‘Juve wilde niet gegarandeerd 75 miljoen betalen voor De Ligt’

De transfer van Matthijs de Ligt naar Juventus is nog altijd niet voor 100% afgerond maar niks lijkt de transfer nog in de weg te zitten. Gemakkelijk verliepen de onderhandelingen tussen de Italiaanse topclub en Ajax niet. Dat onthult Mike Verweij, Ajax-watcher van De Telegraaf, dinsdagavond via Twitter. Volgens hem waren Juventus en Ajax wel uit over het te betalen bedrag van 75 miljoen euro, maar de manier waarop het geld betaald zou worden leverde nog wat gedoe op. ‘De clubs waren mondeling akkoord. De afspraken moesten alleen nog op papier gezet worden’, zegt Verweij. ‘Dan heb je met Italianen te maken, dus er kwam in eerste instantie iets heel anders op papier dan afgesproken.’

Juventus zou niet gegarandeerd 75 miljoen euro willen overmaken, aldus Verweij. ‘Ajax wilde dat wel. Juventus werkte met allerlei bonussen. Wel bonussen die makkelijk te realiseren zouden zijn. Ajax zei: ‘afspraak is afspraak, we willen 75 miljoen.’ En Ajax krijgt 75 miljoen.’ Volgens Verweij zal De Ligt morgen (woensdag) medisch gekeurd worden.

AjaxFanzone stopt met apps voor IOS en Android

Related posts

23 Comments

 1. BeukerAjax

  Heel goed van Ajax… we horen weer bij de grotere clubs met de beste jongens die kunnen uitgroeien tot beste van de Wereld… als je serieus genomen wil worden, dan voet bij stuk houden!! Wij zijn Ajax en er valt niet met ons te sollen❌❌❌

   1. Charka53

    En daar ben ik ook niet blij mee Las nick onze eigen jongens kunnen en willen we niet houden om met dat geld over de hele wereld te gaan shoppen daar hou je niet het gevoel van een Nederlandse club van zo krijgen we net een tweede Vitesse daar loopt het stadion ook niet vol .

    1. Finidi

     Dat komt ook vooral omdat ze nooit bovenaan staan he, als wij 6 of 7 staan kon het ook wel eens langzaam leeglopen, nederlanders of niet op het veld want wees eerlijk wij zijn niet zo koekoek als in rotterdam denk ik.

  1. JohnDoe77

   Goed gedaan van Overmars. Die Italianen goochelen intern maar lekker met betalingen, doping en omkoping!

 2. Iamsterdam2015

  Gasten denken echt dat Ajax malle Henkie is. Ik zou meteen afzeggen. Skippen en alsnog zaken met Barca doen.

 3. Zlatan4ever

  Italianen…..altijd iets
  Terwijl ze genoeg geld hebben
  Cosa Nostra werkwijze

 4. Nultwintig

  Ik ben zo trots op Overmars. Dit doet hij echt geweldig en kijk naar de tactiek met Veldman echt werelds handelen??

 5. Mr Ajax

  Ze proberen het gewoon en dat mag naar ja hij heet niet voor niets marc netto

 6. BoyVanAjax

  Die Italianen moet blij zijn dat het MAAR 75 miljoen is geworden. Hij wordt gezien als toekomstige ‘s werelds beste verdediger en behoort nu al bij de top verdedigers van de wereld op dit moment, dus ik vind 75 nog erg wijnig. Had ook zomaar rond de 100 miljoen kunnen zitten naar mijn mening.

  1. Amoebe

   Wel ja….gooi er nog 25 miljoen bovenop ?

   Iedereen is helemaal de weg kwijt met de bedragen.

   1. BoyVanAjax

    Tuurlijk zijn tegenwoordig de transferbedragen absurd, maar je moet het in verhouding zien. Als João Félix en Ousmane Dembélé al 120 en 105 miljoen euro waard zijn na een halfjaartje goed voetballen vind ik het transferbedrag van Matthijs, die zich toch al wel langer heeft laten zien dan die twee, nog erg laag.

    1. Last nick (a.k.a. Ab)

     In verhouding zien? ??? dat is nu net wat er nergens meer gebeurd

 7. Simon1995

  Maakt allemaal niet meer uit. De Ligt is al in Turijn. Succes en bedankt voor mooie jaren, vooral de laatste

 8. -buitenkantje rechts-

  Allemaal blij jongens?
  Een 19 jarig broekie die nog geen aardappel kan schillen “verkopen” voor 75 Miljoen?
  Deze jongen had minimaal nog 3-5 jaar voor Ajax moeten spelen.

 9. Jari_94-95

  Zo zie je maar, Juve is en blijft een kutclub.. uiteraard gun ik de Ligt het allerbeste!

 10. Forever nr14

  Eens br, belachelijke taferelen. Nu komt die meest irritante en geld verslindende club van Spanje ook nog voor Donny, zieke wereld
  Money money money! Eer en trots is al lang niet meer.

Comments are closed.