‘FC Groningen wil ook Botman huren met optie tot koop’

FC Groningen heeft interesse in Ajax-verdediger Sven Botman, zo meldt het Dagblad van het Noorden. De Groningse club wil zich op nog op enkele posities versterken en een linker centrale verdediger is daarbij zeer gewenst. Botman zit bij hetzelfde management als Kaj Sierhuis en om die reden wordt nu geschreven over een soortgelijke huurconstructie als de spits. FC Groningen heeft na die huurperiode namelijk een optie tot koop, terwijl Ajax het eerste recht heeft om Sierhuis terug te kopen. Dit zou ook kunnen gaan gelden voor Botman. De verdediger staat bij Ajax onder contract tot medio 2022.

Botman speelde afgelopen seizoen 28 duels voor Jong Ajax en sloot in de voorbereiding aan bij Ajax 1. Zo kwam hij in actie tegen Quick’20 en OFI Kreta. Technisch directeur Mark-Jan Fledderus van de Groningers weigert tegenover de krant op geruchten in te gaan. Wel geeft hij aan gecharmeerd te zijn van de Ajacied. ‘Botman is een zeer talentvolle jongen, hij zou zeker een interessante optie voor ons kunnen zijn’, aldus Fledderus, die weet dat het niet makkelijk is om een linker centrale verdediger te vinden. ‘Ze zijn uiterst dun gezaaid’, aldus Fledderus.

Related posts

4 Comments

  1. Bigboss

    Als hij niet aan spelen toe komt beter worden daar en ervaring op doen en terug komen

Comments are closed.