There are no ads, please add some


Ajax O19 komend weekend in actie tijdens NextGen Series

Ajax O19 is komend weekend (29 en 30 juni) een van de 4 deelnemers tijdens het NextGen Series toernooi in het Olympisch stadion in Amsterdam. Naast Ajax treden ook de leeftijdsgenoten van Sparta Rotterdam, Ajax Cape Town en Sagan Tosu aan. De talenten worden tijdens het toernooi geconfronteerd met enkele alternatieve regels. In plaats van ingooien moeten spelers op de NextGen Series indribbelen of inschieten. De traditionele penaltyserie wordt vervangen door shootouts. Standaard zullen er na elke wedstrijd sowieso shootouts plaatsvinden, ook als een duel niet in een gelijkspel eindigt. Met deze shootouts valt één extra punt per keer te verdienen.

Bron: NextGen Series

Gerelateerde posts

15 reacties

   1. rickert

    Ik weet het niet, vind het toch maar wat kneuterig, als het serieus goede doorvoeringen zijn, zeker. Maar dit? Ik zie t niet

    1. thebig127

     Bij de kinderen tot 12 jaar wordt ook op deze wijze gespeeld op de shootouts na dan

     1. FrankiC

      Toen mij dochter in de E-tjes speelde nam ik haar mee naar een eredivisiewedstrijd. We zaten achter de goal en na het laatste fluitsignaal zei ze: ik hoop dat ze de strafschoppen aan onze kant nemen.

      Hoezo vooruitziende blik?

 1. Prinsengracht

  Die shoot outs vind ik onzin. Maar de intrap en de self pass werken in het hockey heel goed. Volgens mij met voetballen ook.

 2. AJAXForever61

  Lijkt mij een onzinnig plan om regels te gaan uitproberen bij youngsters terwijl de regels bij de professionals nog niet zijn ingevoerd!

 3. Zlatan4ever

  Shoot-outs na de wedstrijd voor een xtra punt??? Gaat helemaal nergens over..
  Dat word nooit ingevoerd als nieuwe regel, onmogelijk !

 4. Johan/Jonk: de eenheid (one-way AB)

  Als er dan bij de indribbel meteen een 5 sec regel gaat gelden dan kan het ook bij de grote jongens een idee zijn. Overigens is het logisch dat je zaken op een laag niveau eerst gaat uitproberen. Shoot-outs voor de lol? Laat maar, slecht idee.

Reageren is niet mogelijk.