There are no ads, please add some


Ajax neemt gepast afscheid van Frenkie de Jong middels mooie video met actiebeelden

Vandaag; zondag 30 juni, is de laatste dag waarop Frenkie de Jong officieel nog Ajacied is. Morgen gaat zijn contract bij FC Barcelona in. Reden voor Ajax om op gepaste wijze afscheid te nemen van deze fantastische speler. De club doet dat door middel van een compilatie video met de mooiste momenten van De Jong. Het mediateam van Ajax leverde weer eens een fraai staaltje werk af en stopte al zijn (schijn-)bewegingen in één video.

Volgens het Spaanse medium Sport zal Frenkie vrijdag 5 juli gepresenteerd worden bij FC Barcelona. Een dag eerder maakt de middenvelder dan zijn eerste officiële foto’s bij Barça in en rond het stadion.

Gerelateerde posts

35 reacties

 1. Indojood

  Alleen Frenkie te zien spelen was mijn seizoenkaart al waard. Sinds Johan Cruijff geen speler gezien die zo op hem lijkt qua stijl. Ik hoop dat ie op dezelfde plek komt te spelen bij Barcelona zodat we die dribbels kunnen blijven zien.

  1. JohnDoe77

   Frenkie is het bewijs dat de scouting en opleiding van Ajax top is! Bedankt Frenkie en als ze je gebruiken in Barca zoals Eric Ten Hag je gebruikt heeft, gaat iedereen veel van jou genieten! Wij kijken vanuit Amsterdam in ieder geval mee.

   1. KBouter

    Hoezo top.. Frenkie is gescout bij een andere bvv, scouting van W2 zou je top moeten noemen

    1. Bakkie

     Wie had gedacht dat Frenkie binnen twee jaar 85 miljoen op zou brengen? Niemand. Goed gescout dus!

    2. Johan/Jonk: de eenheid (one-way AB)

     Is ook geen “produkt” van de Ajax opleiding.

    3. JohnDoe77

     KBouter; je zegt zelf dat Frenkie “gescout” is bij Willem II. Dan is hij dus toch goed gescout? Dat zij hem weer elders opgepikt hebben was ook goed gezien. Zelfde geldt voor zijn opleiding AB; zijn opleiding heeft hij bij meerdere clubs genoten en bij Ajax heeft hij de laatste jaren zich verder ontwikkeld.

     1. Johan/Jonk: de eenheid (one-way AB)

      Opleiding is wat anders. Opleiding van Ajax wil zeggen van ene jeugdteam naar andere. Maar dat us mijn mening. Zijn ontwikkeling heeft hij feitelijk in het eerste opgedaan.

 2. Vak 120

  Ik ben echt trots en blij dat ik frenkie heb mogen zien spelen bij de mooiste club van de wereld!
  Blijf jezelf ook bij barca,succes jongen!

 3. Wenen 1995

  Veel te kort bij Ajax gespeeld. Daar moeten we maar aan wennen. Succes en dank, Frenkie. Ga je goed.

 4. a.p.

  jammer dat wij bij ons Aller Ajax niet langer kunnen genieten van onze Frenkie. Maar Frenkie VEEL succes bij Barcelona. We blijven je volgen

 5. Red

  Genoten van zijn spel en zijn interviews na de wedstrijd. Helaas kort van kunnen genieten. Hoop op een terugkeer in de toekomst. Als je de video ziet begrijp je waarom Barca hem heeft gekocht en wat zullen wij hem missen

 6. rickert

  Laat ze ook een standbeeld voor hem plaatsen in Arkel. Voelt wat voorbarig, maar voor 5-voudig wereldvoetballer van het jaar, mag dat best!

    1. Litmanen

     Ja, jammer, maar die werden helaas niet echt veel verkocht. Behalve in Eindhoven dan.

 7. AJAXForever61

  Wat een baas ben je, blij en trots ben ik als supporter van de allermooiste club dat je bij on allerAjax hebt gespeeld, wat heb ik van je spel genoten, het ga je goed jongen zowel prive als in het voetbal, Hulde aan Frenkie!!

 8. Dagrump

  Ja zeg dat wel wat hebben we genoten van Frenkie!! We zullen het nog gaan missen!! Bedankt voor alles! Het ga je goed heel veel succes bij Barca!!

 9. KBouter

  Frenkie zal zich gaan scharen in het rijtje… beste middenvelders ter wereld ooit

 10. HDfan

  Wat een mooie beelden en wat een scala aan op-het-verkeerde-been-zetten acties👍🏻👌🏼👊🏻

 11. Frip

  Gisteren een stuk gelezen in de krant dat messi zich heeft hard gemaakt voor de komst van de jong omdat er na xavi en iniesta er niemand meer is met zo een steekpass…. dus denk dat in het begin wel moet wennen maar daarna wel minuten gaat maken

  1. Yindi02

   Mooi stukje Frip.
   Messi “maakt zich hard” op Frenkie. Huh???? Wist niet dat Messi……
   Als Messi “hard” is mag Frenkie “minuten maken”.
   Vindt zijn vriendin dat allemaal wel ok??😂

Reageren is niet mogelijk.