There are no ads, please add some


Advocaat familie Nouri geeft update over toestand Abdelhak

Het is precies twee jaar geleden dat Abdelhak Nouri tijdens een oefenwedstrijd van Ajax in Oostenrijk een hartstilstand kreeg. Hij liep daarbij hersenschade op en is sindsdien dag en nacht afhankelijk van zorg. John Beer, advocaat van de familie Nouri, verscheen maandagavond in het televisieprogramma Nieuwsuur en gaf daarin een update over de toestand van de 22-jarige Nouri.

‘Abdelhak heeft een tijd in een verpleegtehuis gelegen maar verblijft momenteel weer in het ziekenhuis omdat hij een longontsteking heeft. De familie Nouri heeft nog altijd wel de intentie om Nouri zelf thuis te gaan verzorgen maar dan moet er flink verbouwd worden. Het zal dus gaan om een plek waar Abdelhak kan verblijven, dicht bij de woning van zijn ouders en waar de familie makkelijk kan komen om de zorg te verrichten. De zorg wordt in ploegendienst verricht door de familie’.

Ondertussen is de medische situatie van Nouri volgens de advocaat niet veranderd en is er sprake van een subcomateuze situatie waarin er subtiel contact met name tussen de familie en Abdelhak mogelijk is. ‘Ik heb hem bezocht in de instelling waarin hij verbleef en heb gezien dat de familie contact met hem had. Je vraagt je af of dat iets is wat de familie zelf voelt, maar er zijn door medici en paramedici aanwijzingen opgehangen hoe je met hem communiceert. Ik heb zelf gezien dat een therapeut met hem contact kon maken. Maar nogmaals, niet zoals u en ik praten, maar heel subtiel. Ajax erkende vorig jaar ‘volledige aansprakelijkheid’, omdat de eerste behandeling van Nouri op het veld tekort zou zijn geschoten, maar de gesprekken over een vergoeding verlopen niet echt makkelijk. Op een gegeven moment zullen we naar de rechter of arbitragecommissie moeten gaan’, aldus John Beer.

Bron: NOS

Gerelateerde posts

59 reacties

  1. JohnDoe77

   Naast het financiële stuk; hartverscheurend dat communicatie minimaal is en hij nog steeds zo zwak is. Twee jaar geleden één van de grootste talenten ter wereld en een vrolijke, ontwapenende jonge vent en nu zo breekbaar en beperkt. Leven is soms hard en oneerlijk!

   1. De Ajacied

    Ik blijf deze reactie’s echt klote vinden, en natuurlijk moet Ajax goed voor de Familie Nouri zorgen,!!!!!
    Maar waarom moet Beer hier steeds mee de pers opzoeken ??
    Triest vind ik dat, en de zaak is al triest genoeg
    Staystrong Appie#34
    ❌❌❌

     1. De Ajacied

      De Reacties van John Beer, die hij via de media naar buitengooid
      ❌❌❌

     2. dickst14

      Hij zal het niet voor niets via de media doen. Als Ajax het goed had geregeld zou je namelijk niets horen. Ze blijven constant in gebreke, vanaf het begin tot nu.

 1. Indojood

  Ajax, regel dit nou eens keer, het is al twee jaar geleden! Leuk, al die berichten over spelers die komen en blijven maar dit is veel belangrijker. Eigenlijk schandalig dit!!!

  1. Zlatan4ever

   Eens Infojood, aan de andere kant begrijp ik niet dat het door de Advocaat Beer in de media besproken moet worden………
   Iedereen wil weten hoe het met Abdelhak gaat maar hou de financiele kant binnen de familie Nouri en AJAX

 2. Last nick (a.k.a. Ab)

  Ik denk dat de financiele afhandeling ook erg complex is. Kijk eens wat de salarissen tegenwoordig kunnen zijn. Ajax zal denk ik sowieso naar haar maatstaven kijken terwijl de familie mogelijk wijst op de gemiste kansen in het buitenland. Persoonlijk denk ik dat er naar de Nederlandse maatstaven gekeken moet worden maar ook dan praat je over miljoenen. Misschien sowieso het beste om een onafhankelijke partij zoals een rechter daar een uitspraak over te laten doen. Het is verder altijd een kut discussie als het om geld gaat.

 3. Geckoo

  Het blijft een trieste zaak. Vooral omdat er niet bekend is wat Ajax wil betalen en wat de familie graag zou zien.
  Om hier dan van alles te roepen zonder de informatie over de onderhandelingen vind ik dan ook bijzonder.
  Geen geld ter wereld kan dit leed verzachten, maar uiteindelijk moeten partijen er dan ook uitkomen. Dat de advocaat nu wéér de media gebruikt en daardoor de achterban bespeelt vind ik niet chique en hoort ook niet.
  Onderhandelingen dienen gewoon achter gesloten deuren plaats te vinden en niet via de media..

 4. Simon1995

  Dit blijft niet te bevatten. Zo oneerlijk voor Nouri. Dit gun je geen enkel persoon en familie. Ajax blijf goed voor de familie zorgen ! Persoonlijk zie ik dat jullie ze veel bij dingen betrekken. Huldigingen, wedstrijden etc. voor de rest is het moeilijk oordelen. Wat moet Ajax concreet doen voor de familie ? Zeg het maar, ik weet het niet.

  Ajax heett al eens pakket aan verzorgende maatregelen voorgesteld en dat was mijns inziens al vrij humaan. En dat was voor dat ze zich verantwoordelijk noemde. Ik mag dus aannemen dat dat pakket nu ruimer is.

  Maar ja al bieden ze 80mln je krijgt Nouri er niet voor terug. Nouri voor altijd in ons hart !

 5. Finidi

  Dat wordt juridisch gezeik wat ik je brom…..hoop et niet maar denk et wel. 😔

  1. HDfan

   Inderdaad, zeer lastig te bepalen wat het geworden zou zijn met hem en zijn fysiek.

 6. Prinsengracht

  Lees hier weer van alles over geld. Beer heeft echter ook gezegd dat Appie een soort gevangen zit in zijn eigen lichaam. Dat is mij bijgebleven.

  1. HDfan

   Erg lastig te bepalen wat er van hem geworden zou zijn en wat hij dus heeft misgelopen ook met zijn fysiek in het achterhoofd. Toch denk ik dat Ajax ruimhartig moet zijn gezien het talent, de persoonlijkheid (geen juridisch argument,maar toch) en aansprakelijkheid.

   1. Pantelic

    Iedereen loofde Nouri een gouden toekomst. Kun je op basis daarvan een vergoeding op baseren ? lijkt mij niet. Misschien had een blessure na een jaar al het einde van zijn carrière kunnen betekenen. Dat een advocaat voor het maximale gaat is logisch maar zijn mogelijke toekomst perspectief kan geen maat staaf zijn. Ik hoop dat beide partijen er snel uitkomen. Niemand is gebaad bij deze negatieve berichtgeving.

  1. HURBIE

   Ja gaan ze nu echt allemaal met hun vingertje wijzen
   Ga als volwassen tot een redelijke oplossing komen

 7. Moosie

  Ik wordt echt onpasselijk van dat gezeik over die advocaat.
  Eerst probeert Ajax onder de verantwoordelijkheid uit te komen.
  Dan als Ajax eindelijk haar verantwoording neemt gaan ze lopen muggenziften over het bedrag.
  Ze hebben door slecht handelen die jongen en zijn familie hun leven totaal vergalt.
  Die advocaat heeft het volste recht om in samenspraak met de familie te besluiten om de media te woord te staan.
  Het is niet zo dat de familie leurt met dit verhaal.
  Dus dat domme gelul van niet chique wordt ik echt kotsmisselijk van.
  Weet je wat niet chique is?
  De verantwoordelijkheid afschuiven en als je dan gedwongen bent p. die alsnog te nemen, gaan lopen janken over geld.
  34 miljoen is een mooi bedrag om mee te beginnen zou ik zeggen.

   1. Moosie

    op basis van een misgelopen leven door toedoen van een incompetente dokter die in dienst was van Ajax.

    1. FrankiC

     Lastige kwestie (niet mijn niche), maar Ajax, als werkgever, zal toch ‘n beroepsaansprakelijkheidsvezekering hebben afgesloten voor de betreffende arts die wat mij betreft voor beroepsfouten voor het meerdere zelf aansprakelijk lijkt te zijn…

     1. Moosie

      Als een arts in een ziekenhuis fouten maakt is dan het ziekenhuis niet aansprakelijk?
      Dacht het wel.
      Ajax moet gewoon dokken en meneer de dokter zou zijn beroepskeuze moeten heroverwegen.

     2. Last nick (a.k.a. Ab)

      Kopt. Dokter kan nooit hoofdelijk aansprakelijk gesteld worden.

 8. AJAXForever61

  Het is zo triest dat er over deze talentvolle jongen nog steeds een strijd gevoerd moet worden, alleen maar veliezers!! Nouri Forever! AJAX Forever!

 9. Secondant

  Snap niet waarom dit zo ingewikkeld gemaakt wordt. Geef Nouri een contract tot en met zijn 35e voor een paar ton per jaar. Regel een huis met aanpassing voor de zorg, is ook paar ton en neem wat broers in dienst zodat zij ook een toekomst hebben die er rooskleuriger uit ziet dan nu. Neem aan dat de spelers ook verzekerd waren tegen invaliditeit? Hoe zit dat dan? Hoe dan ook, intriest dat er nog steeds gedoe is en dat die advocaat met ajax er geen respectvolle afspraak van weet te maken.

  1. HDfan

   Hij heeft het wel aan zijn hart gehad. Dat daar niet juist mee omgesprongen is dat is overduidelijk. Maar er was wel iets mis, dat speelt ongetwijfeld mee. Toch moet Ajax ruimhartig zijn in mijn ogen.

 10. FrankiC

  Bij een medische fout kun je naast de arts óók het ziekenhuis aanspreken.

  1. Moosie

   andersom je spreekt eerst het ziekenhuis aan en bij ernstige nalatigheid kan door de inspectie een maatregel genomen worden tegen de arts.
   De arts komt alleen voor de rechter bij strafbaar handelen volgens mij.
   Maar we hebben een meester in de rechten dus PG leg jij het ff uit.

    1. Last nick (a.k.a. Ab)

     Jij bent in ieder geval geen meester in medisch recht. Ik denk, weet vrijwel zeker, zelfsüberhaupt geen meester in de rechten. Jurist zou kunnen maar dat is een redelijk algemeen beroep. Ken veel niet zo slimme juristen.

     1. FrankiC

      En nog wel van de lichting rechtsgeleerden onder de doctrine Van der Grinten en Maeijer, maar dat zal jou weinig zeggen.
      Heb inderdaad weinig van doen met medisch recht, voor de rest zit je weer eens helemaal mis.

     2. FrankiC

      Leuk weetje: wist jij dat een meester in de rechten die zich niet beroepsmatig met juridische zaken bezighoudt, feitelijk geen ‘jurist’ is?
      Ik ken ook veel slimme juristen en veel daarvan voeren de mr-titel.
      Een leerzame laatste maand….

     3. FrankiC

      Klopt, maar ik stelde het andersom. Niet elke (slimme) jurist heeft namelijk een acedemische opleiding en de titel is niet beschermd. Je hoeft alleen maar met juridische werkzaamheden bezig te zijn.
      Voor als je het weten wil: ik ben mr. Frank en ook nog praktiserend…
      Zijn er nog vragen?

     4. FrankiC

      Mis. Ik werk niet bij Dirkzwager.
      Ben jij Moosie, die Amerikaanse acteur of Moosie van Sampie en Moosie Hoenkahakkuh?

     5. Last nick (a.k.a. Ab)

      Ik stelde dat niet iedereen zich mr mag noemen. Mr is een beschermde titel. Die mag niet iedereen gebruiken. Toch wel fijn als je met jouw beroep ook zaken goed leest en begrijpt. Terug naar de schoolbanken.

     6. FrankiC

      Lees de discussie zelf nog maar een kritisch door. Ik geef alleen ongevraagd ter meerdere lering en vermaak een aanvulling.
      Dat overstijgt jouw begrip blijkbaar…..

      Jammer dat jouw foute conclusie dan is dat ik niet zou kunnen lezen! Zou ik me niet te veel zorgen over maken.

     7. Moosie

      het is heel simpel iedereen met een gerede kennis van de wet is in principe jurist mensen die afgestudeerd zijn in wat voor recht dan ook ,strafrecht ,civiel, of bv economisch, zijn meester in de rechten.
      Volgens mij dus heel simpel.
      Daarom blaten figuren als Nietmanen ook dat ze jurist zijn want die hebben allemaal 4 afleveringen van Judge Judy gekeken.

     8. Last nick (a.k.a. Ab)

      charlotteslaw.nl/is-verschil-jurist-en-advocaat/
      Een van de conclusies: in theorie mag iedereen zich jurist noemen

     9. FrankiC

      Ha, het zit je nog niet lekker. Mooi man. Maar je hebt een vaksite gevonden begrijp ik. Ik lees: ….. die zich bezig houdt met juridisch werk. Dat probeerde ik jou aldoor uit te leggen. Maar ik haak af als onze Charlotte met zinsnedes komt als ‘ ….meestal in elk geval….’ en zo. Dan is Charlotte me kwijt en kan ze wat mij betreft beter maar weer foto’s gaan maken.

 11. dickst14

  Maakt allemaal niet uit. Ajax heeft er een kelerezooi van gemaakt. ik schaam me er voor.

 12. Zlatan4ever

  AB en FC kunnen jullie deze onzinnige discussie ergens anders voort zetten…?

  Het gaat hier om een update/status van Abdelhak Nouri ! De juridische kant is van veel minder belang…

Reageren is niet mogelijk.