There are no ads, please add some


‘Álvarez topkandidaat als opvolger De Ligt die deze week tekent bij Juventus’

Ajax wil Mexicaans international Edson Álvarez als opvolger van Matthijs de Ligt. De verwachting is dat de transfer van De Ligt naar Juventus komende week afgerond wordt. Het Italiaanse Tuttosport weet te melden dat die transfer maandag al bekend wordt gemaakt. Afgelopen week verschenen er al berichten in Mexiacaanse media dat een Nederlandse club die champions League speelt een akkoord had bereikt over een transfersom van 13,2 miljoen voor Álvarez. Die club had naast Ajax ook PSV kunnen zijn maar alles lijkt er nu op dat het toch Ajax betreft, zo meldt Freek Jansen, de nieuwe Ajax-watcher van het Algemeen Dagblad. De transfersom zou voor PSV ook te gortig zijn. Vanuit Engeland is er eveneens interesse voor de verdediger, maar Ajax zou de beste papieren hebben. De kans dat de transfer snel beklonken zal worden, is dan ook aanwezig.

Momenteel staat Alvarez onder contract bij Club América. In Mexico heeft hij nog een contract tot medio 2022. Ajax heeft ‘de fysiek sterke verdediger langdurig intensief gevolgd’. Momenteel komt Álvarez, met Mexico, nog uit op de Gold Cup.

Gerelateerde posts

60 reacties

 1. rickert

  Mooizo, kwaliteit vervangen met kwaliteit! Tuurlijk zie je liever Matthijs op de plek, wat gaan we hem missen.

   1. Mr Ajax

    Eerst maar weer eens zien sie magallan zou ook ern topper zijn, waar ze 2 jaar!!! Achteraan hebben gelopen

 2. Simon1995

  Dit zou zo maar eens de opstelling kunnen worden
  Onana, Mazra, Alvarez,Blind,Nico

  Marin, Schone, Beek

  Ziyech, Tadic, Neres

  Ik maak me zorgen over waar Ajax heen wilt. Waar is de doorstroming uit de jeugd? Is daar nog oog voor? We hebben met deze elf slechts twee Nederlandse voetballers en 3 uit eigen opleiding, waarvan twee al jaren mee doen in Ajax en daarbuiten. Hebben we een trainer die wel oog genoeg heeft voor waar Ajax voor staat? Op zijn best lijken we komend seizoen alleen het spel des Ajax te hebben? Ik hoop dat ik me te snel zorgen maak. Maar we dwalen af van Ajax gedachtengoed. Niet raar met twee niet Ajax coaches op vitale plekken in de club?
  Ten Hag bij eerste en vd Gaag bij tweede.

  1. Johan/Jonk: de eenheid (one-way AB)

   Ik tel toch echt 4 Nederlandse voetballers in jouw opstelling.

   1. Simon1995

    Als je het zo ziet dan 3 want dan zijn Ziyech en Mazra half Nederlands half Marokkaans😃ze spelen overigens voor Marokko. Vandaar. Ziyech heeft ook gezegd dat hij met hart heeft gekozen dus wie ben ik om hem tegen te spreken.

    1. Johan/Jonk: de eenheid (one-way AB)

     Het zijn gewoon 100% Nederlanders met een dubbel paspoort. Hier geboren. Heel simpel.

     1. Simon1995

      Zo simpel is het blijkbaar niet voor spelers in kwestie..maar waar het mij om gaat is als dan ook nog Beek en Ziyech vertrekken. Wie komen daar voor in de plaats? Dan hebben we helemaal een duiventil van de wereldbol ? OnAjax wat mij betreft. Waar zijn die echte Ajax buitenspelers, spitsen waar we groot mee zijn geworden? Dat is mijn punt. Geen trek in een paspoortdiscussie!

     2. JohnDoe77

      Ach ja Simon, zo gaat het ieder jaar de twijfel. Wie weet hoe het loopt dit seizoen. Je zou zomaar een opstelling kunnen krijgen met Pirie, Promes, Bergwijn, Blind, Mazra… toch allemaal Ajax achtergrond en redelijk Nederlands. Ik heb wel vertrouwen in die twee niet Ajax coaches en zeker het technische hart welke hen van de spelers voorziet. Heb vertrouwen!

     3. Bakkie

      Vergeet je Promes niet, Simon? Amsterdammer die volgend jaar zeker in de basis staat

     4. Simon1995

      Goede speler en dat vind ik wel een goede aankoop. Maar ik ben nu wel benieuwd wie denk jij dat hij ut de basis gaat spelen van trio Ziyech, Tadic, Neres? Of Ziyech gaat weg dan heb je denk ik gelijk

     5. Zlatan4ever

      Ja…. Abu Bilal ! Nu weten wij het wel…

      Wanneer ga je een moskee starten ?

  2. Finidi

   Als ze goed genoeg zijn komt de jeugd er vanzelf door of wou je de CL missen omdat er een paar nog in een leerproces zitten toevallig? Dan sta je gelijk te blêren zeker dat het onverantwoord is om de jeugd zo voor de leeuwen te gooien zeker, weet niet of we het doorhebben maar het kan zomaar 100 miljoen opleveren hoor zon seizoentje CL dus….zeg et maar wat is wijsheid in deze of wou je de miljoentjes aan psv gunnen soms?

   1. Simon1995

    Het elftal van afgelopen seizoen dient wat mij betreft als blauwdruk. Kwaliteit, genoeg Ajax DNA (jeugd en ervaring) mooi spel en resultaat ! Klopt ik wil het hele plaatje.
    Ik draai het om. Ik zou meer schelden als we CL missen met een buitenlandse duiventil dan met elftal met Ajax DNA.

   2. Wenen 1995

    Inderdaad, Finidi. Als we komend seizoen kampioen worden, volgt directe plaatsing voor het miljoenenbal. Ajax moet dus met een zo sterk mogelijk team de competitie ingaan. Liefst met eigen jeugd cq met zelf opgeleide spelers, maar als die (nog) niet het gewenste niveau hebben, dan met aangekochte toppers.

   3. rickert

    Het is niet te doen om dit met jeugd op te vangen, als dat kon, dan hadden we ook elk jaar een nieuw Nationaal team. Als je spelers die goed genoeg zijn voor hun 23e ook de deur al weer uit zijn, dan wens ik je veel succes met dat beleid. Maar wees blij met de echte talenten als Unuvar, Gravenberch en Brobbey, die straks in een geweldig team debuteren. Die elke dag trainen op hoog niveau.. Waarom denk je dat jongens toch voor het buitenland kiezen als de slagingskans daar kleiner is. Ze willen op het veld staan met de besten en werken met de hoogste weerstanden. Dat krijgen wij op deze manier ook.

    1. JohnDoe77

     Eens Rickert, er zit best nog wel wat achter en het is niet te doen als spelers na 1/2 seizoenen al voor mega bedragen weggekocht worden.

   4. Litmanen

    Hoe kun je nou zeggen dat wat goed is bij Jong het toch wel red?
    Schuurs, groot talent, heeft twee miljoen gekost.
    Magallan minsten 7 miljoen.
    Alvarez 14 mikjoen.
    Wie denk jij welke speler de eerste kans krijgt?
    Nou, Schuurs in elk geval niet.
    Overigens, AB, eeuwige strijd, maar Mazra en Hakim zijn voetbalMarokkanen. Dus in die opstelling zijn nog twee Nederlanders terug te vinden.
    Schandalig voor Ajax begrippen

    1. Bakkie

     Bullshit. Hakim en Mazra zijn Nederlander én Marokkaan, dus zijn ze ook Nederlanders. Spreken Nederlands, begrijpen de Nederlandse cultuur, ze zijn opgegroeid met de Nederlandse cultuur. Hoe kan je nou zeggen dat dat geen Nederlanders zijn?!

     1. Finidi

      Komt bij iemand hierboven had het over duiventil maar eigen jeugd is ook zo pleitte na 1 of 2 goeie seizoenen en lul nou niet over clubliefde want als ze elders 10 miljoen oud per seizoen kunnen scoren zijn ze weg of we dat nou leuk vinden of niet!

 3. Bigboss

  Volgens mij goede aankoop maar
  Verkoop mallagan en achuurs dan direct als het even kan

   1. Litmanen

    Ben je gek, de duurste aankopen spelen. Handelsonderneming Ajax.
    In de aanbieding: centrale verdediger, zeer talentvol, met zestien jaar al aanvoerder bij Foruna. Voor elk aannemenlijk bod.
    Ziek.

    1. Prinsengracht

     Nee. Jij bent gek. En irritant. Waarom donder je niet gewoon op bij Aj

    2. JohnDoe77

     Litmanen; als alles bij Ajax zo ziek is, je niets meer terugherkend, scouting waardeloos, alleen maar een handelshuis, etc. Waarom besteed je dan zoveel tijd hier om ons van al je -laten we het netjes zeggen- aparte en “gekleurde” meningen te overtuigen? Ga lekker naar het WK punniken kijken en daar een forum oprichten! Kunnen wij -echte fans die het wel zien zitten met Ajax- gewoon hier lekker babbelen zonder al die negativiteit! Zonde van je tijd en die van ons Litmanen!

 4. a.p.

  Alvarez sorry mensen zegt mij niets maar 23 interlands moet dus wel iemand zijn.

 5. Johan/Jonk: de eenheid (one-way AB)

  Nu nog een keiharde rb uit de Filipijnen of zo. Het feit dat ze Alvarez al lang volgen zegt niets bij de huidige scouts.

  1. JohnDoe77

   En wat is er mis met de huidige scouts? Heb je de balans gezien van alle aan- en verkopen, inclusief missers? Ze kunnen de JC ArneA tot de nog toe vullen met biljetten van € 500.

 6. KBouter

  In de jeugd is er momenteel niets… nada noppes dus om op dit niveau te blijven moet je

  1. Johan/Jonk: de eenheid (one-way AB)

   Als je niet de juiste mensen bij de jeugd zet zal het nooit wat worden en heeft Overmars en Co een prachtig excuus om te blijven kopen. Vervolgens zeggen e supporters: we moeten kopen want we hebben ze zelf noet en lijkt alles heel logisch. Uiteindelijk is Ajax Ajax niet meer en zitten we vrolijk te kijken naar 11 buitenlandse voetballers in de Nederlandse competitie die het best leuk doet in de CL. Vooral zo doorgaan en niets veranderen.

   1. JohnDoe77

    Voor jou hetzelfde als Litmamen AB; waarom besteed je zoveel van je tijd aan een club die je al jaren niet meer herkend als “jouw” Ajax en waar je alleen maar negatieve dingen in ziet? Zoek iets waar je wel blij van wordt, positief!

    1. Johan/Jonk: de eenheid (one-way AB)

     Correctie: jij leest zaken alleen maar negatief. Verder ben ik geen meeloper of jaknikker. Ik zeg niet dat jij dat wel bent, daar kan ik niet over oordelen maar ik ben het in ieder geval niet en nooit geweest. Verder geef ik mijn mening over zaken (waaronder Ajax) waar en wanneer ik dat wil. Ik voel mij daar overigens prima bij en ik heb een heel vrolijk en blij leven voor het geval je je daar ongerust over zou maken. Ik besteed veel tijd aan mijn club omdat Ajax mij heel na aan het hart ligt en ik van mening ben dat ze steeds verder af gaan staan van het gedachtengoed waar ik ze graag aan zie werken. Een tip: besteed gewoon geen aandacht en tijd aan mij 😉

     1. JohnDoe77

      AB; je wilt toch niet zeggen dat je bijdrage hier boven positief was en er geen sarcasme in zat? Je spreekt jezelf hiermee tegen, maar prima als je zoveel tijd wilt besteden aan een club die steeds verder af gaat staan van het gedachtegoed en bestaat uit 11 buitenlandse voetballers. Ik heb je verder geen meeloper genoemd dus een correctie is niet nodig. Denk niet dat er veel meelopers zijn met zo’n duidelijk geventileerde mening! Goed dat Ajax je zo aan het hart gaat. Ik gun je het allerbeste en zo te lezen heb je dat dus al, top! Maar wat vind je allemaal wel mooi, goed, gaaf aan het Ajax van nu?

 7. Frip

  Ik ken hem niet de beste man maar hij zal wel kunnen ballen anders word je niet benaderd maar idd hoop dat het wat is en niet als maggalan een miskoop blijkt te zijn

  1. JohnDoe77

   ZeroTwaalf; misschien zijn broer. Dit is een centrum verdediger die ook verdedigend middevelder kan spelen.

 8. Litmanen

  Ze hebben gekozen voor de Marokkaanse nationaliteit. Dan kies je dus niet voor het land waar je geboren bent, waar je bent opgegroeid en waar je het ongeveer beste onderwijs ter wereld hebt genoten. Waar je in een goed georganiseerde club kon leren voetballen op grasvelden in plaats van zandplaten. Waar je door de keuzes van je ouders een rijke jeugd hebt gehad.
  Ze hebben gekozen voor het vaderland van hun ouders en dat is prima. Maar dat maakt hun buitenlanders.
  Schone is hier ook al honderd jaar, spreekt vloeiend Nederlands en zal hier zijn hele leven blijven. Maar hij blijft Deen.
  Als we terug zouden gaan naar de tijd waar je maar drie buitenlanders zou mogen opstellen ( wat een boost zou dat zijn voor het Nederlandse voetbal, want de meeste spelers die vertrekken zouden dan alleen maar op de bank zitten in het buitenland) dan zou Ziyech in Nederland altijd spelen, maar Nous zou, net als nu bij Marokko, alleen maar op de bank zitten.
  De druk van de familie is vaak groot om te kiezen, maar ik blijf het raar vinden dat je niet voor het land kiest wat jou zoveel gebracht heeft.
  Marokko heeft nog nooit iets wezenlijks bijgedragen aan de opvoeding, het onderwijs en de mogelijkheden om je als persoon te kunnen ontwikkelen. Ze plukken nu wel de vruchten daarvan.

  1. Rembrandt

   Misschien moet je je afvragen of ze willen spelen voor het land van mensen zoals jij.

    1. Litmanen

     AB, voor duimpjes kun je gewoon op het duimpje naast de tekst “beantwoorden” drukken.

   1. Litmanen

    Rembrandt, wat een fijne inhoudelijke reactie! Ben altijd blij als er weer een Neanderthaler bij komt op de app.
    Echt, je bent een aanwinst. Opgeleid, opgevoed en je ontwikkeld in Marokko?
    Dacht ik al……

    1. Prinsengracht

     Je noemt iemand die jou netjes te woord staat een Neanderthaler. Narcisten dulden geen tegenspraak en gaan meteen van zich af slaan. Jij geniet van je anonimiteit. Zonder dat, zou je een paar toontjes lager zingen. Een paar maanden geleden heb ik je laten weten dat het echt niet zo moeilijk is om achter jouw gegevens te komen. Ik kreeg vrijwel direct een verzoek om jouw gegevens ter beschikking te stellen. Heb ik natuurlijk niet gedaan. Het zou namelijk heel vervelend zijn als sommige forumleden jou weten te vinden, niet? Hoop dat je dit snapt.

    2. JohnDoe77

     Litmanen; precies dit maakt dat men je hier wat racistisch vibdt. Je bedoelt het vermoedlijk anders (tekst kan soms verkeerd over komen). Maar er lijkt nu te staan dat je iemand die jou niet pruimt (al dan niet terecht) een Neanderthaler is en dus wel Marokkaans moet zijn. Jammer!

 9. Finidi

  Ik vind persoonlijk over dat geouwehoer voor wat voor land je uitkomt, speel je in jong oranje of onder 19 hoe het ook heet officiële wedstrijden dan niet meer switchen.

 10. Johan/Jonk: de eenheid (one-way AB)

  Dit artikel is gewoon duidelijk en waar. Hoog “Derksen” gehalte hier.
  voetbalprimeur.nl/nieuws/775913/-lachwekkend-idee-over-spelers-met-dubbel-paspoort-met-asensio-ook-zo-doen-.html

 11. Indojood

  Helaas zijn Hakim en Nous niet meer beschikbaar voor Oranje dus in die zin buitenlander. En daar was het Jopie wel om te doen, dat het algemene niveau van het NL voetbal omhoog zou gaan zodat we ook met Oranje weer mee konden doen aan de top.

  Blijft eeuwig zonde hoe de zaak Ziyech is verprutst, we hadden hem binnen boord. Maar ja, Van Basten en Blind zijn slechte managers gebleken met gebrekkige sociale vaardigheden.

Reageren is niet mogelijk.