Ajax krijgt boetes voor vuurwerk tijdens twee duels

De KNVB heeft Ajax twee boetes opgelegd wegens het afsteken van vuurwerk door de eigen fans. Dat gebeurde rond de bekerfinale tegen Willem II en de kampioenswedstrijd tegen De Graafschap (foto). Met het vuurwerk rond de bekerfinale is een bedrag van 15.000 euro gemoeid. Als supporters in de komende twee jaar opnieuw in de fout gaan mag Ajax bij de eerstvolgende uitwedstrijd geen fans meenemen. De boete voor het duel met De Graafschap bedraagt 10.000 euro.

Related posts

17 Comments

 1. Prinsengracht

  Onvolledig bericht. Dat Ajax gaat proberen de schade te verhalen op de betreffende supporters ontbreekt.

 2. AJAXForever61

  Azijnpissers!, als het elke wedstrijd raak zou zijn snap ik een boete, maar bij kampioenswedstrijden kun je ook een oogje dicht doen!

  1. Litmanen

   Een echte supporter laat die troep thuis. Je weet namelijk van te voren dat er boetes van komen. Het is te hopen dat ze die gasten vinden.
   Stadionverboden, is de enige manier om die gasten echt te straffen. Maar dan wel met een meldplicht, want nu zitten er ondanks een verbod nog zat op de tribune.

 3. a.p.

  Ajax, wat mij betreft, ga verhaal halen bij de desbetreffende ” “supporters” zij verpesten het voor ons als gewone supporters

 4. Simon1995

  Dan weet je zeker die uitwedstrijd zonder publiek gaat er komen. Jammer want in dit soort wedstrijden om kampioenschappen en beker finales hoort het erbij. Sfeer verhogend

 5. Charka53

  We gaan het nooit tegen houden of er moet iedereen gefouilleerd worden dus een dag van tevoren melden bij het stadion en als het dan nog niet lukt blijf alleen maar het e voetbal over.

 6. djazzvb

  Onbegrijpelijk dat de KNVB dit aan onze club oplegt, het zijn in deze gevallen wedstrijden die zijn voor een prijs, als er dan een uitwedstrijd zonder publiek zou komen zou ik gewoon een hele makkelijke wedstrijd doen, niet zo’n belangrijke tegen bijvoorbeeld een FC Utrecht en Vitesse….

 7. Ajaxfoort

  Het is weer 25.000 euro die beter besteed hadden kunnen worden. Jammer. Verhalen wordt lastig juridisch gezien vrees ik. Volgende keer gewoon niet meer doen.

 8. Slingertje.

  Dit zal gewoon door blijven gaan want die gasten hebben er maling aan of Ajax die boetes krijgt.
  Het fouilleren stelt ook weinig voor bij de stadions dus het vuurwerk is makkelijk binnen te krijgen.

Comments are closed.