Ziyech: ‘Ik voel me thuis hier, speel lekker veel en Sevilla qua niveau gelijk aan Ajax’

Hakim Ziyech werd de afgelopen maanden volop in verband gebracht met een transfer, maar de middenvelder mag zich voorlopig nog altijd speler van Ajax noemen. Sevilla had Ziyech deze zomer graag losgeweekt bij Ajax, maar de spelmaker geeft zaterdagavond toe dat hij geen heil zag in een transfer naar de Spaanse club. “Het moet wel gaan om een club waarvoor ik Ajax wil inruilen. Zo’n club is er vooralsnog niet gekomen. Tot die tijd speel ik lekker voor Ajax en doe ik gewoon mijn stinkende best”, vertelt Ziyech na afloop van de met 2-0 gewonnen Johan Cruijff Schaal-wedstrijd tegen PSV voor de camera van FOX Sports. “Ik voel me thuis hier, ik speel lekker veel. Ik vind dat (Sevilla, red.) qua niveau soortgelijk aan Ajax.”

“Ik denk dat iedereen goed met elkaar kan opschieten, het is een heel leuk team. We hebben plezier. Dat moet je niet zomaar willen inruilen voor niks”, vervolgt Ziyech. “Je moet niet gaan vertrekken om te vertrekken; het moet wel iets zijn waar je achterstaat. Zoals ik altijd heb gezegd: het plaatje moet compleet zijn. Alles moet kloppen. Zolang ik dat gevoel niet heb, vertrek ik niet bij Ajax.”

Ziyech speelde tegen PSV overigens als invaller ruim een halfuur mee bij Ajax. De middenvelder begon op de bank vanwege zijn verlengde vakantie vanwege de Afrika Cup met Marokko, maar werd in de tweede helft alsnog ingebracht door trainer Erik ten Hag. Op dat moment was de eindstand overigens al bereikt, door doelpunten van Kasper Dolberg en Daley Blind.

Related posts

47 Comments

 1. Secondant

  Groot gelijk.
  Zit je daar in Sevilla, je spreekt geen woord Spaans en in oktober vliegt de trainer eruit en beland je op de bank of tribune. Rest vh seizoen alleen trainen en volgend jaar word je uitgeleend aan Salamanca of Karlsruhe.
  Lekker blijven Hakim! Laat je zaakwaarnemer je contract gewoon verdubbelen. Marc heeft geld zat en bespaart investering voor je vervanger. Win-win.

  1. Prinsengracht

   Gelul. Marc bespaart niks. Want de opbrengst van Hakim is een veelvoud van wat uitgegeven wordt/is voor een vervanger. Weer Klitmanen logica die niet opgaat. Sukkel.

   1. JohnDoe77

    Ik dacht al; wie is dit nu weer, haha!

    On topic; zijn contract is vorig jaar al aangepast en opgehoogd. Beetje blijven opletten secondant. Verder wel een goed verhaal van Hakim, daar staar hij al een tijd achter!

     1. FrankiC

      Wel een nederige nick.
      Ik vereenzelvig ‘secondant’ tenminste met ‘knechtje’….

   2. Secondant

    Prinsengracht – je gescheld maakt het niet sterker. Je infantiele commentaar is ook nog eens ondoordacht.

    Marc bespaart een investering in kaliber Ziyech. De transfersom en het risico dat het niveautje Magallan blijkt. Nog los van wie dat dan in godsnaam moet zijn.
    Daarnaast heeft Ziyech een gelimiteerde transfersom afgesproken van circa 25-30 mln. Dat is anno 2019 een schijntje.
    Aankoop van een vervanger moet dus voor dit bedrag minus bonus zaakwaarnemer, signon fee speler etc gebeuren.
    Terwijl je dus een kaliber Ziyech al in huis hebt. Namelijk Ziyech zelf.

    1. Prinsengracht

     Ajax heeft nog nooit 25-30 miljoen uitgegeven. Je lult uit je nek. Klitmanen.

    2. Moosie

     En maar zeiken over de nicks van AB .
     Weer een reden waarom je een hypocriete klootzak bent.
     Het moet je wel hoog zitten dat je op de laatste dagen van de App nog steeds hier komt om te zeiken.
     Ziyech is op dit moment de beste speler die we hebben.
     En wat je ook verzint , verdraait, of gewoonweg uit je duim zuigt niemand gaat jouw domme gelul geloven.
     Als jij zo je privéleven ook manipuleert met je domme gelul heb ik bijna medelijden met je omgeving.

 2. Ajax belg

  Zyech topper, de juiste ingesteldheid, nu naar de top conditie en we zijn weer vertrokken voor een prachtig seizoen. Ook ik had eerder kritiek op Hakim, maar hij word beter met de jaren en zijn risico in zijn spel moet je erbij nemen. Als Messi balverlies word ook met de mantel der liefde opgelost. Succes Hakim, laat ons weer genieten.

  1. Finidi

   Ja ik ook maar zoals vorig seizoen een genot om naar te kijken, Sevilla ja en zeker ploeggenoot van ene Luuk de Jong worden zeker,?

 3. -buitenkantje rechts-

  Mijn voetbalhart sprong open toen ik Ziyech weer binnen de lijnen zag..
  Wat een heerlijke speler! Na afloop zag ik het interview met Ziyech. Uit alles sprak dat hij zich thuis voelt bij Ajax en blij en gelukkig is bij de club.
  Ik hoop en verwacht dat hij gewoon blijft.

  1. Amoebe

   Het afjagen wat hij op een gegeven moment deed juist daar onderscheid hij zich mee….dat heeft hij echt afgelopen seizoen ontwikkeld.

   Ik hoop dat hij die energie houdt.

   1. HDfan

    Dat is idd zijn grootste probleem; genoeg energie hebben voor heel de wedstrijd t/m einde seizoen

   2. FrankiC

    Het valt me wel op dat hij vooral en harder afjaagt als hij ZELF de bal verspeelt!! Verder altijd een genot. Aanvallend/naar voren ingesteld met technische hoogstandjes.

    1. Amoebe

     Klopt ja nu je het zegt, scherp!….hij kan het blijkbaar van zichzelf niet meer hebben als hij een fout maakt. 2 jaar geleden liet hij de situatie dan lopen, nu wilt hij hem herstellen.

     1. Amoebe

      Ik denk dat die uitspraak wat verouderd is.

      Tegenwoordig worden er andere dingen van een speler verwacht.

      En voordat je nu gaat zeggen dat messi ook niet zo veel loopt besef dat dat andere spelers die taken van hem overnemen.

     2. Simon1995

      De uitspraak is inderdaad een oude. Dat weet elke Ajacied. Maar waarom zou die nog steeds niet kunnen gelden ? Juist wel in mijn optiek. Wie is er sneller de bal of de speler?
      Dat Messi en ook zijn omgeving minder hoeven te lopen komt omdat die gasten nauwelijks de bal verspelen.
      Dat is dus hetgene wat bij Hakim structureel fout zit. Hij moet te vaak zijn eigen fout herstellen. Dat gaat ten koste van zijn energie en dus uiteindelijk ook van zijn spel. Ook het elftal leidt er onder als ze weer in voortgaande beweging zijn en bal wordt verloren dan staan ze vaak verkeerd en kost het weer onnodig energie om hem terug te veroveren.

     3. Simon1995

      Verder is hij natuurlijk wel een prachtige voetballer. Ik kan alleen slecht tegen opmerkingen als Hakim heeft een fantastische mentaliteit want hij werkt zo hard…dat wordt vaak verward met herstellen eigen fout. Doodzonde van zo een speler

     4. HDfan

      Meeverdedigen van voorhoede spelers is een van de sterktes van het huidige Ajax, dus hij moet dat kunnen en doen.

  2. De Nees

   Ziyech brengt energie in het elftal door altijd diepte te zoeken, de voorhoede is daardoor veel meer in beweging, vergelijk dat maar als hij niet meespeelt. Mislukt aardig wat maar blijft genoeg over om dan toch het verschil te maken, niet super effectief maar het is een numbers game met Ziyech en uiteindelijk valt het na 90 min goed. Zijn afstandsschot verbetert al jaren niet, dat is trainbaar en dus best kwalijk omdat hij vaak rond de 16 de bal heeft. Voor een spelmaker is hij niet effectief genoeg, net te veel balverlies en geen schot, daarom meen ik staat hij bij topclubs niet op de A-lijst. Bij Ajax is hij op zijn plek.

   1. Simon1995

    Mooie woorden De Nees. Het heeft een tijd bij me geduurd voor ik voornamelijk naar die positieve kant kon kijken van hem die jij nu zo treffend omschrijft.

    Hopelijk kunnen we blijvend genieten van hem bij Ajax.

    Ook jou gaat het goed kerel. Ik ben al een klootzak dus voordat ik een sentimentele klootzak wordt heb ik voor jou maar 1 zin

    BERGKAMP BERGKAMP DENNIS BERGKAMP ???

    Misschien ben jij wel de Dennis Bergkamp van dit forum…En om jou een plezier te doen dan bedoel ik natuurlijk wel de voetballer ??

    1. De Nees

     Nou een klootzak vind ik je niet. Wel impulsief die eerst doet en dan nadenkt met een ruggegraat van wax. Komt goed, wees eerlijk en verantwoordelijk en dan komt de rest vanzelf. Easy peasy Eug.

 4. Prinsengracht

  Erg apart in deze tijd. Ze gaan allemaal naar kutclubs in het buitenland, terwijl ze in Amsterdam kunnen leven en bij Ajax ook miljonair worden. Het voetbalplezier en de kwaliteit van leven wordt ondergeschikt gemaakt. Vaak ook nog onder druk van zaakwaarnemers die vooral aan zichzelf denken. De Ligt gaat naar een club/land waar je het grootste deel van de week intern bent. En zit op de bank. Hakim is gewoon heel slim. En eigenzinnig. Die mogen we koesteren.

  1. Secondant

   De Ligt gaat van 600.000 bruto naar 12 mln netto per jaar. Word je het eerste jaar als 19-jarige rustig gebracht. Dat is hem toch niet kwalijk te nemen.

   Voor Hakim ligt dat anders. Kan hier redelijk hetzelfde verdienen als duurste ajaxspeler. Komt als b-keuze binnen bij b-garnituur als Sevilla. Wat heb je daaraan? Niets. Alleen als Real of City komt gaat tie natuurlijk. Maar die komen niet. Dus maar gewoon blijven.

   1. Amoebe

    Zijn zelfoverschatting is erg goed voor ons.

    Hij wilt het allerhoogste maar die clubs komen niet….goed voor ajax dus ?

   2. Prinsengracht

    Jij begrijpt duidelijk niet wat ik bedoel. En je weet ook duidelijk niet wat de Ligt verdiende. Sla er dan ook geen slag naar. Tot slot: rustig gebracht worden…….ben jij wel lekker?

   3. Prinsengracht

    Je bent gewoon een hulp nick van Klitmanen. Allerlei foute aannames die worden gebracht als feiten. Sukkel. Bij Sevilla zit Monchi. Die zit al jaren achter Hakim aan. En dan B- keus. Je blijft een kwal, Klitmanen.

    1. FrankiC

     Precies, bij AS Roma zat hij ook al achter diverse groeibriljantjes aan. Nu herhaalt dat zich bij een andere club

 5. Mr Ajax

  Ziyech, je hebt helemaal gelijk en wij zijn ook maar wat blij dat je het hier naar jouw zin hebt, blijf zolang je wilt!

 6. AJAXForever61

  En thee blijven drinken bij Mama in Dronten, daar kan geen enkele club tegen op!

 7. Finidi

  Ff een algemene vraag. Waar gaan jullie naar toe als deze app opgeheven wordt?

 8. Simon1995

  Wat een drukte weer om Hakim. Terwijl het zo simpel is. Hakim wil niet naar clubs waar hij heen kan en kan niet naar clubs waar hij heen wilt. Reden doet niet ter zake. Hij is aankomend seizoen gewoon Ajacied top

 9. Stimi

  Eindelijk een aantal spelers die hun hart volgen. En de eerste die uit eindhoven gaat roepen dat het daar zo fijn is en niet bij ajax….. mondje houden

 10. Charka53

  Fijn dat Ziyech zich hier thuis voelt en lekker dat hij hier nog is maar ik ben bang als er echt serieus geboden wordt en dat zijn jaarsalaris flink omhoog gaat is hij toch weg.

 11. Ajaxfoort

  Slimme jongen die doordenkt en niet in de eerste de beste buitenlandse val trapt. Blijf maar lekker bij Ajax voorlopig!!

 12. Bigboss

  Deze man trekt ze eigen plan en bepaald zelf
  Wat hij doet. Zaak waarnemer of niet moeten meerdere een voorbeeld aan nemen

  Kijk de ligt en de jong gewoon op de bank kutzooi

Comments are closed.