There are no ads, please add some


Ajax ziet in Diatta alternatief voor Bergwijn

Mocht Ajax er niet in slagen  om Steven Bergwijn los te weken bij PSV, dan zet de club haar zinnen op de Senegalese buitenspeler van Club Brugge; Krépin Diatta. Het Laatste Nieuws meldt dat Ajax bereid is om vijftien miljoen euro voor de Senegalees te betalen. Marc Overmars heeft zich nog niet gemeld bij Club Brugge. De directeur voetbalzaken heeft van het aantrekken van Bergwijn zijn topprioriteit gemaakt, zoals De Telegraaf al eerder meldde, en gaat zich pas bij Club Brugge melden als Bergwijn onhaalbaar blijkt.

Diatta, die ook als aanvallende middenvelder en op de flanken uit de voeten kan, werd in de winter van 2018 door Club Brugge voor twee miljoen euro overgenomen van het Noorse Sarpsborg 08. Diatta maakte indruk met Senegal Onder-20 en bereikte de finale van de Afrika Cup, die verloren werd van Zambia.

De waarde van Diatta is het afgelopen seizoen omhoog geschoten. Door een polsbreuk en spierblessure kwam hij het afgelopen seizoen minder in actie dan gewenst, met slechtst wee doelpunten en vijf assists als gevolg voor het team van de vertrokken trainer Ivan Leko. Desondanks heeft hij een uitstekende indruk achtergelaten in de Belgische competitie. Toen Oranje-international Arnaut Danjuma Groeneveld geblesseerd raakte, wist Diatta zich steeds beter te manifesteren in de hoofdmacht. Club Brugge staat er dan ook niet om te springen om hem te verkopen. Volgens Belgische media wil de topclub hem graag langer aan boord houden en zou zelfs een bod van vijftien miljoen euro niet voldoende zijn om hem los te weken.

Gerelateerde posts

20 reacties

 1. J18

  Ik snap echt niet waarom we Bergwijn of Diatta zouden willen. Hebben we niet al genoeg aanvallers?

  1. HURBIE

   Heb het gevoel dat MArc een beetje overmoedig begint te worden
   Mag er toch maar 11 opstellen
   En evt 2 reserves voor elke linie

    1. dickst14

     Als je een selectief geheugen hebt wel ja. Afgelopen seizoen was top en voor het eerst de selectie op orde bij aanvang.

 2. AJAXForever61

  Ik heb geen goed gevoel bij Bergwijn,Diatta kan ik geen mening over geven maar wat ik over hem lees, die kwaliteiteiten heeft Brobbey ook, dus laat die ook maar in Pattatenland

 3. Zlatan4ever

  Ik ken heel Diatta niet maar hij krijgt van mij de voorkeur op voorhand, want Bergwijn ken ik wel…..

 4. -buitenkantje rechts-

  Ook voor Diatta zal rond de 20 Milj betaald moeten worden.
  Over Bandé die we in huis hebben werden dezelfde verhalen verteld als over deze Diatta. Die man loopt sinds vorig jaar bij Ajax rond en heeft nog geen wedstrijd gespeeld!!
  Er werd wel 8Milj! betaald aan KV Mechelen die zich waarschijnlijk nog steeds de tranen in de broek lachen.
  Ook nu is hij er weer niet bij in de Lutte.

Reageren is niet mogelijk.