There are no ads, please add some


Dugarry: ‘Ik moet ervan kotsen, met deze mentaliteit redt De Ligt het niet’

Matthijs de Ligt heeft nog altijd niet bekendgemaakt waar zijn toekomst ligt maar lijkt op weg naar Juventus. De Italiaanse grootmacht is naar verluidt bereid om aan de eisen van het kamp-De Ligt te voldoen en lijkt daardoor uiteindelijk met de buit aan de haal te gaan. Daarmee lijkt onder meer het Franse PSG mis te grijpen. Voor voormalig Europees- en wereldkampioen Christophe Dugarry waarschijnlijk reden flink uit te halen richting de handelswijze van De Ligt.

“De Ligt zou binnenkomen om samen met PSG een project aan te gaan. Hij is echter nog niet eens met dit project begonnen of hij denkt alweer aan twee manieren om weg te komen. Je wil er zelfs twee, wat is dan het idee, wat gaat er om in je hoofd? Je bent negentien. Twaalf, dertien, veertien, vijftien of twintig miljoen euro per jaar? Wat maakt het op een gegeven moment uit? Je koopt een extra auto, je krijgt er thuis vijftig vierkante meter bij, je boot is tien meter langer… Waar zijn de sportieve keuzes? Hij heeft Barça, PSG en Juve. Het is duidelijk dat de sportieve keuze Barça is. Daar kiest hij echter niet voor. Het is dus puur een financiële keuze en als het puur een financiële keuze is, ga dan maar ergens anders heen… Dit is het beeld dat je van jezelf wil schetsen… Ik moet ervan kotsen. De Ligt is een uitstekende speler, hij is erg, erg goed. Maar met zo’n mentaliteit redt hij het niet, dat is onmogelijk.”

Dat uitgerekend Dugarry de mond vol heeft over sportiviteit en mentaliteit is wel heel opvallend. De voormalig spits van onder andere Bordeaux, AC Milan en Barcelona stond zelf namelijk niet te boek als een sportief boegbeeld. Dugarry werd namelijk in 1999 als speler betrapt op het gebruik van het verboden stimulerend middel nandrolon tijdens een controle na de competitiewedstrijd Marseille – Olympique Lyon op 30 april. En daar moeten wij dan weer van kotsen meneer Dugarry!

Gerelateerde posts

71 reacties

 1. Johan/Jonk: de eenheid (one-way AB)

  Doping en geldwolf zijn twee heel verschillende zaken.

  1. FrankiC

   @AB klopt. Voor mij hoeven ze zijn verleden er niet bij te halen, maar over mentaliteit en sportieve keuzes kan dit gefrustreerde mannetje natuurlijk beter zijn mond houden.
   Sowieso niet handig om iemand gedurende de onderhandeling onder uit de zak te geven in de media.
   Niet te veel woorden aan vuil maken.

   1. Johan/Jonk: de eenheid (one-way AB)

    Ach, het lijkt wel de waarheid en de waarheid moet gezegd worden ongeacht tijdstip.

  2. HURBIE

   Had dit nooit verwacht van hem
   Is hem een beetje in zijn bol geslagen
   Jammer

     1. AjaxKat

      Aan de andere kant vind ik het ook wel mooi dat een speler en makelaar openlijk clubs tegen elkaar aan het uitspelen zijn. Hoe vaak is dat wel niet andersom? Geef De Ligt eens ongelijk; hij is weliswaar 19 maar rond z’n 35e moet ie gewoon binnen zijn. Bijna alle andere mensen hebben tot hun 70e de tijd om te werken.
      En misschien dat het traject/project van PSG helemaal niet zo voordelig was als hier wordt voorgeschoteld, weten wij veel. Nogmaals: geef hem eens ongelijk. Ik zou zeggen: ga maar lekker door Matthijs en Mino, je weet waar je speelt als je geen andere club kunt vinden.

     2. FrankiC

      Ik denk dat ie op zijn 20e binnen is. Ik schiet dus niet meteen vol van jouw verhaal. Verder heb je gewoon gelijk ook al weten we nooit hoe de onderhandelingen lopen.
      En zolang er geen krabbel is gezet….

     3. Litmanen

      Hij onderhandelt niet, dat doet onze rioolrat.

      De Ligt ( Raiola) kiest voor het geld. De Franse en Italiaanse competitie stellen niets voor vergeleken met Spanje, Engeland en Duitsland.

     4. Johan/Jonk: de eenheid (one-way AB)

      Heb je 15 miljoen per jaar, gedurende 5 jaar excl premies, reclame opbrengsten en premies Nederlands elftal nodig om op je 35e binnen te zijn. Met één zo’n jaarsalaris hoeft hij al nooit meer te werken. De bedragen zijn gewoon zwaar gestoord.

     5. Litmanen

      Het gast hier maar om 1 ding: wie betaalt Raiola de twintig procent van de transfersom. Nou, het antwoord komt van de maffia. Want op papier zal het niet komen.

     6. Bakkie

      Hierin heb je volkomen gelijk, Litmanen. Het is heel sneu voor De Ligt, maar dan had ie maar een andere zaakwaarnemer moeten kiezen. Dan had ie nu lekker in Barcelona gezeten

     7. KBouter

      Stom gezwets.. als De Ligt naar Barcelona wil, gaat hij. Daar heeft Riaola geen zak mee te maken. De Ligt beslist en niet Riaola

  1. FrankiC

   De redactie is er niet om ons een mening voor te kauwen, daar is juist het forum voor. Ze moeten gewoon nieuws brengen.

   1. Johan/Jonk: de eenheid (one-way AB)

    Nergens staat dat de redactie onafhankelijk moet zijn. Zijn gewoon mensen met een eigen mening op het nieuws, het zijn geen journalisten.

    1. FrankiC

     Moeten journalisten dan onafhankelijk of neutraal zijn?
     Denk dat je in de war bent met notarissen!

   2. Fred

    de redactie, wij dus, zijn ook gewoon supporters en doen dit vrijwillig. Ik inmiddels al 20 jaar. Ga mij niet vertellen wat ik hier wel en niet mag zeggen!

    1. Indojood

     Fred, hoe zit het met de webinterface? Alle reacties staan onder elkaar gesorteerd op timestamp. Je kunt niet meer op elkaar reageren. Niet iedereen gebruikt apps en een gewaardeerd persoon als De Nees is afgehaakt omdat de webinterface niet werkbaar is in de huidige staat.

    2. Prinsengracht

     Ik vind dat FrankiC gelijk heeft. Als je iets als supporter wil zeggen, kun je dat beter doen omder het artikel onder de naam Fred.

     1. Johan/Jonk: de eenheid (one-way AB)

      Er staat “auteur Fred”. Verder zijn het supporters die een app hebben ontwikkelt om het nieuws van Ajax met ons te delen. Zij starten duseen discussie. Niks mis mee, laten we het vooral niet te moeilijk maken.

     2. Johan/Jonk: de eenheid (one-way AB)

      Die gasten van de redactie vormen een team. “Wij” is dus heel goed. Nogmaals, ga lekker zelf je vrije tijd besteden aan het forum maar ga niet dom lullen.

     3. Prinsengracht

      Jij vindt al heel snel iets dom van anderen. Je zegt steeds dat op een forum iedereen alles moet kunnen zeggen, maar als het niet aan jouw straatje past, noem je het dom. Het aantal mensen dat een hekel aan jou heeft groeit met de dag. Besef je wel dat als je niet anoniem zou zijn, je al lang een pak slaag had gekregen van bijvoorbeeld Zlatan?

     4. Johan/Jonk: de eenheid (one-way AB)

      Volgens ben jij gestart met het aankaarten van domheid van enkele forumleden. Maar ach ….. zelfreflectie is jou best wel vreemd. Gegroet verder. Nummer 5.

    3. Zlatan4ever

     Fred , take it away !
     Laat je niet de mond snoeren, door niemand 👍🏻👊🏻

    1. Fred

     inderdaad dickst14. Wat mij het meest stoort in het commentaar is ” de redactie MOET nieuws schrijven’ . Ik moet helemaal niks. Het is geen betaald werk. Als je het zo goed schijnt te weten dan MOET zo iemand zelf redacteur worden. Maar een ander afbreken is natuurlijk makkelijker.

 2. Geckoo

  Wat Duggary ook gedaan heeft; ik ben het wel met hem eens.
  Als topsporter moet je de sport als hoogste uithangbord laten gelden. De Ligt maakt almaar geen keuze en daardoor lijkt het alsof hij de clubs tegen elkaar laat uitspelen voor meer geld. Echter met Raiola als zaakwaarnemer weet je niet wie er nou echt aan de touwtjes trekt. Sowieso met de huidige media kan alles waar (of juist niet) zijn.
  Ik hoop oprecht dat De Ligt voor Barcelona gaat.. Het is afwachten..

  1. Litmanen

   De Ligt kiest niks. Op het moment dat zijn adviseur Barry Hulshof (als je het nou toch over de slechtste centrale verdediger ooit hebt) zijn protege in de armen van Raiola heeft gejaagd was het duidelijk: onzepizzabakker bepaalt waar Mathijs gaat voetballen.

   Ik vraag me echt af wat er met die verstandige jongen met zijn verstandige ouders is gebeurd. Of het mocht toch nog Barca worden.
   Kijk naar Frenkie. Hij wilde naar Barca. Wat voor verhalen daarna ook kwamen, hij bleef achter zijn wens staan. Ook al kost hem dat een paar miljoen. Schatrijk is hij nu toch al. Maar hij speelt wel met Messi.
   En als hij daar gaat draaien, dan wordt hij net zo rijk als De Ligt.

   1. dickst14

    Barry Hulshof de slechtste “centrale” verdediger ooit. je blijft jezelf belachelijk maken. Hulshof was een ijzersterke VOORSTOPPER in die tijd.

   2. KBouter

    Je bent echt de grootste kut kut homo die er is om Barry daar te benoemen. Het gaat gvd om zijn zaakwaarnemeren niet over zijn voetbal kwaliteiten simpele ziel

    1. Johan/Jonk: de eenheid (one-way AB)

     Daarnaast zeg je dat nooit maar dan ook nooit over Barry.

 3. Ajax 1

  Ach ja….iedereen roept iets, maar niemand weet hoe het zit, ook mr dugarry niet…..

  1. Litmanen

   Ajax heeft de belangstelling van Juventus bevestigd. Wat wil je nog meer weten?
   Ajax heeft ook duidelijk gemaakt geen cent te willen missen door de eisen van Raiola. Die moeten dus betaald worden door de kopende club of De Ligt zelf.
   De kans dat Barca dat gaat doen is vrij klein.
   In Italie kan alles……

 4. Johan/Jonk: de eenheid (one-way AB)

  Alleen als de Ligt zegt: een volledig jaarsalaris gaat naar Appie voor gemiste inkomsten, kan ik zijn handelswijze enigszins begrijpen.

  1. Zlatan4ever

   Hoe kan je in Gods naam nu Nouri in de transfer-perikelen van Matthijs de Ligt betrekken ?
   Hoe dom ben je dan ?

   “Stay strong Appie”

   1. Johan/Jonk: de eenheid (one-way AB)

    Ik zou het helemaal niet gek vinden als een aantal spelers die met Appie hebben gespeeld zoiets zouden doen. Zij kunnen nog voetballen en heel veel geld verdienen. Appie, een super topper in de dop, niet meer. Hoe mooi zou het zijn als ze zeggen: wij onderhandelen ook voor Appie. Ik zie daar niets verkeerds in maar ja, je mag er anders over denken maar niet negatief ajb.

 5. Rembrandt

  Kan me niet voorstellen dat de Ligt geen dubbel gevoel heeft of krijgt bij de praktijjen van Raiola

 6. Frip

  Maar ja dat de ligt zo word heeft maar met 1 iemand te maken die alleen maar aan geld denkt… raiola en daar kan vd sar ook over mee praten die moest toen ook naar juve waar hij toen de bank heeft warm gehouden

 7. Mr Ajax

  Ik vind die dugarry hoogst irritant, het is nog steeds een ajax speler en dus voelt dit hypocriete gelul persoonlijk!

 8. a.p.

  wat onze De L betreft de rioolrat R voert het gesprek maar waar is zijn schoonvader Keje Molenaar?

 9. Bigboss

  Hahahaha wat een onzin. Die jongen is vakantie aan het vieren wat een gelul zeg van iemand die eerst maar eens in de spiegel moet kijken wat een gek. Ik zou allee. Voor hem al niet meer daar heen gaan

  1. Johan/Jonk: de eenheid (one-way AB)

   Ik denk dat de telefoon niet vaak van zijn oor istijdens zijn vakantie. Zijn zak japannertje ligt ook vlak naast hem.

   1. HDfan

    De Ligt weet toch dat hij zich geen zorgen hoeft te maken over zijn salaris, het zal hem gaan om zijn carriere en zijn ontwikkeling. Ik kan me dus niet voorstellen dat hij zich volledig laat leiden door Rioolrat.

   2. Bigboss

    Maar niet daarvoor en hij leest geen krant of iets. Denk dat hij er pas over na gaat denken als hij vakantie heeft gevierd. Zou je zelf denk ik ook doen. Ik wel. Eerst vakantie in alle rust

    1. Johan/Jonk: de eenheid (one-way AB)

     Jij hebt ook een besluit moeten nemen waar het om een miljoenen salaris ging. Sorry hoor maar je opmerking is echt heel erg dom flippo.

 10. Sjaak Swart

  Zit net te lezen in de tuin,lekker met een biertje erbij,dat Real Madrid niet meer dan 50 miljoen wil neer leggen voor Donny vd Beek nou jammer want hij kost 100 miljoen ben je koopman of niet,wil je hem hebben niet dealen gewoon handelen klaar kom maar met die miljoenen Madrid.Kost hij teveel nee hoor net als Ziyech 100 miljoen klaar als je de bedragen ziet en hoort is de markt compleet verziekt net als het voetbal,jammer mis de tijd van sjakie,rep,hulshof,nees,krol menssn met liefde voor de club maar ik word te oud voor deze tijd.

 11. Johan/Jonk: de eenheid (one-way AB)

  Nuwordt in dit topic Hulshof ook nog eens afgezeken.

 12. KBouter

  Het gezeik word steeds erger hier.. nu zeiken ze over dat de redactie ( supporters) niets mogen zeggen!!

  Om te kotsen

  1. dickst14

   Ja dat is de opvolger van Litmanen die FrankiC. En dan hebben we Hanski ook nog. Geen types om gezellig kerst mee te vieren ondanks de verzoening.

 13. Charka53

  Het is wel raak wat hij zegt en misschien heeft hij nog gelijk ook en dat vind ik wel jammer Matthijs komt bij mij veel anders over en misschien wil hij ook nog niet weg we zien wel hoe dit afloopt.

 14. SanderD

  De Ligt heeft gewoon alles uit handen gegeven en gezegd:
  ‘Graag basisplek, goed salaris en een mooie competitie, in die prioriteit…. en ik hoor het wel als ik terug ben’.

  En dat is een beetje uit de klauwen gelopen.

Reageren is niet mogelijk.