There are no ads, please add some


Transfer Bergwijn in de wacht zolang Neres of Ziyech niet verkocht is

Steven Bergwijn zit op het moment in de wachtkamer wat betreft een mogelijke transfer naar Ajax. Volgens het Algemeen Dagblad en Voetbal International staat de aanvaller van PSV weliswaar nog altijd bovenaan de verlanglijst van Ajax, maar wil de Raad van Commissarissen pas groen licht geven indien Hakim Ziyech of David Neres wordt verkocht aan een buitenlandse club. Volgens de krant kan het zijn dat5 Directeur voetbalzaken; Marc Overmars, wellicht al een poging waagt zodra het vertrek van Matthijs de Ligt officieel is.

Volgens de laatste berichten gaan Ajax en Juventus maandag de transfer van de verdediger naar Turijn aankondigen, voor een vaste transfersom van 67 miljoen euro. Daar kan, aan de hand van bepaalde doelstellingen op sportief gebied, nog maximaal 13 miljoen euro bovenop komen.

Neres is bij diverse clubs in het buitenland in beeld, maar vooralsnog blijft een concreet bod op de aanvaller annex Braziliaans international uit. Sevilla toonde recent belangstelling voor Ziyech. De spelmaker voelt volgens de laatste berichten echter weinig voor een overgang naar Zuid-Spanje en mikt op een club van een ander kaliber. De Marokkaans international was vorig jaar zomer dicht bij een overgang naar AS Roma.

Ajax sloeg vorige week met de komst van Quincy Promes al een bijzondere slag op de transfermarkt en weet dat men niet de enige club met interesse in Bergwijn is. Voetbal International schrijft dat Internazionale serieuze belangstelling heeft, maar ook de Serie A-club kan pas concreet worden als men een uitgaande transfer realiseert. Manchester United, Tottenham Hotspur en Bayern München hebben eveneens interesse in de 22-jarige Bergwijn, die nog tot medio 2022 bij PSV vastligt.

Gerelateerde posts

41 reacties

 1. vak411

  onzin om pisvee 40 mln rijker te maken. prima goedkopere alternatieven lijkt me.

   1. vak411

    dat laat ik aan overmars en zn scouts over. die hebben bewezen er best kijk op te hebben. ik kan me niet voorstellen dat Bergwijn de enige op de radar is. zeker niet in die prijsklasse . maar zoals je zegt, laat die andere 2 maar mooi blijven.

  1. JohnDoe77

   Droomscenario zou zijn dat die twee nog een jaar blijven. Anders zou Bergwijn wel interessant zijn.

 2. a.p.

  prima beslissing eerst maar even afwachten wat er met Ziyech en Neres gaat gebeuren.

 3. Simon1995

  Neres heeft al eens in Ajax Life aangegeven zeker nog een jaar te blijven, Ziyech aast op een grotere club dan Sevilla die niet gaat komen. Overmars kan zichzelf dat telefoontje wel besparen.

  1. JohnDoe77

   Ziyech is afhankelijk van hele grote transfers bij die grotere clubs die eerst moeten vallen. Dan gaat de laag daar direct onder ook inkopen en komt het garnituur met Ziyech in beeld. En hopelijk valt het voor ons goed uit en kunnen we nog een seizoen kijken naar deze topper! En natuurlijk ook naar Neres!

   1. Litmanen

    Ik weet niet wat jij tweede garnituur noemt. Voor een modale verdediger betalen ze regenwoordig al vijftig miljoen in Engeland en Spanje.

    1. Ajax 1

     Wat wil je zeggen litmanen. Ben bang voor het antwoord, maar nieuwsgierigheid wint het toch wat je nu eigenlijk bedoelt

 4. Simon1995

  De prijs voor De Ligt is zeer tegenvallend. Als deze waar is. United betaalt al 55 voor een backje van Crystal Palace en ik vind De Ligt de beste verdediger van Europa, laat staan van Nederland. En hoeveel heeft Liverpool ook al weer betaald voor de gewezen beste NL verdediger ? Juist bedrag is te laag !

  1. Mr Ajax

   Dat wordt ruimschoots gecompenseerd met een gruwelijk hoog salaris en dito bonus voor de pizzaboer, alleen hebben wij daar niets aan

  2. JohnDoe77

   Simon, waar zit je verstand? De “gewezen beste NL verdediger” had zoch toen al wat jaartjes in de Premier League laten zien, ander verhaal. Na Juventus kan De Ligt -als hij zo blijft spelen als bij Ajax en in NL- zo voor het dubbele daarvan verkocht worden aan een Barca.

   1. Simon1995

    Wij zijn gvd Ajax en geen Southampton…dat is het verschil. Southampton toen de nummer 6-7 van Engeland ? Ajax van nu nummer vier van Europa….voel je het verschil nu nog meer? Vervolgens geef je in laatste zin precies prima weer waarom dit bedrag toch echt te laag is.

    1. Simon1995

     Ook is de transfermarkt ontploft. Dus 86mln toen is 100mln plus nu. Manchester koopt een back van Crystal Palace voor 55 en ze bieden 70mln voor Maguire van Leicester. Die zeggen doodleuk “mwoah doe maar niet wil je hem hebben moet je 100mln plus bieden”. Echt te laag die 67.

     1. Litmanen

      Excact, Ziyech mag weg voor 30 miljoen. Als je de transfersommen ziet in Engeland dan vraag ik me af bij welke club Ziyech terecht denkt te komen.
      Vloeken in de kerk, ik weet het, maar reken niet op een transfer voor Ziyech. Neres wel, daar is al langer belangstelling voor en ook al flink voor geboden.

 5. Johan/Jonk: de eenheid (one-way AB)

  Ja veel te laag. Minstens 100 miljoen voor een speler die ook gewoon een vader en een moeder heeft en van vlees en bloed is. Hij is toch niet buitenaards. Laten we nu eens kappen als een malloot achter al die absurde bedragen aan te lopen. Het is een feit dat de bedragen gestoord zijn, dat is al erg genoeg. Het ook nog eens gaan zeggen dat die bedragen te laag zijn is toch echt wel aardig raar

  1. VanDattem

   Geinig, ik wist niet dat JE HIER OOK NOG BERICHTEN VANUIT HET JAAR 2013 KON PLAATSEN.

   1. Johan/Jonk: de eenheid (one-way AB)

    Pik? Hoofdletters? Je wordt in het dagelijks leven niet gehoord? Logisch.

    1. VanDattem

     Is een soort forum dit he, dan is het soms leuk om het een beetje smeuiger te maken, maar goed:

     Beste Johan/Jonk: de eenheid (one-way AB),

     Jeetje zeg, wat een enorm achterhaalde theorie om Matthijs de Ligt binnen deze context ineens te gaan quantificeren als een normaal mens van vlees en bloed. Ik heb zoiets sinds 2013 denk ik nietmeer van iemand gehoord. Sjah, op basis van jouw theorie is mijn inziens natuurlijk zelfs een miljoen te veel voor een sporter. Ik hoop dat je begrijpt dat ik het daarom écht niet eens ben met je stelling. Ik zal voor de duidelijkheid ook even uitleggen waarom:
     De voetbal transfermarkt is eigenlijk gewoon vergelijkbaar met elke ander markt. Vraag, aanbod en trend drijven hierbij soms zomaar eens de prijs op. Zo ook in het geval van onze Matthijs. (Natuurlijk niet letterlijk ónze Matthijs, want hij is niet letterlijk van ons, hahaha..).
     Wat wel duidelijk is m.b.t. Matthijs, is dat hij gezien zijn leeftijd, fysiek, uitstraling en vooral voetballende kwaliteiten erg gewild is. Bovendien heeft hij nog een contract bij Ajax, wat afgekocht dient te worden. Als je hierbij kijkt naar voor welke bedragen andere, al dan niet vergelijkbare, spelers verkocht worden, dan is 67 miljoen bestwel weinig, Johan/Jonk: de eenheid (one-way AB).
     Misschien begrijp je dit (wel), en zo niet; dan hoop ik terdege dat ik je niet beledigd heb of dat je hierdoor minder goed slaapt. Sjah, het blijft natuurlijk wel een sociale gemeenplaats waar wij elkaar hier treffen, digitaal of niet.

     In afwachting van je reactie, verblijf ik.

     Met vriendelijke groet,
     VanDattem.

     1. JohnDoe77

      Het is een poging… ik weet al welke reactie hierop gaat volgen van onze altijd positieve en nooit sarcastische mede-forummer. .

     2. Ajax 1

      Dank voor deze onderbouwde poging een lesje economie te geven. Vrees voor je dat de leerling wel zakt voor het examen, maar het is nobel dat je het probeert 😂

  2. Prinsengracht

   AB, nu gelooft niemand meer dat jij echt rijk geworden bent als consultant. Want die weten wel dat de prijs een product is van vraag en aanbod. En van gratis of voor een veel te lage prijs werken, koopt niemand een penthouse, een cabrio en een barcelona petje.

 6. Indojood

  Laat hem lekker daar blijven. Geen zin om de Eindhovense kast te spekken.

 7. Ajax goden

  Dat geld gaan ze toch wel krijgen als er ‘n buitenlandse club komt voor hem, gewoon kopen, hij wil graag en hij is van toegevoegde waarde.

 8. Stimi

  Toch vreemd dat die bergwijn nog niet is aangekocht door de grote clubs in europa. Hetzelfde geld voor onze neres & ziyech, maar daar heb ik vrede mee. Op naar nummer 35 met een straatlengte kampioen worden

  1. Finidi

   Denk dat die grote clubs vorig seizoen te vroeg zijn uitgeschakeld door ons in de CL haha dus geen CL miljoentjes meer hebben?😂

 9. Zlatan4ever

  Bergwijn is niet gewenst, AJAX moet Pisvee niet helpen aan kapitaal om meerdere spelers van te kopen

 10. Forever nr14

  We zijn toch gek om bij onze meest directe concurrent en over het algemeen een veel beter scoutings beleid als wij, hun kas te spekken, we moeten ze niks gunnen en Bergwijn pffff voegt niets toe.

Reageren is niet mogelijk.