There are no ads, please add some


Na Ziyech is Afrika Cup ook voorbij voor Kameroen van Onana

Nadat gisteren Ziyech en Mazraoui met Marokko werden uitgeschakeld is nu ook titelverdediger Kameroen uitgeschakeld op de Afrika Cup. Het elftal van bondscoach Clarence Seedorf en assistent-trainer Patrick Kluivert verloor zaterdagavond in de achtste finales met 3-2 van Nigeria. Ajax-doelman André Onana moest in Alexandrië driemaal vissen en kon de uitschakeling van Kameroen uiteindelijk niet voorkomen.

De Nigerianen hadden de overhand in de openingsfase en kwamen na negentien minuten voetballen verdiend op voorsprong. Een inzet van Odion Ighalo werd vlak voor de doellijn van richting veranderd door een verdediger van Kameroen, waardoor Onana kansloos was: 1-0. De openingstreffer schudde Kameroen aanvankelijk niet wakker, maar in de slotfase van de eerste helft wisten de manschappen van Seedorf en Kluivert toch op wonderbaarlijke wijze een ommekeer te realiseren. Stéphane Bahoken werkte eerst de gelijkmaker tegen de touwen na een voorzet van Christian Bassogog en drie minuten later tekende Clinton N’Jie met een lage schuiver voor de 1-2.

Na rust ging het in een tijdsbestek van slechts drie minuten volledig mis voor Kameroen. Ighalo zorgde met zijn tweede treffer van de avond voor de 2-2, waarna Arsenal-aavaller Alex Iwobi Nigeria halverwege de tweede helft weer op voorsprong schoot. Onana was er daarna met twee knappe reddingen nog verantwoordelijk voor dat Nigeria niet verder wegliep bij Kameroen, maar uitschakeling van de titelverdediger kon uiteindelijk niet meer afgewend worden.

Gerelateerde posts

12 reacties

 1. Simon1995

  Onana dus ook op tijd terug voor CL. En een keeper kan meteen de basis in.

 2. rickert

  Top nieuws, snel gaan meetrainen en op naar het CL-seizoen! Afrika Cup is toch een lachertje

 3. a.p.

  jammer voor Kameroen, jammer voor onze Onana. kom maar snel uitgerust terug. We hebben we straks weer nodig!

 4. Iedereen heeft een mening

  Jammer voor Onana, nu vakantie nemen en straks voor de Cl-kwalificatie weer fit en top zijn.

 5. Johan/Jonk: de eenheid (one-way AB)

  Tsja, ook Onana kan net als Ziyech een team niet op sleeptouw nemen. Zullen voor hem dus ook geen grote clubs komen. ……… volgens Litmanen dus.

 6. Secondant

  Pijnlijk te constateren dat Clarence volstrekt ongeschikt is als trainer.

Reageren is niet mogelijk.