‘Botman niet naar FC Groningen maar naar sc Heerenveen’

Ajax-verdediger Sven Botman stond nadrukkelijk in de belangstelling van FC Groningen maar verkiest sc Heerenveen boven de Groningers, zo meldt het Dagblad van het Noorden zojuist. Freek Jansen, Ajax-watcher namens het Algemeen Dagblad, meldt op zijn Twitterkanaal dat de verdediger komend seizoen op huurbasis in Friesland zal spelen. Of er een eventuele optie tot koop in het huurcontract staat, is nog niet bekend. ‘Botman verwacht dat bij sc Heerenveen de kans op speeltijd voor hem groter is dan bij FC Groningen, zo is de reden van het afzeggen althans naar ons gecommuniceerd’, aldus FC Groningen technisch directeur Mark-Jan Fledderus tegenover het Dagblad van het Noorden

Vanmiddag liet Flederus nog weten dat Botman een interessante optie was voor Groningen. Eenzelfde huurconstructie met optie tot koop als bij Kaj Sierhuis het geval is, leek aanstaande. Niets leek Botman in de weg te staan om bij FC Groningen de opvolger te worden van de naar Sampdoria vertrokken Jeff Chabot. Ajax wilde meewerken, de speler in kwestie was enthousiast, Fledderus idem dito, totdat Heerenveen op het laatste moment om de hoek kwam kijken.

Fledderus betreurt dat de transfer niet doorgaat. ,,Natuurlijk is het balen. We hebben er alles aan gedaan, goede gesprekken gevoerd. Als het voor de langere termijn was geweest, had Botman voor FC Groningen gekozen, zo heeft hij ons laten weten. Onder meer op het gebied van faciliteiten zag hij een toekomst in Groningen absoluut zitten, maar zoals gezegd acht hij de kans op speeltijd in Heerenveen groter.’’

Related posts

9 Comments

 1. Secondant

  19 jaar en volledig onbekend nog, dan moet je gewoon spelen ergens. Succes in het noorden.

 2. Bigboss

  Goed besluit en denk dat heereveen sportief gezien ook een iets betere club is

 3. -buitenkantje rechts-

  Zal de vervanger van Pierie moeten worden.. Straks leuke situatie dat Pierie in de KKC bij JA zijn potjes moet spelen en Botman van JA bij Heerenveen in de eredivisie

  1. Prinsengracht

   Ik hoop voor Heerenveen dat ze betere hebben. Hij is te traag. Om maar eens een nadeel te noemen.

   1. -buitenkantje rechts-

    Heerenveen krijgt denk ik een moeilijk seizoen in het rechter rijtje.. Ik hoop dat ze uit de degradatiezone kunnen blijven.. Ze zoeken nog voor 5 posities spelers die allemaal niks mogen kosten.

Comments are closed.