There are no ads, please add some


Ajax wint met ruime cijfers van Anderlecht

Ajax heeft zaterdagmiddag achter gesloten deuren een oefenduel tegen Anderlecht met 5-2 gewonnen. Bij rust stond Ajax al met 2-1 voor dankzij twee treffers van Dani de Wit (foto) en een tegentreffer van Sidney Sam op slag van rust. Vlak na rust scoorde Kik Pierie. victor Jensen en Klaas-Jan Huntelaar zorgden ervoor dat Ajax uitliep na 5-1 waarna Kara Mbodj de eindstand mocht bepalen op 5-2. Ajax moest het nog altijd doen zonder haar internationals. Aankomende maandag keren de Oranje-internationals, Lasse Schöne, Kasper Dolberg en Dusan Tadic terug. De internationals die hebben deelgenomen of deelnemen aan de Copa América en de Afrika Cup keren nog later terug in Amsterdam.

Erik ten Hag koos ervoor om de eerste helft met een jong elftal te beginnen, maar had met Joël Veltman en Lisandro Magallán wel een ervaren verdedigend blok.  Aan Belgische kant mocht Michel Vlap, eerder deze week voor acht miljoen euro overgenomen van sc Heerenveen, zijn debuut maken van speler/trainer Vincent Kompany.

Ajax – RSC Anderlecht 5-2 (2-1)
25. Dani de Wit 1-0
28. Dani de Wit 2-0
45. Sidney Sam 2-1
48. Kik Pierie 3-1
4-1 Victor Jensen 4-1
62. Klaas-Jan Huntelaar 5-1
67. Kara Mbodj 5-2

Opstelling Ajax
Varela (46.Kotarski); Dest (68.J. Timber), Veltman (46.Schuurs), Magallán (46.Botman), Pierie (68.Kemper); Eiting (46.Q. Timber), Ekkelenkamp (68.Ter Heide), De Wit (46.Jensen); Lang (68.Taylor), Traoré (46.Huntelaar), Danilo (68.Kühn)

Opstelling RSC Anderlecht:
Didillon, Sa, Saief, Kompany, Kayembe, Dewaele, Sam, Trebel, Gerkens, Vlap, Lutonda.

Bekijk de doelpunten via deze link naar Ziggo Sport

Doelpunten:

Gerelateerde posts

12 reacties

 1. a.p.

  een tijdje gezien op Ziggo kanaal 14. Klaas Jan was weer een echte aanjager.

 2. FrankiC

  Alleen al de voorassistpass buitenkantje links (BL) van Eitng ten grondslag aan de 2-0 was de moeite van het kijken waard. Weergaloos met wat een speels gemak….🤭

  1. JohnDoe77

   Viel hij tegen? Helaas wedstrijd niet kunnen zien. Wel vind ik het altijd lastig beoordelen omdat het een geïnproviseerd team is. Wellicht speelt zo iemand een stuk beter als hij in de vaste 11 mag spelen?

  1. Prinsengracht

   Dat ben ik niet met je eens. Voor mij was het veelzeggend. Je kon duidelijk zien dat de spelers die afgelopen seizoen al meegespeeld hebben in het eerste duidelijk de besten waren: Eiting, Huntelaar, Ekkelenkamp, de Wit, Veltman (ja ja) hielden het tempo het hoogst in het positiespel. Verder waren Dest en onze van 010 gekomen middenvelder ook aardig. Ik ben veel meer te spreken over Pierie dan FrankiC. Tot slot enorm geergerd aan Sierd de Vos. Kent de namen van de spelers niet. En schijtlollig.

Reageren is niet mogelijk.