Ajax op de valreep naar winst in oefenduel tegen Watford: 2-1

Ajax heeft het trainingskamp in Oostenrijk afgesloten met een 2-1 overwinning op Premier League-club Watford. Donny van de Beek tekende in Saalfelden am Steinernen Meer met de gelijkmaker voor de eerste Amsterdamse treffer tegen de club van Daryl Janmaat, die de eerste helft meespeelde. Vlak voor tijd was het invaller Jurriën Timber, die de winnende goal maakte.

In vergelijking met de eerste oefenwedstrijd tegen Istanbul Basaksehir (2-1 zege) had Ten Hag zijn startopstelling op twee posities aangepast. Op doel stond ditmaal Dominic Kotarski, terwijl Lasse Schöne tegen Watford de voorkeur kreeg boven Carel Eiting. De jeugdige Sergino Dest (foto) behield zijn basisplaats op de linksbackpositie en lijkt op koers te liggen om in de strijd om de Johan Cruijff Schaal zijn officiële debuut in Ajax-1 te maken. De 18-jarige rechtsback uit Almere doet het in de oefenwedstrijden tot nu toe verdienstelijk als gelegenheidslinksback.

Watford leverde meer tegenstand dan Istanbul Basaksehir, maar opnieuw was Ajax de bovenliggende partij. Quincy Promes miste de grootste kans voor Ajax, waarbij Perr Schuurs zich centraal achterin als partner van Daley Blind positief onderscheidde. Ajax kwam vlak voor rust op achterstand. Dest maakte ongelukkig hands en de bal ging op de stip. De penalty werd benut door Andre Gray. In de tweede helft wisselde Ten Hag zijn elftal op negen posities. Alleen doelman Kotarski en linksback Dest maakten de negentig minuten vol.

Ajax werd steeds sterker en kwam langszij via Van de Beek. Invaller Jurgen Ekkelenkamp had vervolgens nog de winnende treffer op de schoen, maar hij stuitte in een één-tegen-éénsituatie op Watford-doelman Pontus Dahlberg. Rechtsback Jurriën Timberg tekende voor een van de betere invalbeurten bij Ajax en onderscheidde zich met enkele fraaie aanvallende acties. Het slotakkoord leek voor Dest, die met een fraai gekruld nog bijna de winnende treffer op de schoen had. Die winnende goal kwam er alsnog en kwam op naam van de jeugdige invaller Jurriën Timber, die hoog boven zijn tegenstander uittorende en vlak voor tijd de 2-1 binnenkopte. Een mooi moment voor de jeugdinternational uit de Utrechtse Bokkenbuurt.

Ajax reist vrijdag terug naar Amsterdam, waar maandag in het Olympisch Stadion tegen Panathinaikos de laatste oefenwedstrijd voor de strijd om de Johan Cruijff Schaal wordt gespeeld.

Opstelling Ajax: Kotarski; Veltman (63. J. Timber), Schuurs (63. Pierie), Blind (45. Magallan), Dest; Schöne (45. Eiting), Marin (45. Ekkelenkamp), Van de Beek (63. Gravenberch); Tadic (63. Lang), Dolberg (63. Huntelaar), Promes (63. Labyad).

Related posts

62 Comments

  1. JohnDoe77

   Deze app is al bijna dood denk ik. Ontwikkelingen rond Bergwijn lees je nergens en Kristensen verkocht aan RBS ook niet….

   1. Prinsengracht

    Deze app ligt al zeker een half jaar op sterven. Vooral oud nieuws. Alles wat ik hier lees, wist ik al. Ik kom op deze app om te kijken naar reacties van gekkies. En voor de enkele discussie over spelers, spel, wedstrijden.

 1. Zlatan4ever

  Dickst14, helemaal met je eens dat Schuurs “volwassen” speelde en Dest heeft aangetoond geschikt te zijn voor het 1e…..

  Niet te vergeten dat de zo “verguiste“ Veltman wederom goed speelde zowel verdedigend als aanvallend

 2. Zlatan4ever

  P.S

  Vergeet nog te melden dat onze vriend Promes nog niks indrukwekkends hebben gezien
  Hoop dat hij zich snel verbeterd

  1. Amoebe

   Ik blijf het gevoel houden dat Promes geeh teamspeler is en dat hij te weinig kwaliteit heeft om alles alleen te doen.

   Eting had nog een mooie voorzet….voor hem is het dit jaar denk ook de laatste kans, als hij nu niet afhaakt mag hij weg denk ik. Leuk joch….hoop dat hij die stap kan zetten.

 3. Ajax 1

  Timber torende hoog boven zijn tegenstander uit? Was gewoon een mooie voorzet die precies bij hem tussen twee man in terecht kwam en hij vervolgens prachtig inkopte.

  Jonkies kloppen op de deur, leuk

  1. HURBIE

   Helemaal top dat Haggie ook goed gebruik maakt van de jeugd
   Hoop wel dat dit de trend blijft en we meer met jeugd gaan spelen waar Ajax om bekend staat
   Alleen in nood kopen

   1. Prinsengracht

    Er is geen trend. Soms zijn ze goed genoeg. Een ander jaar weer niet. Je zult zien dat er volgend jaar weinig gekocht hoeft te worden omdat er dan weer een paar klaar staan.

 4. a.p.

  Wat anders…blijft onze/deze app na 1 augustus toch bestaan? ik hoop van wel!

 5. Codilo

  Sevilla wil ook Bergwijn, psv wil 35 mil. Volgens mij zijn ze van het padje af

 6. Ajax belg

  Ik heb leuke dingen gezien. Er staan er weer een paar klaar. Succes helden

 7. Simon1995

  Leuk voor vooral jonge gasten om ervaring op te doen. Opvallend de roep voor Dest op RB hierboven. Mazraoui afgeschreven? ik niet maar ik denk nu wel als Dest ook nog eens beter is hebben we wel kwaliteitsverhoging.

  we gaan het zien. Mag wel weer beginnen voor echie

  1. Last nick (a.k.a. Ab)

   Een persoon zegt dat jij Dest wel eens als rb wil zien. Jij noemt dat een “roep” en dat Maz daarmee afspgeschreven is? Je lijkt Litmanen wel, die verkondigde ook allemaal onzein en dan met bpname als het om Nederlandse Marokkanen ging.

   1. Simon1995

    Pff ben jij de joker van dit forum of zo…..er zijn er een paar met hem eens..slechts benieuwd of ze Dest nu al beter vinden dan Mazraoui. Ik vind dat niet staat erbij…..maar goed jij je zin ik heb een keer gehapt bij je

     1. Simon1995

      Amstel ? beetje ver vliegen voor me. en Hiddink ? wat moet ik met een kut PSVer?

   2. Zlatan4ever

    AB, je gaat echt door tot het bittere eind om “meningen” uit zijn verband te rukken. Waarom zou dickst14 niet mogen zeggen dat hij Dest wel eens als rechtsback wil zien ? Zegt hij daarmee dat Maz afgeschreven is ? Wat een onzin…..
    En dan kom je ook nog ff zeiken over het “aanvallen” van Nederlandse marokkanen ????
    Als ik niet beter zou weten zou je toch denken dat jij op zijn minst besneden bent en je transport regelt per ? ! Wat ben jij een fucking narcistische provocateur

     1. Zlatan4ever

      Lezen en begrijpen ?
      Of je bent AB met de zoveelste nick of je bent net zo als Abu Bilal……. Laten we het er maar op houden dat je nieuw bent op dit forum en onze super-narcist niet kent

     2. Old Ajax

      Oh ja, ik moet je definitief teleurstellen. Ik heb mijn seizoenskaart weggegeven en zeg hem daarna op. Ik ga definitief verkassen naar de andere kant van de plas. Zal dus nooit een ontmoeting inzitten. Ben nu laatste zaken ter plekke aan het regelen. Zonder app dus einde contact. Ik ga heerlijk genieten op een van de kanaaleilanden. Als het zo uitkomt met vertrekken nog een of twee Europese wedstrijden van Ajax en daarna niet meer.

     3. Prinsengracht

      OMG. Je blijft het uit je duim zuigen. De Anaaleilanden? Hebben ze daar wel Fox Sports?

     4. Old Ajax

      Jij hebt toch ip kennis. Dan had je beter kunnen weten. En ik zie daar alleen Ajax via VPN. Geen Fox. Ik vertrek gewoon. Is dat zo gek, zo vreemd? Jaloers misschien? Ik ben 70+ en ga lekker genieten. Heb straks kook bezigheden en daarnaast vrije tijd. Heerlijk. Je hoeft het niet te geloven, zolang ik maar weet wat ik doe. Genieten van het eiland leven. Zalig.

     5. Indojood

      Wat je allemaal niet kunt verzinnen vanaf een flatje op drie hoog? Als 70+ opeens verhuizen naar een eiland met brievenbusfirma’s.

 8. Moosie

  Ik ga per 1 Augustus ook maar verhuizen.
  Ik denk dat ik in een hutje op de heide ga wonen.
  En dan neem ik lekker Fox ,en internet met breedband enzovoort.
  Ik ga dan ook tomaten kweken ben toch al 40+.
  Ik hoop wel dat er dan soms iemand anders op bezoek komt dan alleen de plaatselijke veldwachter.
  Misschien Info-Jood of Ploppie en Dicky.
  Ik denk dat ik dan af en toe naar de randstad vlieg in mijn afstand bestuurbare vliegtuigje om in het Amstel hotel naar de freakshow te kijken van mensen die er niet zijn of komen.
  Eigenlijk is dit forum meer het theater van de wereld van narcisten geworden die zich verschuilen achter een toetsenbord.
  Mensen die beweren boven de 60 te zijn en het voor elkaar krijgen om de grootst mogelijke onzin op te schrijven en dan ook echt verwachten dat ze geloofd worden.
  Dat je als volwassen kerel je eigen zo moet neerzetten om aandacht en aanzien te vergaren bij mensen die je na verloop van tijd alleen nog maar uitlachen.
  En dan komt het zeiken en zuigen en het tot op het walgelijke af het laatste woord willen hebben.
  En nu deze wei is kaalgevreten gaan ze binnenkort als volleerde sprinkhanen het volgende forum op met een nieuwe naam om daar weer van voor af aan te beginnen.
  Einstein zei eens dat de definitie van waanzin is , steeds hetzelfde proberen in de hoop op een andere uitkomst.
  Veel plezier op jullie nieuwe internet wereld als jullie slim zijn ga je eens bij jezelf te rade waarom zoveel mensen je hier uitgekotst hebben.
  Ik ben een klootzak en recht voor zijn raap .
  Ik weet dat van mezelf.
  I own that shit.

  1. Old Ajax

   Niemand hoeft het te geloven. Ik zit nu op Jersey, zonder VPN dus controleerbaar, en ik ben verrotte blij met mijn stap. Cabrio heb ik nooit gehad, nooit een penthouse gehad en nog nooit op Scheveningen gewoond. Maar daat had ik al eens eerder gezegd. Ik heb veel plezier aan het forum beleefd, heb me kostelijk vermaakt. Een foutje heb ik gemaakt en dat is dt ik even te “close” ben geweest met een forumlid. Ik trok zijn prive omstandigheden mij erg aan omdat ik dat in de familie ook had meegemaakt. Moosie, mijn welgemeende excuses. Ik heb echter een hekel en aversie tegen contacten via internet dus dit liep gewoon ook fout. Volledig mijn schuld. Na wel geteld 52 jaar heb ik straks geen seizoenskaart meer op mijn naam staan. Niet meer iedere thuiswedstrijd naar mijn Ajax. Straks nog even terug naar Nederland, een of twee wedstrijden bezoeken, spullen afleveren voor verscheping en dan …… Nederland de groeten.
   Tot eind van deze maand blijf ik jullie nog wel een beetje bezighouden. Onder welke nick? Ach…..dat zien we wel. Het blijft bijzonder hoeveel commentaar dat opgeleverd heeft.

   1. KBouter

    Man man… wat zeik je nu.., je lijkt gvd Eug wel met zijn excuses en verhalen. Als ik genoeg van dit forum heb dan meld ik dat niet eens maar blijf ik gewoon weg.

    Je droomt over dit forum en je krijgt een grote plassert van een Eug of Litmanen. Je kijkt elke minuut of een Litmanen hier wat zegt, want dan kun je weer dagenlang zeiken. Excuses aan Moos.. schei uit, jij krijgt geen tomatensoepie van hem

    1. Old Ajax

     Ach, iedereen vindt van alles over iedereen. En als ik wil zeggen wat ik ga doen, dan doe ik dat. Lees het niet zou ik zeggen. Je bent en blijft een TKB.

     1. Indojood

      Ook bang voor Zlatan4ever. Grote bek online maar in het echte leven een mietje.

     2. Old Ajax

      Ja, leuk die selectieve berichtgeving van jou. Erg vermakelijk. Er staat toch echt bij een topic een verzoek van mijn kant hoe ik Zlatan kon herkennen bij Zuid. Maar ja, hij wil daar niet naar toe omdat hij op Noord zit. Hij wilde mij ontmoeten, dan had hij er ook iets voor moeten doen. Helaas, kans voorbij.

     3. Indojood

      Ja, waarom je e-mailadres afsluiten vanwege een zgn. privé-issue en dan hier gaan verkondingen dat je een aversie hebt tegen contacten via internet. Moosie stelde een vraag en je rende weg als een mietje.

     4. Old Ajax

      Niemand kent de, gegronde, reden daarvan en die ga ik ook niemand vertellen. Ook Moosie niet. Waar je niets van weet kan je ook niet beoordelen laat staan veroordelen. Maar ja ….. dovemans oren.

     5. Indojood

      Gaat het ook niet om, je gebruikte het als smoesje om van hem af te komen. Opeens krijgt hij een foutmelding na een mailtje. Je had op zijn minst kunnen melden dat je de mail ging afsluiten. Maar ja…. angst.

     6. Old Ajax

      Gelukkig weet jij alles, kent alle ins en outs. Wel zo fijn. Voor jou en je vrienden tenminste. En dan heb ik een probleem wordt er gezegd ???

  2. Zlatan4ever

   Moos, wat een heerlijke reactie op dit forum en zijn bijbehorende idoten & nice guy’s

   Gevoelig ? maar ook zo oprecht ??

 9. Indojood

  Voor degen die een huis zoeken, per 1 augustus is er een penthouse, inclusief een gay cabrio, beschikbaar in Scheveningen. De eigenaar blijkt een brievenbusfirma te zijn en is gevlucht op zijn jacht naar Guernsey of Jersey. De homofiele zoon van de eigenaar zit er nog wel in om de internetverbinding te bewaken dus die moet je samen met de cabrio chemisch verwijderen.

 10. Zlatan4ever

  AB, na het lezen van de zoveelste “onzin” weet ik het zeker dat ik het altijd bij het rechte eind had hoe jou te benaderen…..?

  Met zoveel fantasie heb jij je zelf zo ver naar beneden gehaald dat Litmanen en Eug nog een hoger aanzien verdienen dan jij……..

  Wat een zielig/ziek figuur ben jij

Comments are closed.