There are no ads, please add some


Ajax verlengt contract met hoofdsponsor Ziggo met twee jaar

Ajax heeft maandag het contract met hoofdsponsor Ziggo opengebroken en met twee jaar verlengd. De kabelgigant ondersteunt de Amsterdamse club nu financieel tot en met 30 juni 2022. “Wij zijn Ziggo erg dankbaar voor het in ons gestelde vertrouwen en de manier waarop zij als hoofdsponsor invulling geven aan onze samenwerking”, zegt algemeen directeur Edwin van der Sar op de site van de club. Sinds januari 2015 is Ziggo de hoofdsponsor van Ajax. Zij betaalden tot dusver jaarlijks 8 miljoen euro vast en maximaal 2 miljoen euro aan bonussen, maar de verwachting is dat de vaste bijdrage omhooggaat maar over exacte bedragen wordt vooralsnog geen uitspraak gedaan.

Dankzij de nieuwe verbintenis blijft Ziggo in elk geval ook de komende drie seizoenen op de shirts van Ajax 1 en Jong Ajax zichtbaar. Daarnaast is een optie opgenomen voor een verdere verlenging tot en met 30 juni 2024. Ajax komt met de nieuwe deal nog niet in de buurt van de top tien van Europa, maar slaat toch een flinke slag op het gebied van hoofdsponsor-inkomsten. Clubs als Celtic, Benfica, Olympique Lyon en Galatasaray incasseren jaarlijks namelijk een significant lager bedrag, zo voegt De Telegraaf toe.

“Wij zijn Ziggo erg dankbaar voor het in ons gestelde vertrouwen en de manier waarop zij als hoofdsponsor invulling geven aan onze samenwerking. Ziggo zal ook komend seizoen meerdere activiteiten en acties organiseren voor onze fans. Daarnaast kunnen supporters in heel Nederland via Ziggo Sport genieten van exclusieve Ajax-content”, reageert algemeen directeur Edwin van der Sar opgetogen.

Gerelateerde posts

15 reacties

 1. Finidi

  Tja naamsbekendheid is belangrijk in die wereld denk ik maar 10 miljoen voor 5 letters, et zal wel…🤪😳

 2. theomar

  Ik heb liever dat het geld naar Ajax gaat dan naar de dikke salarissen van bestuursleden van Ziggo. Mooie deal.

  1. Litmanen

   Ik ben bang dat de mensen op de werkvloer in leveren. Heel zachtjes zijn na de fusie UPC/Ziggo honderden mensen op zoek gegaan naar een andere baan.
   Het hogere management zorgt goed voor zichzelf.

 3. Frip

  Het zal wel een goede sponser en deal zijn voor ajax👍🏻… maar heb zelf net opgezecht bij ziggo

 4. Simon1995

  Goede deal. Na de absolute top in Europa is dit het hoogste bedrag van hoofdsponsor dan vergelijkbare clubs als Benfica, Lyon en Celtic las ik. Goed gedaan dus

Reageren is niet mogelijk.