There are no ads, please add some


Ten Hag geeft uitleg over ontbreken De Jong in De Lutte

Siem de Jong is teruggekeerd bij Ajax nadat hij afgelopen seizoen werd verhuurd aan Sydney FC. De Jong kende net als Ajax een heerlijk slot van de competitie en greep met Sydney FC de landstitel van Australië. Toch is De Jong niet geselecteerd voor het trainingskamp in De Lutte en dus vroeg Ajaxlife aan trainer Ten Hag wat de reden is van de absentie van De Jong. ‘Siem is op dit moment onvoldoende fit om wedstrijden te spelen en dus is hij niet met ons mee’, reageert Ten Hag. De Jong volgt momenteel een alternatief programma in Amsterdam en heeft al eerder laten doorschemeren dat hij nog hoopt belangrijk te zijn voor Ajax in zijn laatste contractjaar. Voorlopig lijkt dat er voor Siem nog niet in te zitten.

Bron: Ajaxlife

Gerelateerde posts

70 reacties

 1. Iedereen heeft een mening

  Laat die jongen gewoon naar een leuke club gaan waar hij wel aan spelen toe zal komen.

  1. JohnDoe77

   Toch vreemd dat een prof als hij niet fit kan zijn…. Zo niet fit dat hij niet mee kan doen aan de voorbereiding. Jammer, niet van hem verwacht!

 2. Zlatan4ever

  Siem verdient op z’n minst uitgeleend te worden aan een leuke club in NL. In plaats van niet spelen

 3. Wenen 1995

  Hij heeft nog 1 contractjaar, dus uitlenen is geen optie. Contract ontbinden is een beter alternatief en een mooi kado voor een speler die ons zoveel moois heeft gebracht. Wellicht kan tie dan nog ergens cashen.

  1. Litmanen

   Helemaal eens. Onder De Boer belangrijk bij kampioenschappen. Bij Ten Hag komen eerst de sterren, dan de dure aankopen, dan de oude vriendjes van Ten Hag en daarna de jeugd. Vorig jaar liet Ten Hag al weten dat hij het niet zag zitten in Siem.
   Overigens, hij blijkt net zo fit als de rest van de selectie.

   1. KBouter

    Litmanen.. zeikt toch niet zo man, elke blinde ziet dat Siem het niet meer aankan, en steeds geblesseerd is. Nog erger dan Robben, en Robben mag van mij wel komen, maar dan praat je over ern international en 1 van bijzondere categorie

    1. Litmanen

     Kijk kleine man, het gaat er om dat Ten Hag zegt dat Siem niet wedstrijdfit is. Dat liegt hij. Dat is respectloos naar De Jong.
     Tenzij erbij had gezegd dat geen enkele speler op dit moment wedstrijdfit is.

     1. rickert

      Veronderstellend dat je uberhaupt gelijk hebt.. Wat had hij moeten zeggen: Ik vind dat Siem er gewoon geen klote van kan, daarom heb ik hem thuisgelaten. De beste taak die ik voor hem heb, is zorgen dat alle materialen in Amsterdam mooi schoon zijn als we thuiskomen.

      Dan had hij wel een Michels-award gekregen

 4. -buitenkantje rechts-

  Ik snap niet dat je niet fit kunt terugkeren bij Ajax. Als je dan werkelijk nog belangrijk wilt zijn in je laatste contractjaar moet je tenminste laten zien er alles aan te doen.

   1. -buitenkantje rechts-

    Ik heb foto’s van Siem gezien, waarop duidelijk zichtbaar is dat hij niet fit is.
    Waarom denk jij dat hij wel fit is?

    1. Prinsengracht

     Hij is ook niet fit. En dat is eigenlijk ongelofelijk. Hij heeft het zelf kennelijk al opgegeven. Weg ermee dus.

    2. Bakkie

     Het is waarschijnlijk een combinatie. Ten Hag ziet het ook gewoon niet zitten in Siem, en terecht.. Siem had nooit teruggehaald moeten worden

   1. Litmanen

    Moosie, gap van me, neem nog een snuifie, of een blowtje, spuitje, pilletje? Je voegt namelijk weer niets wezenlijks toe. ( tell me something new)

    1. Moosie

     maakt bij jou niet uit jij bent al jaren een langspeelplaat die is blijven hangen aan doe bezem in je reet.

 5. AJAXForever61

  Het ga je goed Siem, je hebt een echt Ajaxhart, ! Hoop dat je mooie club vindt!

 6. Simon1995

  Dan had hij al zijn spelers thuis kunnen laten. Ik heb nog nooit een speler wedstrijdfit gezien in eerste week voorbereiding. Onzin dus. Hij wil hem gewoon kwijt. Op zichzelf niets mis mee, maar breng dit dan met meer respect. Voor je het weet heb je kleedkamer 2 praktijken…..dat verdient Siem niet @derdester.

     1. Moosie

      nee hij is weer helemaal los pilletje hier , snuifje daar ,hij heeft het er maar moeilijk mee.

     2. -buitenkantje rechts-

      Onderschat ook de invloed van bedorven rode wijn niet.. vooral in grote hoeveelheden.

 7. AFCA my World

  Contract ontbinden en laten vertrekken, hij was goed, maar nu niet meer ! Nog ff naar China ofzo ! ⚽️

 8. nash1900

  Ajax op Ziggo Sport
  De volgende wedstrijden zijn de komende weken op Ziggo Sport en bij Ziggo Sport Totaal te zien:

  25 juni: Quick ’20 – Ajax

  29 juni: Ajax – Aalborg SK

  14 juli: Istanbul-Basaksehir – Ajax

  18 juli: Ajax – Watford

  22 juli: Ajax – Panathinaikos

  6/7 augustus: heenwedstrijd voorronde Champions League

  13/14 augustus: terugwedstrijd voorronde Champions League

 9. Iamsterdam2015

  Het eerste gaat het niet meer worden, jammer maar begrijpelijk. Er zijn betere spelers zelfs op de reserve bank. Ik zeg dit overigens met alle respect voor deze man. Ik vergeet nooit nooit nooit zijn goal tegen Twente in de kampioens pot…..eindelijk die derde ster mede door zijn goal!!! Dat mogen we nooit vergeten. Deze man verdiend ondanks dat zijn tijd bij Ajax geweest is, alle respect.

 10. Hanski

  Waarom zou Ten Hag “liegen” tov Siem? Hij legt gewoon uit wat situatie is…eerste oefenwedstrijd, gaat helemaal nergens over en dan al dat negatieve gezeur…vorig jaar verloren we in de voorbereiding, werden messen geslepen, kon Ten Hag er niets van etc….laat hem zijn ding nou doen, laat hem opstellen wie hij wil dan kunnen wij straks weer juichen en trots zijn!
  Wat Siem betreft…met glimlach denk aan belangrijke goals in kampioensjaren, gun m het betste, waar dan ook 👊

  1. Prinsengracht

   Er is er maar 1 die dat beweert. Door hem lukt het jou niet om de joker van dit forum te zijn.

 11. a.p.

  jammer Siem jaren terug was hij een echte aanjager, hoe het nu is …kan ik niet beoordelen.

 12. Johan/Jonk: de eenheid (one-way AB)

  Als je als club bezig bent om een oplossing te zoeken voor een speler die je niet meer kan gebruiken maar de oplossing nog niet helder hebt, dan neem je hem niet mee op trainingskamp. Om alles even rustig te houden zeg je dat hij nog niet fit genoeg is. Is gewoon netjes van Ten Hag. Beter dan dat hij zegt: we moeten hem niet meer, hij zoekt het maar uit, daar is de tribune. Ajax is op zeker op zoek naar een nette oplossing. Kortom, er is op het forum hier en daar wat sprake van enige sensatie zucht. Ik ben ook zeker geen fan van ten Hag maar dit doet hij gewoon goed.

  1. Johan/Jonk: de eenheid (one-way AB)

   Denk Veltman zelfe verhaal. Die was einde seizoen toch ook gewoon fit en nu niet fit genoeg. Ook einde verhaal dus vwb Ajax.

  1. Litmanen

   Ziyech moet blijven, niemand wil hem….
   Gekeken naar onze ster van de week? Blijkbaar is onze vriend geen toernooivoetballer. In Rusland was het ook niks.

   1. dickst14

    Ik heb nog nooit iemand meegemaakt die zo racistisch is altijd alles verdraaid en zo dom lult, en dit niet sporadisch, maar elke dag. Wat gaat er allemaal mis in dit land dat figuren zoals jij vrij los kunnen blijven lopen???

    1. Johan/Jonk: de eenheid (one-way AB)

     Dickst14: er is iemand die zegt echt alles te volgen. Wedstrijden, analyses etc. Maar het besef dat een topvoetballer in zijn nationale team ver boven zijn medespelers uitsteekt en niet begrepen wordt wil die persoon niet horen, niet lezen en niet zien. Artikelen staan er al vol van, wedstrijden tonen het aan. In het nationale team van Marokko staan iets andere spelers dan in Ajax. Maar ja, iemand afbranden vanwege zijn keuze is makkelijker. Verder is het ook algemeen bekend dat Ziyech pas na het tournooi beslist over zijn toekomst. Dat is ook een afspraak met zijn zaakwaarnemer. Zaken die gewoon openbaar zijn. Maar ja, hij koos niet voor Nederland. Liever idiote opmerkingen maken en vervolgens als iemand aan Veltman komt half op tilt schieten. Ik reageer niet meer direct op hem en zo min mogelijk indirect. Hij is het simpelweg niet waard.

 13. Indojood

  En ja hoor, alweer een artikel waar Nietmanen online een mentale inzinking krijgt. Niet zo raar dat deze app een langzame dood aan het sterven is.

 14. Indojood

  Schandalig hoe Nietmanen de goede naam van een Ajax-legende bezoedelt en besmeurt met zijn asociale gedrag hier.

 15. Kapstein

  Ik heb Litmanen bij elke post hier een duim gegeven. Al was het alleen al vanwege de hetze tegen hem. Jongens, kap daar nou eens mee.

  1. Moosie

   Wat nou Hetze?
   jij bent gvd nog dommer dan je moeder die haar afspraak voor een abortus vergat.
   Maar je geeft maar duimpjes wat je wilt.
   Het feit dat jij niet snapt waarom zoveel mensen hier een hekel aan die sukkel hebben geeft goed weer wat er mis is in ons land.
   Zolang jullie met je politiekcorrecte kutkop blijven bemoederen zullen mensen als Rari blijven denken dat het allemaal gewoon is.
   Als jij een kerel bent zeg je ook gewoon ff hoe je heet,
   lekker makkelijk met je anonieme achterbakse kutkop een grote bek op internet ,nou boehoe sukkeltje.

Reageren is niet mogelijk.