo niks winnen, volgens mij hebben we afgelopen seizoen aardig meegedaan Secondant

 7. Finidi

  Mooi bedrag, kan vast wel wat af om deze App jaarlijks te laten draaien of om die gasten wie deze App mogelijk maken desnoods gedeeltelijk of helemaal in dienst te nemen oid.

 8. Simon1995

  Een Europese competitie een ontwikkeling die niet meer te stoppen is. Verbazingwekkend dat het nog zo lang duurt.

  Besloten? Nee hoor het wordt de vervanger van de nationale competities. Dus een normale promotie en degradatie regeling. Erg mooi dus dat Ajax juist nu aansluiting heeft met Europese top.

  Komt ook nog eens bij dat Sar vriendjes is met Agnelli de grote roerganger hierachter.

  Niet meer te stoppen en Ajax is erbij.

  Jong Ajax zal dan doorschuiven naar de Eredivisie.

  En de ECV maar klagen namens NL clubs….Ze vergeten alleen dat ze juist in deze dan niet de grootste club vertegenwoordigen. Een gotspe

 9. Indojood

  Update: nou inmiddels ben ik ook bedreigd….toen ik vanochtend wakker werd lag er een pop met afgesneden hoofd op mijn heg. Gelukkig vond ik hem en niet mijn vrouw. Ik hebb inmiddels politie gesproken en die gaan dit uitzoeken waar dit vandaan komt. Ondertussen is mij het strenge advies gegeven niets meer te publiceren op dit forum totdat ze kunnen uitsluiten dat het vanaf hier komt…….

   1. Old Ajax

    Ga jij nu proberen grappig te doen? Publiceer je proefschrift nu maar hier. Dan ben je een dappere filiaalchef.

   2. Indojood

    Nog een mooie van Eug:

    OFF TOPIC
    Beste forum leden/vrienden.
    Als dit bericht geplaatst wordt betekent het dat ik de openhart operatie niet heb overleefd. Ik heb mijn beste vriend, geen lid van forum, gevraagd dit te plaatsen bij mis gaan operatie.
    Ik wil jullie allemaal bedanken voor een over het algemeen top 4 jaar!
    Ajax is ons lust en ons leven. Voor laatste keer
    JOHAN CRUIJFF
    MARCO VAN BASTEN
    FRANK RIJKAARD
    DENNIS BERGKAMP
    belichamen wat mij betreft alles waar Ajax voor staat. Ik hoop dat jullie vanaf dit seizoen weer ouderwetse tijden gaan beleven. Start is veelbelovend. Zou wat zijn hey Erik ten Hag met cup met grote oren in handen ????.
    Ga jullie allemaal goed. Wees beetje aardig voor elkaar, leven is echt tekort, waarvan akte.
    Groet
    Eug
    PS, redactie graag mijn account afsluiten !

    1. Prinsengracht

     En nog zal hij niet beseffen dat hij zich hier nooit meer had moeten vertonen. Knettergek.

    2. Simon1995

     Geachte heer Indojood,

     Dank u wel dat u mij en andere leden va dit forum nog een keer wijst op mijn 2 walgelijke bijdrages op dit forum.

     Wilt u zo vriendelijk zijn om voor de volledigheid van het verhaal de walgelijke bijdrages richting mijn persoontje te herplaatsen.

     Gezien u mijn bijdrages zo goed bijhoudt kunt u ze waarschijnlijk vinden onder categorie
     – bedreigingen
     – doodsbedreigingen
     – doodsverwensingen
     – beledigen overleden moeder
     – fysieke klopjacht

     indien u selectief te werk bent gegaan kunt u misschien proberen onder bijdrages van mij over

     – Jonk en zijn performance vrienden
     – kritische noot op Johan
     – Litmanen (die ik als goede gast omschreef)
     – verhaal over mijn overleden moeder (gelijk in periode Johan)
     onder andere

     Resulterend in mijn walgelijke bovengenoemde bijdrage.

     Ik heb hiervoor talloze excuses aangeboden. Het staat u vrij om die te accepteren of niet.

     Het staat u ook nog vrij om dit ten allen tijden te benoemen, maaŕ ik verzoek dan volledigheidshalve alles te melden.

     Tevens verzoek ik u of er nog meer bijdragen zijn van mij over bovenstaande onderwerpen. Ik ben dan vooral geïnteresseerd of ik die onderwerpen ook op een ander heb los gelaten.

     Een laatste tip mocht u aan bovenstaande tips niks hebben dan kunt u ook nog zoeken op namen die waarschijnlijk hierop gaam reageren.

     Ik hoor graag van uw bevindingen.

     Met vriendelijke groet,
     Simon van Kampen

     1. Simon1995

      Had onder Indojood moeten staan.

      @BR en De Nees dit schrijven moest even. Ik ga ervan uit dat jullie dat in dit geval inzien waarom

     2. Prinsengracht

      Deze week nog een walgelijke slijmpoging richting Indojood. Niet gelukt. Nu nieuwe poging naar BR en De Nees. Je gaat echt geen respect krijgen hier. Nooit meer. Al helemaal niet omdat je met je laatste verhaal je walgelijke leugens goed probeert te praten. Omdat jij hier aangepakt werd, zou het niet gek zijn dat je dat soort dingen hebt verzonnen en ook nog hier geplastst hebt? Je hebt er dus helemaal geen spijt van. Ook weer gelogen. Je bent knettergek en je schrijft maar wat je denkt dat je vrienden/respect oplevert. Je slijmt er zelfs voor. Maar je weet al uit het echte leven dat je zo geen vrienden krijgt. Toch blijf je het hier op een ziekelijke manier proberen. En je blijft ook maar janken als het niet lukt. Als je enig zelfrespect had, had je al die onzin niet geschreven en was je, nadat je het wel had geschreven, hier stilletjes verdwenen en nooit meer teruggekomen. Maar je hebt geen respect voor jezelf. Daarom zullen anderen het ook niet voor je hebben. Dag Eug.

  1. De Nees

   Niet nodig Indo alles weer helemaal op te rakelen, nu begint alles weer van voren af aan met dezelfde teksten weer. De 1 heeft een hogere persoonlijkheid de ander een lagere, zo is het eenmaal. Iedereen leert ergens wat van zo niet dan komt het vanzelf terug totdat je het wel leert. Jij leert er ook van hoe je ermee omgaat. We moeten dingen ook ’s kunnen afsluiten, laat gaan.

   1. Indojood

    En jij wilt dat Eug blijft zodat we kunnen blijven lachen. Daarnaast, hij doet het zichzelf aan door steeds maar te proberen mensen in de maling te nemen, als Ruud Krol, als Simon1995.

   2. De Nees

    Ja dat is de ene kant Indo, om lachen, hij zet zichzelf telkens voor aap, wat mot je anders dan lachen om dit soort figuren? Ik til niet zo heftig aan dat voorval alsof mijn wereld is vergaan, eerst was het wtf, na paar weken ach ja en na x maanden fuck it big deal. Hij is een slapjanus, hoeveel ken je niet in je omgeving? Eug is een lul maar van een andere orde, niet kwaadwillend maar een druif. Niet als S e i j s s, daar was geen land mee te bezeilen met die kamper. Daarom kan ik Eug nog wel lijen al ben ik wel ’s scherp van tong want handjes vasthouden doe ik niet, ’tis per slot geen lekker wijf.

    1. -buitenkantje rechts-

     Dat weet je bij Eug nooit de Nees.. Dat wispelturige past wel bij een wijf..??

    2. Indojood

     Niet kwaadwillend? Met zijn nieuwe alter ego Simon1995 begon ie weer bijdehand te doen, dat ik gek was en aan de drugs zat want hij was zeker Eug niet. Dan heb je aan mij een goeie. Ik ga net zo lang door totdat ie aan zijn nek in de stront staat en als het moet ga ik ook nog op zijn hoofd stampen.

     1. Simon1995

      Ach gossie Indojood. Wordt jij al echt boos als iemand je gek en stoned noemt…..kijk maar uit er wordt hier zwaar getild aan het willen man zijn een echte kerel !

      Maar telkens op dingen terugkomen en wel kunnen uitdelen en niet kunnen ontvangen zijn typisch vrouwendingen of wijven zoals jullie ze graag noemen.

      Gelukkig heb je je kerel zijn net gered met te zeggen dat je op mijn hoofd wil stampen.

      Of het slaan van een vrouw maakt je dat dan weer niet een kerel ?

      Haat is een slechte raadgever. Ik wens je nog heel veel succes op het verdedigen van je zelf benoemde positie op de apenrots der testosteron spiegel.

     2. Simon1995

      Ik hoop dat dit wat nettere bewoordingen waren voor de toch wel gevoelige kant die je hebt

     3. Moosie

      Nees heb wel gelijk als we willen lachen om een domme homo hoeven we alleen maar jou te lezen.
      Stoere praat en totaal geen verstand van voetbal.
      En maar zeiken over anderen.
      Samen met Nietmanen de lulletjes van het forum.
      Zielig doen over een vrouw die je niet hebt.
      bla bla over anderen.
      Steeds als je met die uitgewoonde reet van je terugkomt ga je zieltjes proberen te winnen.
      Je lijkt wel een katholieke priester.
      Elk normaal denkend mens zou zich zo nooit profileren maar hier hebben we 3 gekken.
      De 1 doet zich voor als multimiljonair die te gierig is om fox te nemen ,is gratis bij KPN trouwens.
      de tweede denkt dat hij verstand van voetbal heeft en blaat over kopjes koffie in het Amstel met Hiddink.
      En dan jij fieldseats , operaties die mislukken, en maar proberen om mensen tegen elkaar uit te spelen.
      Alleen wijven en homo’s lullen over testosteron.
      Maar gezien het hoge jankgehalte zul jij wel een omgebouwde zijn.
      Wat op zich geen probleem is ,was het niet dat je gewoon een vervelende klootzak zonder ballen bent.

     4. Indojood

      Wahaha, apenrots. En dan zelf met zgn. stoere verhalen komen over hoe hard het er aan toe gaat op de beursvloer. Je bent gewoon een leugenachtig en geniepig aandachtshoertje die bij het minste geringste gaat lopen janken hier. Tip: gewoon je klep houden hier want iedereen hier lachtje uit en je bent binnen no-time ontmaskerd met je gewauwel.

     5. De Nees

      Da’s ook weer zo BR, tegenwoordig weet je ’t ook niet meer met die steeds uitdijende LHBT community. Iedereen valt hier heel snel door de mand ook, nep nicks en lulverhalen krijg je meteen terug in je mik. Moosie in zijn ruwe-bolster-blanke-pit-stijl heeft het verder wel mooi samengevat. ?

   1. Moosie

    Ja kutzooi al mijn drugs op en dan zie ik dat Eugenaar er weer is en dan ook nog onder de nick waar hij stoer mee zei dat hij slecht reageert op bedreigingen.
    Nou ga ik gewoon een keer op de bonnefooi langs denk ik.

    1. Prinsengracht

     Dat was bij mij ook blijven hangen. Zou hem ook graag ontmoeten. Zou hem niet slaan hoor. Lijkt me leuk om hem helemaal in een ligusterheg te proppen.

Comments are closed.