There are no ads, please add some


AjaxFanzone gaat stoppen met apps Android en IOS

Helaas hebben wij van AjaxFanzone moeten besluiten om per 31 juli aanstaande te stoppen met de AjaxFanzone apps (AFC Fanzone) voor Android en IOS. De afgelopen 7 jaar hebben wij er naar gestreefd om de AjaxFanzone app voor iedereen (gratis) toegankelijk te houden. Echter is de app verouderd en vraagt de app om substantiële updates welke voor ons op dit moment financieel niet haalbaar zijn. Een oplossing hiervoor zou kunnen zijn het aanbieden van een abonnement voor onze gebruikers, waarbij maandelijks door hen een bedrag betaald wordt om de app draaiende te houden. Wij zijn benieuwd of de gebruikers van onze app hiertoe wel bereidt zijn. Laat het ons weten via redactie@ajaxfanzone.nl.

Graag verwelkomen we ook de app-gebruikers in de toekomst uiteraard op onze website www.AjaxFanzone.nl die inmiddels dit jaar 20 jaar(!!) bestaat, op onze web-app en op onze social media kanalen Facebook, Twitter en Instagram!

Redactie AjaxFanzone

Gerelateerde posts

76 reacties

 1. Indojood

  Webinterface laat weer de reacties goed zien maar automatische refresh elke paar minuten en maar tot twee dagen terug kunnen reageren gaat jullie de das om doen, ben ik bang.

   1. Zlatan4ever

    Fred, je kan mij inschrijven als 1e betalend lid. De App is meer dan de moeite waard !!

  1. FrankiC

   Tsja, betalen om voor reservemof wn engnek uitgemaakt te worden…. gaat ver. 🤔

   1. Indojood

    Ik was nog aardig tegen je. In onze appgroep gaat het er heftiger aan toe. Wel humor dat onze appgroep AFZ zal overleven.

    1. FrankiC

     Geen zorgen @Indo. Je hebt geen blijvende metale schade aangericht. Integendeel: jouw inhoudelijke bijdragen waren goed te hachelen.
     👊🏻

  2. JohnDoe77

   Misschien goed om erbij te vermelden over hoeveel geld dit gaat? En is er tussen de 100den bezoekers niemand die apps kan maken en dit “kan fixen”? Geen idee hoe ingewikkeld het is.

    1. theomar

     Misschien moeten we allemaal naar Overmars reageren dat ze voor de fans wel een app in de lucht mogen houden die veelvuldig wordt gebruikt. Dan krijgen de fans ook eens een cadeautje. Moet kunnen met al die miljoenen.

    2. JohnDoe77

     Guacamole, dit is geen officiële Ajax app. En daar ligt ook het probleem gok ik; als Ajax zou betalen willen ze ook bepalen.

   1. Ajax 1

    Inderdaad, hoeveel geld gaat het om. Helaas kan ik qua apps maken niets betekenen, maar zit er iemand onder ons die het wel kan.

 2. Simon1995

  Nou dat is dan voor mij kort maar krachtig 😄. Jammer mannen voor jullie. Succes met de website. 30 jaar is toch iets om trots op te zijn!

 3. vak411

  ben ik eindelijk van AB af… toch wel jammer, om wie z’n domme mening moet ik nu gaan lachen iedere dag?

   1. FrankiC

    Ben je mal! Gewoon een beetje bekvechten. Allemaal een klein hartje 😘

  1. Mr Ajax

   Hoeveel moeten we maandelijks betalen ? Geen probleem om wat te betalen. Dit is te leuk!

 4. Finidi

  Jammer,als et niet om een achterlijk bedrag gaat dan wil ik wel evt betalen maar waar gaat het om dan volgens jullie, ben zelf niet zon wizzkid en vond dit vrij toegankelijk voor iemand die totaal geen interresse in computer gebeuren heeft🤔

  1. KBouter

   Het gaat om 75 euro per maand.

   Alleen gasten die vanaf 2014 hier zitten, mogen gratis

    1. KBouter

     Dat is incl elke maand een uurtje Litmanen genomen zien worden door 10 homofiele baviaanen.

     Dus je hebt ook wat

   1. FrankiC

    @KBouter. Het gaat in het voetbal voornamelijk om de eerste 11. Niet om hoe lang je bij een clupje bent.

     1. KBouter

      Haha ik heb hem door… je doelt op de gebruikersranglijst hiero.
      👏👏👏dat je daar mee bezig bent

    1. FrankiC

     Velibor = Finidi
     Zijn er nog anderen die bij het afscheid nicks willen opbiechten.
     (Van AB weten we het wel….)

 5. -buitenkantje rechts-

  Ik zit sinds 2015 op deze app en het is eigenlijk een deel van mijn dagelijkse routine geworden.
  Net als tanden poetsen en douchen check ik dagelijks de app om de berichten te lezen en mijn mening en reacties te geven.
  Ik moet zeggen dat je het gevoel hebt dat je sommigen persoonlijk kent. Natuurlijk is dat een illusie, maar door de reacties van sommigen te lezen weet je hoe iemand over bepaalde zaken denkt.
  Met een aantal heb je een “klik”.. met anderen totaal niet. Ook de fantasieverhalen van sommigen die ondanks het feit dat ze anoniem zijn worden ontmaskerd als leugens hebben bij af en toe tot lachsalvo’s geleid.
  Ik merk wel bij mezelf dat ik me steeds vaker op de app erger aan bepaalde personen met blinde vlekken en verdraaiingen. Ook de nalatenschap van Cruijff, waarbij ik het gevoel krijg dat die steeds minder gedragen wordt hier op de app ergert mij. JC het beste dat ooit op voetbalgebied door NL is voortgebracht wordt soms openlijk bezoedeld door sommigen hier. Wat dat betreft is het misschien goed dat de app stopt en de beslissing als het ware voor me genomen wordt. Ik ga er niet voor betalen.
  Reageren kan straks nog wel op de site geloof ik.
  Het beste wat door de app is voortgebracht voor mij persoonlijk is de appgroep die we nu hebben. Ajax Cruijff Zone. Een bonte verzameling van onderhand vrienden die een mooie doorsnee geven van wat Ajaxsupporters zijn. Ieder op zijn eigen manier en met zijn eigen achtergrond en mening.
  Ik wil tot slot de redactie bedanken voor het beheer van de app. Voor al de vrijwillige tijd die jullie er in hebben gestopt. Daar wordt wel eens wat lichtzinnig over gedaan, maar het is een prestatie van formaat.
  Ik wens iedere Ajaxsupporter net zo’n seizoen als de vorige.
  Groet, – buitenkantje rechts-

  1. KBouter

   Dat word nu wat vaker masturberen ipv hier wat posten in de toekomst Gerard😘

     1. Moosie

      Hey Ploppie wat de fuck ouwe?
      Zit je bij de NSB of zo ?
      Je kan toch niet zomaar Geer zijn naam zeggen?
      Nou kan hij niet meer fatsoenlijk over straat.
      Handtekeningenjagers en een man met een pop onder zijn arm, en een schreeuwende meneer in een elektrische rolstoel hevig zwaaiend met een wandelstok achter hem aan in het mooie plaatsje Dokkem.
      En ja meneer Rechts ik weet dat je dat met een u schrijft ,ik ben gewoon een lul die graag spelfouten maakt.

 6. Charka53

  Wel jammer ik kan er wel van genieten en om lachen van wat er allemaal geventileerd wordt en daar komt nu een einde aan maar Ajax blijft gewoon voetballen en dat is het belangrijkste .

 7. Johan/Jonk: de eenheid (one-way AB)

  Redactie bedankt. Een wat rigoreuze manier om van Litmanen af te komen maar oké. Inmiddels is de provincie duidelijk, Gelderland.

  Dan maar af en toe inloggen op de website.
  Helaas zal er minder onzin van mijn kant te lezen zijn hierdoor, misschien een reden voor anderen om te gaan betalen. Anders zal ik als narcist toch een andere uitlaatklep moeten zoeken. Shit, ik zie net dat ik het niet op rijm heb gezet. Jammer.

 8. FrankiC

  Mooie afscheidsbrief @BR. 👍🏻
  Ik ben het gewoon woordelijk eens met jou betoog. Ik heb jarenlang geprobeerd om niet te kijken naar de afzender van de posts en deze getracht op de inhoud te beoordelen. Ook weer mooi dat je op een gegeven moment weet wie wat schrijft of zelfs gaat schrijven. Velen probeerden dat te verdoezelen met nieuwe nicks, maar zakten steevast binnen twee regels door het ijs.
  Ik ken dus niemand persoonlijk en dat is goed, maar @BR, mocht je eens naar NEC-JA (of Ajax I) willen, dan ben je van harte welkom (en regel ik uiteraard een kaartje). Geen zorgen: ik ben dan voor Ajax!
  Ik wil de redactie toch ook “persoonlijk” (jammer dat het niet persoonlijker kan!) bedanken voor de jarenlange kundige inzet. 💐
  Ik nam me afgelopen weken diverse malen voor om al dan niet tijdelijk te ‘vertrekken’ maar nu blijf ik nog een kleine maand.
  Want… ondanks het bonte gezelschap, diversiteit aan meningen, namenlijstjes en andere ergernissen tot scheldpartijen aan toe, hebben we allemaal dezelfde passie: AJAX, AJAX, AJAX, AJAX, AJAX en nog eens AJAX.
  Groet Frank(iC)

  1. KBouter

   Dat is aan de verkeerde kant van Nederland.. daar spreken ze Duits toch?

   1. FrankiC

    @Gnom, probeer eerst het Nederlands maar eens naar behoren onder de knie te krijgen….

 9. Nikki309

  Sorry hoor maar uit principe doir het verkopen van persoonsgegevens door facebook wens ik dit niet te gebruiken. Het verbaast me zeer dat jullie het wel normaal vinden om fb te betalen terwijl je weet dat de gegevens van jullie volgers verkwanseld wordt.

 10. Prinsengracht

  Goed nieuws voor iedereen die zich ergert aan mijn bijdragen. Ik zie mezelf niet speciaal achter de pc gaan zitten om iets te plaatsen. De charme van de app is juist dat je het overal even tussendoor kunt doen met je telefoon.

  1. FrankiC

   Ik zal jouw bijdragen missen. ….Met de nodige leermomenten voor mij 😔
   Het is inderdaad het gebruikersgemak dat ook mij triggerde om altijd en overal te kunnen reageren.

 11. Moosie

  volgens mij kun je met je telefoon ook gewoon op internet maar ok.
  Verder zit ik met stijgende verbazing hier de condoleancebrieven te lezen.
  Jezus dames neem ff je anticonceptiepil op tijd jullie hormonen lopen op.
  kom op zeg joetje in de maand keer 40 gebruikers 15 voor Nietmanen.

  1. Prinsengracht

   Ik heb ooit aangeboden om te betalen. Dat was voordat ik volstrekt willekeurig werd verwijderd, terwijl een kwal als Klitmanen gewoon kon blijven. Daarnaast heb ik soms wat kritiek op de redactie. De reactie is dan (terecht): het is onze app, wij doen alles vrijwillig en wij maken dus de dienst uit. Dat werkt niet als mensen er voor betalen. Ik ga dus niet betalen.

  2. FrankiC

   Wij voorzien een miljoenenbedrijf dagelijks van gouden tips, maar ze redden AFZ niet! Eigenaardig!

   1. Last nick (a.k.a. Ab)

    Je kan niet ontkennen dat de app veel gemakkelijker werkt. Mijn computer schoont zich dagelijks van cookies etc etc en dan moet je telkens opnieuw inloggen. App kan gewoon open blijven staan en je kan er langer reageren (soms helaas). Ook al maak je een snelkoppeling, app is en blijft fijner. Oh ja, betalen voor een app? Ikke niet, staat gelijk aan niet betalen voor Fox 😉. Maar ach, het zal velen als muziek in de oren klinken wanneer ik afhaak. Niet iedereen houdt van een wat afstandelijke kijk op de Ajax zaken.

 12. theomar

  Zonde als de app verdwijnt. Wil er best wat voor betalen. Maar als enorme AJAX-fans ben ik van mening dat AJAX met al zijn milioenen zo’n appje in de lucht moet houden voor zijn fans. Of is dat teveel gevraagd?

 13. -buitenkantje rechts-

  @FrankiC We gaan komend seizoen even afspreken. Als het zover is even gegevens uitwisselen. Daar moeten we even een manier voor verzinnen.

 14. Ralph

  Geachte redactie, misschien een idee om keer per jaar een event te organiseren en een inzameling te houden. En een premium abonnement, meer reclame etc etc. Wil graag meedenken en meehelpen.

 15. Wijzijnajaxamsterdam

  Ga deze app zeker missen. Vind het wel grappig dat ze nu geld vragen van de fans. Snap niet dat ze geen empatie tonen. Bedoel zeg nou zelf wie gaat nou maandelijks betalen voor een app ? grappig dat ze denken dat we gaan betalen echt grappig 😂

 16. Last nick (a.k.a. Ab)

  Als jullie willen betalen, beloof ik dat ik blijf. Deal? Zonder ab geen grap. Eug blijft in zijn kist en ik blijf een narcist.

  1. Prinsengracht

   Jij dacht: ik geef de app het laatste duwtje naar de afgrond? 😂

 17. Bert Betondorp

  Aan alles komt altijd een eind, dus waarom de Ajax-Fanzone niet?

Reageren is niet mogelijk.