Ten Hag heeft nog niet beslist over aanvoerderschap

Erik ten Hag is er nog niet uit wie tijdens het komende seizoen 2019/2020 de aanvoerder van Ajax zal zijn. Tijdens de voorbereiding droegen zowel Dusan Tadic als Daley Blind de aanvoerdersband. Maar wie wordt het nu? ‘Als ik dat weet en ik heb het de spelers medegedeeld, dan zullen we dat naar buiten brengen’, aldus Ten Hag op de persconferentie.

‘Vorig jaar heb ik het pas beslist na 1 september. Dusan was mijn tweede aanvoerder en Matthijs is net weg. We hebben de groep nog niet eens bij elkaar. Dan ga je kijken: wat is de juiste afspiegeling, de juiste hiërarchie? Daar moet je de tijd voor nemen.’

Tadic zelf meent ook nog niets te weten van een eventueel vast aanvoerderschap, maar is daar dan ook niet mee bezig. ‘Ik weet het niet. Het is niet heel belangrijk. We hebben meer aanvoerders met Daley, Klaas en Lasse. Eén speler kan de band hebben, maar het is belangrijk dat wij alles voor onze club doen.’

Daley Blind laat in VI deze week weten graag aanvoerder te willen worden. ‘Ja, ik denk dat ik wel aanvoerder van Ajax wil zijn’, aldus Blind. ‘In het veld ben ik een van de leiders, maar daarbuiten ben ik rustig. Ik ben wel aanwezig in de groep, maar niet te nadrukkelijk. Ik ben geen type dat zich continu uitspreekt over bepaalde dingen. Maar dat hoeft ook niet. Er zijn verschillende typen aanvoerders’, spreekt hij uit ervaring.

Blind: ‘Binnen de lijnen heb ik denk ik laten zien dat ik een belangrijke speler ben. Ik ben nog niet gevraagd door de trainer, maar het is wel iets wat ik ambieer. In een eerder stadium van mijn carrière was het misschien nog te vroeg geweest, maar dit is denk ik wel een goed moment. Ik ben 29 jaar, ik kom uit de opleiding van Ajax en ik ben Amsterdammer en international. Voor mezelf heb ik wel naar dit moment toegewerkt. Het is niet dat ik de band per se wil, maar het is wel iets om over na te denken.’

Related posts

42 Comments

 1. Amoebe

  Dat lijkt mij blind!

  Een nederlands sprekende aanvoerder en langdurig ajacied.

   1. Simon1995

    ?wat wel irriteert bij me is de weinige daadkracht die Ten Hag hier heeft. Ruim een week voor CL en dan hebben we nog geen aanvoerder….belachelijk

    1. -buitenkantje rechts-

     Geen definitieve aanvoerder.. Er wordt bij elke wedstrijd een aanvoerder aangewezen. Het late tijdstip heeft te maken met de transferperiode.. Beetje knullig als je bv Donny aanvoerder maakt en hij vervolgens vertrekt. TH wil eerst definitief weten welke spelers hij tot zijn beschikking heeft.

     1. Simon1995

      Dat is precies wat ik er op tegen heb. Elke keer andere aanvoerder? Door transferperiode ? Kan maar dan moet je het omdraaien. Dan ga je met je beoogde aanvoerder praten. Vertelt wat je wilt maar dan wel moet garantie geven dat hij blijft.

      Liggen de ambities van diegene elders prima maar dan kan je geen aanvoerder zijn van Ajax. Hoef je meteen niet zo te kutten als nu. Heft in eigen hand heet zoiets. Past beter bij Ajax dan pappen en nathouden

 2. Nultwintig

  Wat heeft het voor voordeel om een aanvaller aanvoerder te maken? Verdediger/ Middenvelder lijkt mij persoonlijk het beste die hebben het meeste overzicht…..toch!?

  1. Amoebe

   Het gaat om een spreekbuis namens het team, die een scheidsrechter kan bespelen en de media toespreekt. Ook in de kleedkamer is hij een verlengstuk van de trainer.

   Overzicht over het spel staat er los van…elkaar choachen moeten ze ten allertijde.

    1. Amoebe

     Wat is Blind dan niet volgens jou? Welke criterias is hij te zwak en een ander beter?

     1. jojo123

      hij had het geluk naast een.sterspeler te spelen afgelopen seizoen. Als Bljnd aanvoerder wordt dan kan hij niet worden gewisseld als hij beroerd speelt. zonder de ligt is het anders…

 3. Secondant

  Schöne is geen leider.
  Blind is niet zo mondig als zijn vader.
  Klaas-Jan speelt te weinig.
  Blijft over Tadic – de beste speler, taktisch de sterkste en goede communicator.

  1. FrankiC

   Ik denk dat Blind wel wat beter communiceert en zeker op de Nederlandse velden. Tadic is meer van ??. Houd ik niet zo van, van dat gesmeek. Ik vermoed dat er beel scheidsrechters ook zo over denken.
   Blind dus ??

   1. KBouter

    Blind kon zijn verdeging nog niet organiseren.. als Mathijs er niet was geweest was Blind ondergesneeuwd

   2. De Nees

    Blind heeft teveel ideale schoonzoon uitstraling, hij benoemt nou net z’n soft skills en zo’n type aanvoerder is het poldermodel idee, zoutloos en van alles een beetje. Een aanvoerder staat voor leiderschap: sterk karakter, basisspeler, 1 die een ploeg bij elkaar houdt en aanjaagt bij een dood punt. Alle andere eigenschappen komen hier achteraan. Zo 1 hebben we dus niet, dan iemand die dit het dichtst benaderd en dat is dan toch Tadic. Klaar als een klontje, dus het wordt Blind.

 4. Jimmy1971

  Blind en Tadic zullen aanvoerder en reserve worden. Ik zie dan liever Blind met deze band. Een echte Ajacied. Vaak heeft het aanvoerderschap ook nog een positieve uitwerking op het spel van een speler van de club. En het kan een beslissende werking bij hem hebben om bij Ajax te blijven.

 5. Ajax belg

  De band is voor Blind, kind van de opleiding. Voorbeeld voor de jeugd. Al is dit een luxeprobleem.. Toch

  1. Amoebe

   Ziyech kan te veel met zijn eigen spel bezig zijn en ik denk dat hij te enotioneel zou zijn samen met te veel gebaartjes. Beetje wat Frankic zegt over Tadic.

   1. Zlatan4ever

    Amoebe, juist om wat jij zegt moet het goed voor hem zijn om aanvoerder te worden.
    Dan zal hij misschien zijn “gebaartjes” afleren.
    Ik weet het wel zeker eigenlijk,
    zal goed uitpakken z’n verantwoordelijkheid

   1. Amoebe

    Dat vind ik de verkeerde volgorde….hij moet eerst willen blijven en dan komt hij op de shortlist lijkt mij.

    Je gaat hem nu geen aanvoerder maken en dat hij vervolgens alsnog weg gaat!

    Maar nogmaals, naar mijn mening is hij niet de juiste persoon.

 6. Finidi

  Maakt me niks uit eigenlijk en als je het nou over een echte ajacied hebt,donny vd beek!

 7. JohnDoe77

  Eens met De Nees; Tadic is een krachtiger persoon en straalt meer drive uit. Daley gaat het worden omdat hij beter Nederlands spreekt en weinig risico op vreemde uitspraken.

 8. AJAXIED038

  Tagliafico is gewoon 2e aanvoerder bij argentinië kan het prima en een echte strijder❌❌❌

 9. -buitenkantje rechts-

  Vroeger werd de beste speler gewoon aanvoerder.. De beste speler had ook het meeste gezag in de ploeg. De aanvoerdersband was meer een bevestiging dat je een belangrijke speler was voor het team. Elke wedstrijd even de toss doen en handjes schudden. Meer was het niet.
  Tegenwoordig lijkt het wel een functie compleet met functieomschrijving..
  Je moet het niet meer maken dan het is.

 10. Charka53

  Laat Tadic maar aanvoerder zijn hij loopt toch de hele wedstrijd te lullen en is toch een van de betere met ervaring.

 11. a.p.

  Wat mij betreft 1 Tadic en 2 Blind
  Tadic kan het vuurtje opstoken als dat nodig is

 12. djazzvb

  Ik denk dat Daley dat het beste kan, hij heeft denk ik genoeg ervaring om dit goede elftal te sturen!

 13. a.p.

  ik kom op mijn eerste advies terug. ik vind dat onze aanvoerder Nederlands moet spreken. dus 1. Blind en 2. Tadic

Comments are closed.