Higler wekt woede: ‘Hendrix had nooit de rust mogen halen’

Ajax deelde gisteren de eerste tik uit aan psv in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal, Ajax was heer en meester en won dik verdiend met 2-0. Waar psv-supporters achteraf jammerden over het feit dat scheidsrechter  Dennis Higler de 2-0 van Ajax gewoon goed keurde was verder iedere voetballiefhebber het er toch wel over eens dat Higler vergat PSV-middenvelder Jorrit Hendrix vroegtijdig met rood van het veld te sturen.  Hendrix kreeg al vrij snel geel van scheidsrechter Dennis Higler voor een overtreding op Quincy Promes en ontsnapte daarna bij overtredingen op Daley Blind (trap in gezicht) en Donny van de Beek (sliding ter hoogte van de zijlijn). 

Valentijn Driessen is is dan ook kritisch over het optreden van Higler . De verslaggever van De Telegraaf verwijt de scheidsrechter inconsequent te fluiten en deelt de mening dat Hendrix het einde van de eerste helft niet had mogen halen. Hendrix kreeg al na 21 minuten voetballen een gele kaart vanwege een overtreding op Sergiño Dest. Een kwartier later maakte de middenvelder in korte tijd twee overtredingen die volgens Driessen opnieuw met geel bestraft hadden moeten worden. “Inconsequentie van Higler voorkomt dat Jorrit Hendrix na 35 minuten met twee keer geel in de kleedkamer zit. Eerder laat hij Pablo Rosario ontsnappen aan geel. We zijn er weer”, zo reageert Driessen op het Twitter-account van Telesport. “Zijn we wel gewend met Higler, die woensdag vergat rood te geven aan Berghuis voor natrappen bij Feyenoord-Angers”, zegt Driessen even later. Op slag van rust kwam Hendrix opnieuw hard in, maar opnieuw liet Higler de middenvelder van PSV ontsnappen. “Hendrix had nooit de rust mogen halen”, is Driessen glashelder in zijn oordeel.

Hendrix zelf geeft toe dat hij niet mag mopperen met één gele kaart. De middenvelder beaamt dat hij een paar keer over de schreef ging. “Ik begrijp het wel dat de spelers van Ajax boos op mij waren. Ik had zo mijn momentjes. Ik ben een speler die op het randje speelt en daar soms overheen gaat. Vandaag ben ik er drie keer overheen gegaan”, zei een eerlijke Hendrix in de Johan Cruijff ArenA. “Als het niet loopt bij de ploeg, dan komt er gif bij mij naar boven. Dan probeer ik een signaal te geven richting de anderen. Maar dat moet je niet altijd op deze manier doen. Het kan ook fair. Nogmaals, ik ben iets over het randje gegaan.”

Daley Blind, die in de openingsfase van de tweede helft met een fraai afstandsschot verantwoordelijk was voor de 2-0, liep bij het moment met Hendrix een blauw oog op. “Ik denk dat het wel duidelijk was dat Hendrix een extra kaart verdiende. Dat hoef ik hier niet te vertellen. Hij schopte eerst mij voor mijn hoofd en raakte daarna Donny op kniehoogte. Als hij zijn been had laten staan, had Donny waarschijnlijk een ernstige blessure opgelopen”, aldus Blind. “Voor een van de twee overtredingen had hij zeker zwaarder bestraft moeten worden. Óf de scheidsrechter kon zijn kaarten niet vinden, óf hij spaarde hem. Het zegt genoeg dat zijn trainer hem in de rust naar de kant haalde.”

Gelukkig won Ajax ondanks Higler toch en behaalde de eerste prijs van het nieuwe seizoen.

Related posts

15 Comments

 1. Ajax belg

  Hendrix een wilde shopper, dat weten we al langer, alleen lijkt de scheids dit telkens weer te vergeten. Elke wedstrijd weer ?

 2. Ajax 1

  Okee, maar niet janken ajacieden. Gewoon gewonnen en deze tackles komen voort uit frustratie omdat het niet liep bij psv zoals hendrix zelf zegt. Lekker toch als je tegenstander gefrustreerd raakt….

 3. -buitenkantje rechts-

  Higler is gewoon een zwakke scheids..maar die heb je af en toe ook. Zijn beste beslissing was dat hij het doelpunt van Blind goedkeurde.

 4. Kapstein

  Als Driesen hem slecht vond fluiten dan zal hij wel ergens iets goed gedaan hebben.

 5. a.p.

  die Hendurx had zeker een rode kaart moeten hebben , maar wij hadden massel met het doelpunt van Blind

 6. Johan065

  Het gezeik gaat gewoon weer verder. Die lampjes worden gewoon weer gematst.

 7. djazzvb

  Hendrix had inderdaad de rust niet mogen halen. Als Donny niet had gesprongen kon die de komende maanden niet spelen! Hij had echt rood moeten krijgen, Het oog van Blind was ook dik en blauw, hopelijk gaat Daley en niet zoveel last van hebben!

 8. Bert Betondorp

  Zo vaak gezegd….Higler de slechtste scheids van de KNVB
  LAAT HEM ZIJN FLUITJE INLEVEREN

 9. Charka53

  Ik dacht dat de VAR overtredingen opnieuw bekeek dan hadden ze toch wel gezien dat Hendriks toch een paar aardige overtredingen had gemaakt en dus de thee niet had mogen halen .

 10. Ajaxfoort

  Dit soort wedstrijden zijn voor Higler te hoog gegrepen. Hij stond te kijken als een uil in de bijbel. Dat de KNVB hem aanstelt geeft mij aan dat ze deze wedstrijd niet serieus nemen. Overigens wordt het clubje scheidsrechters die dit niveau wel aankunnen angstaanjagend klein. Een grote zorg voor de KNVB lijkt mij.

Comments are closed.