Ajax en Aalborg in evenwicht: 1-1 (Incl foto’s)

Ajax heeft het trainingskamp in De Lutte afgesloten met een oefenwedstrijd tegen het Deense Aalborg. De wedstrijd die gespeeld werd op het complex van Quick’20 in Oldenzaal eindigde uiteindelijk in 1-1.

Erik ten Hag koos in de eerste helft voor de ervaren spelers maar het was Aalborg dat daar goed mee om wist te gaan. De Deense ploeg kwam zelfs na een kwartier op voorsprong toen Tom van Weert, voormalig speler van Excelsior en FC Groningen, uit een rebound scoorde. Vlak voor rust had Aalborg de voorsprong kunnen uitbreiden nadat Magallan een overtreding maakte, maar Van Weert peerde de gegeven strafschop hard over. Ten Hag greep behoorlijk in want liefst tien spelers werden er in de rust gewisseld en alleen Dani de Wit mocht blijven staan. De jonge garde liet gelijk zien zich te willen bewijzen want Ajax was gelijk dreigend voor het doel van Aalborg. Danilo scoorde de 1-1 en met swingend voetbal lieten de jongelingen zich gelden. Danilo en Lassina Traoré hadden nog de kans om Ajax op voorsprong te schieten maar dat gebeurde uiteindelijk niet waardoor de wedstrijd eindigde in 1-1 op een zeer warm sportpark in Oldenzaal.