‘Ajax heeft met Álvarez goud in handen’

Ajax maakte vrijdagavond bekend een akkoord bereikt te hebben met Club América over een transfer van Álvarez naar Amsterdam. De stopper kost de kampioen van Nederland naar verluidt ongeveer vijftien miljoen euro, maar Dennis te Kloese twijfelt er niet aan dat Álvarez gaat slagen bij Ajax.  Ajax doet met de komst van Edson Álvarez gouden zaken, zo veronderstelt Te Kloese. De huidige general manager van Los Angeles Galaxy was hoofd van de nationale jeugdselecties van Mexico in de tijd dat Álvarez daar onderdeel van uitmaakte en voorspelt dat Ajax veel plezier gaan beleven aan de 21-jarige centrumverdediger.

De Nederlander kent de verdediger sinds zijn zestiende en heeft diens ontwikkeling van nabij meegemaakt. “Van een lange dunne gozer tot een stevige en zeer veelzijdige centrumverdediger. Daar gaat Ajax veel plezier aan beleven”, aldus Te Kloese tegenover Voetbal International.

Te Kloese omschrijft Álvarez als ‘een heel complete speler die mentaal goed in elkaar zit’. “Het is een rustige jongen, makkelijk in de omgang, populair bij ploeggenoten en fans en zeer leergierig. Voetbalinhoudelijk heeft hij voor zijn lengte een opvallend goede techniek. En hij is tactisch heel slim. Daardoor is hij op meerdere posities inzetbaar. Het niveau van het elftal gaat niet omlaag als je Edson op een andere plek laat spelen. Met hem kun je verschillende tactische varianten toepassen”, legt Te Kloese uit.

Álvarez wordt alom beschouwd als de opvolger van de naar Juventus vertrokken Matthijs de Ligt, maar de Mexicaans international kan ook uit de voeten als verdedigende middenvelder of zelfs als rechtsback. “Door zijn veelzijdigheid kun je Edson ook als slot op de deur op het middenveld gebruiken”, vervolgt Te Kloese, die stelt dat Álvarez ook ‘spijkerhard in de duels kan zijn, soms zelfs tot op het randje’. De verdediger beschikt tevens over ‘persoonlijkheid’, hetgeen Te Kloese duidelijk probeert te maken aan de hand van een aanvaring die Álvarez deze zomer in de finale van de Gold Cup tegen de Verenigde Staten had met tegenstander Michael Bradley. Álvarez had zich in de door Mexico met 1-0 gewonnen finale gestoord aan opmerkingen van de Amerikaan. “Toen ging hij pontificaal voor Bradley staan, met zijn wijsvinger op zijn mond. Dat hij even stil moest zijn. Ja, Edson is een baas in het veld”, aldus Te Kloese.

Related posts

63 Comments

 1. Ralph

  Hoe jammer ook dat De Ligt weg is, hoe mooi dit bericht. Overmars doet dit goed. 75K binnen en 15K betalen. Dat is niet gokken, maar slim handelen.

   1. HDfan

    Tja we kopen er een paar voor 15 mio en verkopen ze door voor 50 mio en de rest voor inkoopbedrag. Mooi businessmodel hoor

   2. JohnDoe77

    BR; er is geen enkele normale voetbalclub meer over die niet ook moet “handelen” met spelers.

    1. -buitenkantje rechts-

     Onzin John.. Kijk naar de topclubs die niet handelen, maar alleen kopen. Gaat om de kwaliteit op het veld.
     Ten tweede wordt in de eerste reactie de kwaliteit van handelen afgewogen aan de winst die gemaakt wordt.. (Ook nog in verkeerde eenheden) Alsof dat zijn primaire taak is. Vandaar mijn reactie

 2. Prinsengracht

  Ik heb die wedstrijd tegen VS gezien. Hij zag steeds goed waar het mis ging/waar de bal ging komen. En greep dan gewoon goed in.

  1. Ajax 1

   Mooi; dat is ook vooral waar ik naar kijk: ziet een speler het spelletje. En dat heeft magallan bijv niet helaas.

   Litmanen en cruijff en frenkie de jong hebben/hadden dat extreem; daarom wereldtop. Daarom extra zuur dat de litmanen hier op het forum het helemaal niet ziet ?

    1. Ajax 1

     Nee hoor, gewoon voorbeelden. Gelukkig hebben er bij ajax veel meer gelopen die dat hebben.

  1. HURBIE

   Kom al jarenlang bij AJAX en als er één weg ging dan kwam er weer een ander

   1. HURBIE

    Soms beter soms minder
    Iedereen is vervangbaar alleen een enkeling zoals Cruyff zijn uitzondergen
    Wie weet is die Álvarez een echte bikkel
    Hoop alleen dat Schuurs niet over het hoofd wordt gezien
    Van meer speelminuten wordt hij ook alleen maar beter

    1. dickst14

     Als Schuurs het zo goed blijft doen dan Alvarez als verdedigende middenvelder i.p.v Schone inzetten.
     Kan Schuurs steeds lekker inschuiven en op de goal knallen.
     Heeft echt een verschrikkelijk goed schot.

     1. FrankiC

      Daarvoor is Alvares volgens mij niet geschikt. Voor een Ajax 6 heb je een héle goeie voetballer nodig en niet een héle goeie verdediger.

     2. Ajax 1

      Liever propper daar daarom. Maar goed, als die niet graag wil, dan helemaal niet

 3. Stimi

  De ligt is niet vervangbaar, maar wel lekker dat er weer een klasbak is aangekocht

 4. Simon1995

  Nou als meneer Te Kloese het zegt zullen we wel een topper in huis hebben……wordt wel weer eens tijd voor een echt goede aankoop categorie Blind Tadic. Want van de 7 die Ajax binnen heeft dit seizoen zijn er op voorhand geen enkele zekerheidjes.

  Vorig jaar had Marc het beter voor elkaar in transfer periode. we gaan het zien hoe het uitpakt

  1. Prinsengracht

   Wat een gelul! Vorig jaar werd tot diep in november geroepen dat Blind een miskoop was. Je weet minder dan je zelf denkt jij.

   1. Simon1995

    Door jou misschien…….vele Ajacieden vonden het juist goede aankoop ! Ik weet inderdaad niet veel, maar weet toch wel zeker hoe ik over Blind dacht vorig jaar toen hij kwam……of heb jij dat ook in je Sherlock boek gevonden?ik werd eerst beetje kwaad op je. Ik vind je nu grappig mannetje worden

 5. -buitenkantje rechts-

  En hoeveel % krijgt Te Kloese?
  ? Wat ik zei. Ik ben zeer benieuwd naar deze Alvarez en laat me graag positief verrassen. Hij zou dus ook ipv bv Schöne kunnen spelen begrijp ik uit dit verhaal.

  1. BoyVanAjax

   Al zie ik hem toch echt liever in de verdediging dan op het midddenveld. Middenvelders hebben we zat, goeie verdedigers zitten we alleen wat krap mee.

  2. Prinsengracht

   Nee. Niet ipv Schone. Tenzij als we onder druk een voorsprong moeten verdedigen. Ik ga er overigens niet van uit dat Schone basisspeler zal zijn dit seizoen.

 6. BoyVanAjax

  Lijkt mij een prima aankoop. Is een basisklant bij Mexico en als hij net zo weet te spelen als meneer Te Kloese zegt hebben we echt een topper in huis gehaald. Hopelijk hebben we hier een Davinson Sanchez gevalletje.

 7. FrankiC

  Ik moest het doen met YouTube. Verdedigend goed.
  Hij heeft in de voortzetting moeite om de goeie kleur te vinden en speelde ook veel ballen terug.

 8. a.p.

  we wachten maar af tot hij in echte wedstrijden speelt
  De verwachting is wel goed!

 9. Simon1995

  Opvolger van De Ligt..ik lees net interview met De Ligt in Telegraaf. Alles wat hij zegt is raak!! Echt een topgozer. Mooi ook nee zeer mooi dat hij Barry betrekt bij zijn succes. En dat hij veel aan hem te danken heeft. Zo moet dat zijn een top oud speler die individueel sparring partner is voor de toekomstige toppers!

  Hopelijk gaan steeds meer jeugdspelers dit doen !
  We zullen je echt missen. Hopelijk krijg je je gewenste top afscheid in Johan Cruijff Arena !!!

  1. Prinsengracht

   Ik vind juist dat de Ligt heel veel gladde praatjes heeft sinds de transfer. Het enige wat hij nog moet doen is het logo van die dopers kussen.

   1. Wenen 1995

    Idd PG…. Aan de ene kant vind ik De Ligt een echte Ajacied… Aan de andere kant zegt iets me dat een echte Ajacied nooit moet gaan spelen bij de club die de CL-beker van 1996 van ons heeft gestolen door unfair play!

    1. FrankiC

     Hou toch op Wenen1995 en 1996: toen was die jongen nog lang niet geboren. Heeft ie toch niets mee!

    2. Simon1995

     Totale onzin en verkeerde rancune Wenen. Ajax heeft toen tweede CL beker laten liggen door onderschatting na bijna twee jaar ongeslagen te zijn geweest in Nederland en Europa….wat heeft het Juve geholpen toen? Ja ze bleven rennen en jagen en agressief, maar dat had Ajax in die finale makkelijk kunnen afstraffen als ze gewoon hadden gespeeld als die periode van 2 jaar ervoor. Juve is een van de grootste voetbalclubs in Europa. De op een na beste voetballer van de wereld speelt er en een van de betere middenvelden……alles aanwezig voor een voetballiefhebber.

     Lees zijn uitleg in Telegraaf waarom hij voor Juve heeft gekozen. Dan heeft hij daar heel goed over nagedacht. Komt bij als door toevoeging De Ligt de beker nu wel naar Turijn gaat krijgt hij standbeeld naast Ronaldo……
     Pure voetbalkeuze. Wie dat niet ziet is stekeblind !

     1. Old Ajax

      Allen al de uitspraak dat het de Ligt niet om het geld ging deed mij schaterlachen. Wat een kul, dan ben ik Willem Alexander. Gewoon dollartekens in zijn ogen en een leuk verhaal gehouden voor de buitenwereld.

     2. Simon1995

      Als hij voor geld had gekozen had hij in de zandbak of in China gespeeld…….Juve is een van de grootste traditionele voetbalclubs uit Europa…of denk je dat hij bij al die andere grote clubs tig miljoen minder had gehad..? Dus totale nonsens van je.

     3. Old Ajax

      Je weet wat Barcelona oa heeft aangegeven. Maar gied joh, jaarsalaris van 12 miljoen is best redelijk. Jij je zin. Je bent gewoon een achterlijk en lelijk keukenkastje en daarbij ongelooflijk dom. Minimaal tweelingbroer van Litmanen.

     4. De Nees

      @Simon. Een van de grootste clubs ja, maar ook kijken naar het hoe en wat. Verleden van Juve is doorspekt met omkoping en dope gebruik. Ajax had een off-day maar zelfs dan behoorden ze te winnen, het neemt echter de werking van stimulerende middelen niet weg. Die extra fysieke kracht tot in de verlenging heeft mss net dat verschil gebracht in winnen of verliezen.

     5. Simon1995

      Ze hebben inderdaad vele duistere kanten. Het is ook niet mijn club in Italie. Ik heb meer met AC, helaas nu vervallen club. Maar ze hebben ook prachtige spelers gehad. Boniek, Rossi, Platini nu Ronaldo. Ja ze betalen veel maar volgens mij is geldwolf De Ligt een totaal verkeerde benaming ! Daar gaat het mij meest om.

 10. Indojood

  De Ligt is nog niet weg of wordt al weer beschimpt. Lang leve de Ajax-supporters.

  1. Wenen 1995

   Ik heb heel veel respect voor De Ligt. Alleen niet voor zijn keuze om voor Juventus te spelen. Mag toch?

   1. FrankiC

    Op de verkeerde grond. Je vindt dat een tiener vanwege jouw rancune uit de vorige eeuw anders moet handelen. Daarom veroordeel je zijn keuze. Dat kun je proberen te verdedigen, maar dat raakt kant nog wal.

    1. KBouter

     Vind dat hij een goed punt heeft… geen enkele Ajacied hoort naar die klote kutclub te gaan

   2. Indojood

    Mag. Ik heb sowieso niets met andere clubs maar het is mij om het even waar hij gaat spelen. Ik ga hem daarop niet bekritiseren.

 11. Wenen 1995

  Zie dat niet iedereen het met me eens is ?. Het is nu toch wel duidelijk waarom ze bleven rennen en zo agressief waren? Is gewoon niet mijn club, ondanks het respect wat ik heb voor Ronaldo, Buffon, De ligt etc…

  1. Simon1995

   Hahaha dat klopt. De reden ben ik wel met je eens. Neemt niet weg dat Ajax zelf de oorzaak is van vergooien tweede CL beker, althans dat vind ik. Dat je een hekel aan die club hebt ja dat kan

 12. TweakJ

  Op een goede toekomst mannen
  Veel sportief mooi plezier; we beginnen volgende week met PiSVee geen prijs gunnen

  1. Secondant

   Bommel met zijn grote bek en dat dan alles structureel misgaat. Het is gewoon goud.

Comments are closed.