There are no ads, please add some


Ziyech schlemiel bij beschamende uitschakeling Marokko op Afrika Cup

Marokko is vrijdagavond op beschamende wijze uitgeschakeld in de achtste finales van de Afrika Cup. De ploeg van bondscoach Hervé Renard speelde in Caïro een matige wedstrijd tegen het nietige Benin en droop uiteindelijk af na strafschoppen. Na negentig minuten stond er een 1-1 stand op het scorebord en in de aansluitende verlenging wisten beide teams niet meer te scoren, al kwam Benin nog wel met tien man te staan. Hakim Ziyech vertolkte een hoofdrol, door in de zesde minuut van de blessuretijd een strafschop te missen. Ziyech was ontroostbaar na afloop, maar daar hield France Football geen rekening mee. Ziyech kreeg namelijk een 4 voor zijn optreden tegen Benin. “Ziyech verpest de hoop van een heel volk”, schrijft het Franse voetbaltijdschrift over de middenvelder van Marokko. Er wordt opvallend genoeg ook vermeld dat Ziyech misschien wel zijn beste wedstrijd van deze Afrika Cup speelde, maar zichzelf uiteindelijk niet wist te belonen.

Ziyech was met name in de eerste helft een paar keer dicht bij de openingstreffer voor Marokko. De Ajacied zag een afstandsschot net voorbij het doel vliegen en vond in een andere situatie doelman Saturnin Allagbe op zijn pad. Younès Belhanda liet een goede mogelijkheid onbenut na goed voorbereidend werk van Nordin Amrabat. Benin beperkte zich tot verdedigen en slaagde in die missie, want zonder kleerscheuren werd het rustsignaal bereikt.

Ziyech kreeg in het laatste kwartier gezelschap van clubgenoot Noussair Mazraoui. Kort na de entree van de Ajax-verdediger kwam Marokko op gelijke hoogte. Mbark Boussoufa profiteerde van een blunder van Jordan Adeoti en gaf de bal mee aan Youssef En-Nesyri, die vervolgens voor de gelijkmaker zorgde. Ver in blessuretijd leek Benin ten onder te gaan. Achraf Hakimi werd neergehaald in het strafschopgebied, waarna arbiter Helder Martins de Carvalho naar de stip wees. Ziyech pakte het buitenskansje echter niet uit, want zijn inzet kwam tegen de paal terecht.

Benin moest in de verlenging met tien spelers verder, daar Khaled Adénon zijn tweede gele kaart kreeg voorgehouden. Marokko drong nog meer aan en bracht Faycal Fajr voor de moegestreden Karim El Ahmadi. Aan het einde van de reguliere speeltijd moest het nemen van strafschoppen de beslissing moest brengen. Daarin miste Marokko tweemaal, waardoor Benin aan het langste eind trok.

Gerelateerde posts

53 reacties

 1. Melvis

  Jammer voor hun, maar wel fijn dat ze nu terug komen….ff relaxen en dan weer aansluiten bij de groep!

 2. Prinsengracht

  Overkomt best veel voetballers een keer in een lange carriere. Klote voor hem en zijn team. Hoop dat hij het snel kan loslaten. Lekker de draad weer oppakken bij ons.

 3. Simon1995

  Goede keuze Hakim! Nederland op naar Europese roem, Marokko lachertje van Afrika Cup…
  Elk nadeel heeft zijn voordeel. Je kan nu zo snel mogelijk naar huis. We hebben je nodig. OK eerst een korte vakantie dan vlammen met Ajax.

  1. JohnDoe77

   Hij heeft met zijn hart gekozen. Ligt bij deze jongens eens stuk gevoeliger. Denk niet dat hij het idee had dat hij voor een gemiddeld sterker land zou uitkomen als Nederland. Dan kijkt hij weinig naar rankings. Was dus een gevoelskeuze.

    1. Simon1995

     Rancune is een slechte raadgever vandaar cynische ondertoon bij me in eerste paar woorden

 4. Finidi

  Tja je kunt ze moeilijk voorzetten en dan ook nog zelf erin schieten, het is hetzelfde alleen op ander nivo als met Messi, gewoon een kutteam om zich heen en laten we er niet omheen draaien want dat is het punt nl.

 5. ZeroTwaalf

  Hahahaha, uitgeschakeld lekker voor ze kut volk net als die turken… ons nederland verpest met die mensen… ja ik ben voorstander van wilders en Thierry Baudet… geef onze mensen de kans, om eigen land te heropbouwen.

  1. Iedereen heeft een mening

   Tja, je zou hierop kunnen reageren….maar ook niet. Dus reageer ik maar niet.

  2. Moosie

   kan iemand van de redactie deze mongool van het forum flikkeren.
   Blijft maar doorgaan met zijn domme gelul over Koerden zonder land , Turken en nog wat van die Arabieren.
   En dan weer janken dat hij dronken en autistisch is.
   Ga nou eens op tijd naar de dokter mafkees zit je ook op vrijdagavond niet zonder medicatie

   1. Bakkie

    Zo praten over spelers van je eigen club.. dan ben je inderdaad Ajax niet waard

  3. Geroldkohlen

   @zerotwaalf euthanasie zouden ze je moet geven! En anders wil ik het wel bij je doen!! fucking idioot!

 6. Iedereen heeft een mening

  Jammer, maar na zo’n lang en succesvol seizoen kan de accu best wel eens leeg zijn. Nu goed uitrusten en mss straks weer vlammen bij Ajax

 7. Moosie

  Werd Messi gisteren ook niet uitgeschakeld?
  Wil er niets mee insinueren maar toch maar toevallig.
  of niet Rari?

  1. Litmanen

   Snuiffie, ga jij nou ook Messi vergelijken met Ziyach?
   Dat betekent dat je dus dag en nacht beneveld bent.
   Ziyach ( want zo heet hij daar) heeft vier wedstrijden helemaal niets laten zien en dan ook nog een pingel gemist. Alshij gescoord had was het ook nog onterecht geweest, maar goed, het was een stukje gerechtigheid.
   Je bent vast het WK vergeten. Ook daar was Ziyech ondermaats.
   In een geweldig elftal (Ajax) rendeert hij, maar hij is duidelijk niet in staat om een elftal te dragen, terwijl hij dat bij Marokko wel steeds weer probeert.
   Graag had ik naar een goede Hakim gekeken, maar het zat er weer niet in. Overigens, tactisch was dit Marokko ook een drama, met dank aan de trainer.
   Je hebt, net als je vriendjes hier, duidelijk nog geen tien minuten van de wedstrijden gezien. Beperk je commentaar dan ook.

   1. Moosie

    bla di bla bla bla bla.
    Happie de hap hap.
    Gaat dat onderzoek nog lang duren PG ?

   2. dickst14

    Ik wil je hierbij feliciteren dat je alle wedstrijden van Marokko hebt gekeken. En dit alleen om Ziyech af te kunnen branden. Hoe lijp kun je zijn?

   3. Prinsengracht

    Denk dat jij binnenkort een bezoekje van snuifie gaat krijgen, Klitmanen.

    1. KBouter

     Zucht… stoere praatjes over .. ik heb je ip!

     Zoek mijn ip maar op en bel bij mijn aan.. Kinderlijk dreigen met ik heb je ip daar krijg je vast een lolly of een sticker voor

     1. Moosie

      ploppie bemoei je.met je eigen zaken ik wil graag de gegevens van onze rari hebben.

    2. dickst14

     Ach ik denk als we ons in kunnen schrijven we wel met een paar bussen kunnen gaan. Zelden zo een vervelende recalcitrante misselijkmakende klootzak meegemaakt.
     Hij heeft geluk dat ie in deze tijd leeft.

 8. Secondant

  5 van zijn laatste 10 penalties gemist. Hakim overschat zichzelf wat. Zonde. Maar goed voor de club, blijft tie lekker nog een jaar!

  1. Sam34

   Overschat?? Hij is een fantastische voetballer die niet met druk om kan gaan maar wel zinn verantwoordelijkheod wil nemen heeft niks te maken met of ie wel of niet goed is

   1. Simon1995

    Onzin. Je neemt pas verantwoordelijkheid als je die bal pakt en je hem erin schiet. Anders klinkt dat veel te makkelijk.
    Komt bij als Ziyech echt zijn verantwoordelijkheid had gepakt had hij hem niet genomen omdat hij weet dat hij daar niet goed in is!
    Ziyech is een heel goede momenten voetballer. Maar heeft ook genoeg periodes dat je niet veel aan hem hebt. Zie toernooien met Marokko en vele balverlies bij Ajax.
    Maar door zijn genialiteit die er tegenover staat in de Arena kijk ik graag naar hem.

 9. a.p.

  jammer voor hem, jammer voor Marokko maar beter voor ons mannen! kom maar snel weer gemotiveerd terug naar ons aller Ajax.

 10. Charka53

  Die dingen gebeuren nu eenmaal het is maar te hopen dat hij bij ons weer zijn goed vorm oppakt.

 11. apeldoorn

  goed zo, dan jeeft geen club gezien dat Ziyech stiekem toch wel heuk erg goed is!

 12. Johan/Jonk: de eenheid (one-way AB)

  Jammer voor Ziyech. Ik weet niet wie de eerste pingelnemer bij Marokko is maar Ziyech loopt in ieder geval niet weg voor de druk. Dan schiet hij hem vervolgens net te scherp in en dat is gewoon pech. Een pingel is nooit een zekerheid daar kunnen bij Ajax Tadic en Schone ook over meepraten. Verder is het beoordelen (door een enkeling veroordelen) van Ziyech op grond van zijn wedstrijden bij Marokko zielig en misplaats. Zelfs Cruijff had Marokko niet op sleeptouw naar goed voetbal en overwinningen kunnen brengen. Het is nl een teamprestatie.

 13. Johan/Jonk: de eenheid (one-way AB)

  Wie van de forumleden hebben allemaal naar de wedstrijden van de Africa cup gekeken? Ben best wel nieuwsgierig want volgens mij is het damesvoetbal nog leuker als tijdverdrijf. Ik heb er niets van gezien maar dat is logisch. Gewoon nieuwsgierig waarom er mensen zijn die werkelijk alles bekijken. Moeten haast alleenstaand.

  1. Finidi

   Nee niks deze keer, vind er niks meer aan, in jaren 90 was het nog verrassend leuk en werden de paar trainers uit europa nog helemaal gek van die voetballers omdat taktiek toen nog niet echt bestond maar nu spelen ze volgens mij als europese 2e divisies qua taktiek en zo, ik vind er iig niks meer aan.

  2. JohnDoe77

   Ik ook niet AB. Ook wel zonde van mijn tijd eigenlijk. Ook geen wedstrijden uit de Copa gezien, jij wel?

 14. AJAXWZAWDB

  Ziyech word bij elke club buiten ajax om een bankzitter,vind zichzelf te goed voor Sevilla zelfs

  1. Yindi02

   Nee jij dan. Een zin en en 4 fouten. Knap hoor. 1)word, zou wordt moeten zijn 2)ajax zou Ajax moeten zijn,3) om is overbodig en 4) vind zou vindt moeten zijn. Proficiat kerel. Ben blij dat Hakim (erg veel) beter voetbalt dan jij schrijft.

 15. Bigboss

  Vind het echt klote voor hem
  Wat kan verdriet en roem dicht bij elkaar zitten
  Blijft in mijn ofen een top prof sie ze eigen pad kiest en volgt en zich niet gek laat maken door wie dan ook

  Respect

Reageren is niet mogelijk.