There are no ads, please add some


Ziyech aast op grotere club en wijst Sevilla af

Sevilla heeft vol ingezet om Hakim Ziyech naar Zuid Spanje te halen maar volgens het Algemeen Dagblad is het niet aannemelijk dat de 26-jarige middenvelder Ajax zal verlaten voor een dienstverband in Andalusië. Ziyech mikt volgens de krant op ‘een club van een ander kaliber’. Sevilla is bereidt de afkoopsom van dertig miljoen euro te betalen voor Ziyech, maar kan zich die moeite naar verluidt besparen. Ziyech neemt alleen genoegen met een club waar ‘het volledige plaatje klopt’. “Ondanks de aantrekkingskracht van de Primera División, is Sevilla niet van het kaliber clubs waar Ziyech de stap voor wil wagen”, schrijft het Algemeen Dagblad. Ziyech ligt momenteel nog tot medio 2021 vast bij Ajax en werd eerder in verband gebracht met onder meer Bayern München.

Ziyech lijkt dus geen trek te hebben in een overstap naar de nummer zes van het afgelopen LaLiga-seizoen, een positie waarmee geen Champions League-voetbal werd behaald. En dus lijkt Ziyech zich vooralsnog na de Afrika Cup en een korte vakantie ‘gewoon’ te gaan melden bij Ajax. Hetzelfde lijkt te gelden voor David Neres, die momenteel met Brazilië de Copa América afwerkt. De vleugelaanvaller wordt weliswaar begeerd door verschillende Europese topclubs, maar voorlopig is er nog geen concrete belangstelling. Een eventueel vertrek van Ziyech en/of Neres hangt nauw samen met de komst van Steven Bergwijn, die bovenaan het verlanglijstje van Ajax staat.

Gerelateerde posts

42 reacties

 1. Charka53

  Dan is er toch nog iemand die wil blijven dan hebben we nog één bekende naam in ons elftal.

 2. Stimi

  Laat ziyech en neres maar lekker nog een jaartje blijven. Die vervang je niet met het aankopen van een bergwijn

 3. Valentino

  Logisch, hij vond het vorig jaar al niks en als zo’n club dan Luuk de Jong als spits haalt zegt het genoeg over hoe ver ze zijn afgegleden t.o.v. vorig jaar.

 4. Simon1995

  Sevilla de club die probeert de traditionele top drie uit te dagen. De club die tussen 2006-2016 5 van de 10 EL toernooien won. Die club is te klein voor Ziyech ? Hij aast op grotere club! Wat een top nieuws want die gaat hij niet vinden. De echte top komt niet voor hem, wat de redenen ook moge zijn.
  Dat betekent simpelweg nog een jaar Ajax. En ja onze club is natuurlijk dan wel weer groter dan Sevilla!
  Goede keuze van Hakim 😄.

  1. Johan/Jonk: de eenheid (one-way AB)

   Het gaat ook om het idee achter het spelletje en de continuiteit. Winnen van een of meerdre prijzen maakt voor hem niet dat het dan zijn club is.

   1. Simon1995

    Dan ben ik wel benieuwd of Hakim weleens wedstrijden heeft gezien van Sevilla..en hoeveel continuiteit wil je hebben. Alleen vorig seizoen vielen ze flink tegen. Hij zou ze dus mooi kunnen helpen terug richting de top. Maar goed laat hem vooral enorm kritisch blijven dan wordt kans met dag groter dat hij blijft.

 5. Litmanen

  Zoals ik al zei, Ziyech vindt zichzelf beter dan hij is. Voor 30 miljoen willen de topclubs hem nog niet hebben.
  Wie vanavondZuid-Afrika tegen Marokko heeft gezien begrijpt waarom.

  Deze voetballer heeft een chronisch tekort aan zelfkennis.

  1. Moosie

   Dat nou jij iemand anders van een chronisch tekort aan zelfkennis beticht is gewoon echt grappig.
   Wat ben je toch een sneu ventje.

  2. KBouter

   Ik lach me de gaten in mijn onderbroek met jou post!

   Man man .. hoe verzin je het. Heb je hier uren op staan te wachten, tot er een post over Ziyech kwam?

   Triest..sneu en vooral medelij met jou

   1. Ajax 1

    Laat iedereen het lekker met jou eens zijn litmanen. Want dan blijft ziyech en daar ga ik voor naar het stadion. Wat een heerlijke voetballer.

    1. Johan/Jonk: de eenheid (one-way AB)

     Wie al dit soort wedstrijden gaat kijken heeft een chronisch tekort aan nuttige bezigheden.

   1. Bakkie

    Ik zie steeds vaker Brilsmurf voor me als ik berichten van Litmanen lees.. “zoals ik al zei…” en daarna zie je ‘m door de lucht vliegen en in een vuilnisbak belanden haha

 6. Mr Ajax

  Ziyech en tadic weer een jaar samen, komt steeds dichterbij, en daar wordt ik erg vrolijk van!

 7. Iedereen heeft een mening

  Het “totale plaatje” moet kloppen. Blijf lekker bij Ajax, daar klopt het plaatje. 💪💪🤛🤛😎😎

 8. Yindi02

  Litmanen: zoals gebruikelijk draai jij de zaken weer om. Hakim heeft nooit gezegd dat hij zichzelf beter vindt dan hij is. Dat maak jij er dus van. Hakim is typisch een voetballer die floreert bij een team dat bij hem past. Dat heeft met zijn “gevoel” te maken en veel minder met heel veel euro’s. De kop van dit issue klopt derhalve ook niet. Hij aast niet op een grorere club, hij wil een club die bij hem past. Dat jij dit niet ziet komt omdat jij nog geen 10% menselijkheid (en gevoel) hebt van datgene wat hij wel heeft!!!! In vergelijking daarmee ben jij dus niet meer dan een stuk stront. Jij grijpt die pot van gisteren weer aan om jouw “haat” jegens Marokkanen ten toon te spreiden.
  Er zijn meer voetballers op deze wereld die bij hun club onomstreden zijn en daarbuiten niet. De grootste voetballer van dit moment (Messi) floreert bij Barca maar in het nationale elftal totaal niet. In jouw (zeer beperkte) denkwijze heeft Messi dus ook een chronisch tekort aan zelfkennis. De enige met een “chronisch tekort” hier ben jij dus.

  1. Litmanen

   Ach, de vergelijking met Messi, waarom niet. Vraag me af wie hier niet goed bij zijn hoofd is.
   Niemand kijkt blijkbaar Afrika-Cup, prima.
   Marokko heeft nu drie keer met 1-0 gewonnen van landen die het niveau Top Oss hebben. Twee van deze overwinningen haalden ze na de 89 ste minuut. Bij de laatste (Zuid Afrika) was Ziyech al met een hoop poespas en ruzie met de scheidsrechter gewisseld.
   Zijn bijdrage daar is minimaal. Hij mag voor 30 miljoen weg en er is geen enkele Europese topclub geinteresseerd.
   Dat zegt niets over mij, alles over Ziyech.

   1. Nikos

    Als je ipv Africa Cup eens naar ons aller Ajax had gekeken had je deze onzin niet uitgebraakt.

 9. HDfan

  Zolang hij niet in de trainer gelooft (en die niet in hem) van een nieuwe club, blijft hij bij ten Hag en Ajax, denk ik.

 10. -buitenkantje rechts-

  Ik hoop dat hij blijft…
  Jammer dat dit door Brilsmurf weer wordt uitgelegd als zijnde een bewijs dat grote clubs Hakim niet willen hebben. De enige reden waarom hij naar de Afrika Cup kijkt is om Ziyech te kunnen betichten van fouten of slecht spel. Dan heb je echt een blinde vlek en een verkeerde omleiding in je hersenen. Het is ook zo doorzichtig dat de ergernis hier op het podium omslaat in cynisme en humor. Als beheerder van dit forum zou ik toch eens gaan nadenken of ik zoveel forumvervuiling wel op mijn app wil hebben. Ik vraag me af of Brilsmurf wel Ajacied is. Als je spelers van het kaliber Ziyech en Frenkie keer op keer probeert neer te zetten als falende sukkels, dan kan je beter je niet op een Ajaxforum zitten. Gewoon verwijderen zou ik voorstellen.
  Een positieve uitleg zou kunnen zijn: (let op Brilsmurf!)
  Hakim voelt zich thuis bij Ajax en vindt Ajax een topclub die hij niet zomaar inruilt voor een zonnig klimaat en hoger salaris. Het totale plaatje moet kloppen. Als dat niet het geval is wil hij liever bij Ajax blijven. Prachtig toch?!
  Dat is wat we willen.. onze toppers die bij Ajax blijven.
  Dat je zoveel moeite doet om keer op keer op keer op keer dit soort berichten tot een anti-Ziyech hetze te maken maakt je een verzuurd en geestelijk ongezond persoon.
  Hulp is geboden.. Iemand??

  1. Moosie

   Ik wil wel de Euthanasie met hem bedrijven ,zat te denken aan de stofzuigslang à la van Kooten en de Bie

  2. Litmanen

   BR, als jij iets positiefs over Ziyech wilt schrijven is dat jouw goed recht. Dat heb ik de laatste drie maanden namelijk ook gedaan.
   Ik zou als ik jou was zou ik gewoon ook eens de tijd nemen om jouw idool te bekijken.
   Dan mag je ook een mening hebben.
   Als je iets niet gezien hebt, gewoon je vingertjes stil houden.

   1. dickst14

    Een triestere klootzak als jij kan er niet bestaan.
    Ik vond je altijd zielig, maar ik zou je nu echt met 1 klap dood willen en kunnen slaan.

    1. Johan/Jonk: de eenheid (one-way AB)

     Is hij niet waard. Ongelooflijk dat hij zich Ajacied durft te noemen. DE smaakmaker van Ajax sinds vele jaren en hij zit met een turf lijstje achter scherm 77. Ik zit bij dit topic gewoon met een bek vol tanden als ik zijn ……. zijn ……. zijn …… kan het niet benoemen ….. lees.

    2. Litmanen

     Ach gut, jochies toch, wat een agressie. En allemaal omdat jullie te besodemieterd zijn om zelf te kijken wat jullie vriendje presteert.
     Wat een geweldige fans zijn jullie toch.
     Meelullen zonder dat je een mening kunt hebben…..

 11. Johan/Jonk: de eenheid (one-way AB)

  Betalen om naar de Afrika cup op niveau top Oss te kunnen kijken 😂😂😂 en vervolgens een Super top Ajax speler af lopen zeiken. Moet niet gekker worden, Maar ja, als je vrouw je niet in de buurt wil hebben, je kinderen lekker blowen en zelf 5 flessen rode wijn per dag achterover slaat …… tsja dan moet je wat. Dan kijk je met vierkante oogjes naar alle mogelijke schermen waar een balletje rolt of waar “analisten” hun “deskundig” commentaar lopen te blaten om maar genoeg centjes te kunnen verdienen. De enige afwisseling die hij heeft zijn de verschillende bezorgers van de aan huis maaltijden. Het is ook een leven. Voor velen helaas een te lang leven.

 12. Kapstein

  Ziyech is echt heel veel beter gaan spelen dit seizoen. Natuurlijk heeft hij nog steeds dat hij wat vaak van zie zinloze afstandsrollertjes pleegt, maar over het algemeen is hij een vreselijk harde werker en iemand die risico in zijn spel heeft. Ik zie dat graag.
  Voor mij mag hij nog wat jaartjes blijven. Ondanks zijn minpuntjes. Die heeft iedereen toch?

  1. Johan/Jonk: de eenheid (one-way AB)

   Iemand die niet van het spel van Ziyech houdt kan in mijn ogen onmogelijk Ajacied zijn en kan eigenlijk alleen maar liefhebber zijn van korfbal o.i.d.

Reageren is niet mogelijk.