Ajax aast ook nog altijd op Bergwijn maar ook Pröpper en Babel worden genoemd

Steven Bergwijn moet na Quincy Promes de volgende zomeraanwinst worden van Ajax, zo meldt Mike Verweij, Ajax-watcher van De Telegraaf, vandaag via Twitter. ‘Ajax had drie toptargets, waarvan de club er minimaal twee wil binnenhalen’, schrijft de journalist op zijn Twitterkanaal. ‘One down, met Promes. Steven Bergwijn is volgende doelwit’, aldus Verweij, die de naam van een mogelijk derde toptarget niet noemt. Het zou naar verluidt gaan om Davy Pröpper maar ook Ryan Babel wordt genoemd.

Bergwijn staat nu nog onder contract bij PSV, maar over de interesse van Ajax wordt inmiddels al weken gesproken. De aanvaller speelde enkele jaren in de jeugdopleiding van Ajax, waarna hij naar PSV vertrok. Mocht Ajax Bergwijn inderdaad willen strikken dan zal er een slordige 40 miljoen euro betaald moeten worden aan PSV. Zo weet Süleyman Özturk van Voetbal International te melden. Özturk noemt de komst van Promes naar Ajax ‘een megatransfer’ voor een Eredivisie-club. “Dat een club in de Eredivisie voor twintig miljoen euro spelers gaat kopen is van een andere dimensie. Ajax is dankzij de Champions League in een andere orde beland. Voor Ajax is het een geweldige transfer, het is wel een Oranje-international.” De VI-journalist waarschuwt: “Willen clubs mee blijven doen, moeten zij actie gaan ondernemen. Ajax dreigt langzaamaan weg te lopen.”

Wat betreft Babel. Ex-Ajacied Steven Pienaar, die naar eigen zeggen veel omgaat met Promes en Babel hoopt dat ook hij komt.  ‘Toen Promes in Moskou voetbalde ging ik heel veel dingen over hem lezen’, aldus Pienaar bij FOX Sports Vandaag Voetbalzomer. ‘Hij gaat veel om met Ryan (Babel, red.) en ik ook. Babel? Ik hoop dat hij ook terugkomt. Hij is druk bezig om fit te blijven. Hij gaat wel door met voetballen, zeker. Hopelijk komt hij ook naar huis. Ik hoop het, dat zou mooi zijn.’ Babel zelf liet afgelopen week via een opmerkelijk bericht weten dat zijn carrière wel eens een verrassende wending zou kunnen gaan nemen die zelfs hij zelf niet verwacht had.

Related posts

45 Comments

    1. JohnDoe77

      Precies! Maar mooi dat er plannen klaar liggen. Ajax is van reageren naar anticiperen en dat geeft rust!

      1. Litmanen

        Zeker, Propper, prima voetballer. Vorig seizoen werden Ekkelenkamp en Dani gebracht. Nu die straks dan maar weer wegdoen naar PEC of Groningen?
        Bergwijn, tuurlijk, hebben we zelf opgeleid en weggestuurd. Laten we daar nou eens 30 miljoen voor gaan betalen.
        Laat iemand nou eens even op de rem trappen. Met het garnituur wat nu gehaaldwordt gaan we echt niet jaarlijks meedoen in de CL.

        1. FrankiC

          Dani de Wit zal geen potten breken in de CL terwijl Pröpper er meteen staat, dus wél halen.
          Dat iemand op jonge leeftijd vertrokken is, houdt niet in dat je hem niet kan terughouden, misplaatste bekrompenheid.
          Babel is over de top.

  1. Mikeweert97_

    verdediging versterkken ( mocht de ligt vertrekken ) lijkt me meer voor de hand liggend, maarja.

    1. FrankiC

      Ajax geeft ook aan dat een rechter CV prioriteit heeft. Boven aan het lijstje: Timothy Fosu-Mensah.

    2. FrankiC

      Wat mij betreft zou dat ook Stafan de Vrij kunnen/mogen zijn. Die past in het plaatje, maar daar hangt een zeker prijskaartje aan (dat weliswaar veel lager is dan dat van De Ligt)

          1. Litmanen

            Gewoon allebei! Hebben is hebben. De selectie moet minimaal naar 54 man, kopen dus!

  2. Ralph

    Heb een raar gevoel over Bergwijn. We moeten PSV niet de hoodprijs gaan betalen. Bergwijn is weggestuurd bij Ajax. Dat zal een goede reden hebben. Als ondernemer adviseer ik deze man niet terug te halen voor veel geld. Waarvan akte

    1. Wenen 1995

      Eens, heb liever dat Ajax Diatta van Club Brugge haalt. Pas 20 jaar en heeft veel potentie.

    2. Litmanen

      Ralph, Promes is ook weggestuurd. Is op heel verschillende manieren in aanraking geweest met de sterke arm, maar blijkbaar hoef je tegenwoordig als Ajacied geen bewijs van fatsoenlijk gedrag meer te overleggen.
      Bergwijn is destijds weggestuurd omdat mijnheer ( en zijn familie) dacht dat hij onze lieve heer was.

  3. SonnySilooy

    Ralph: Bergwijn werd bij een jeugdtoernooi in Zweden op de bank gezet door Orlando Trustfull. Zijn vader zwaaide toen met een wit zakdoekje en daar was Trustfull niet van gediend.
    Jan Olde Riekerink was toen hoofd jeugdopleiding en stuurde Bergwijn weg op 13 jarig leeftijd… net ff gegoogeld 🙂
    Bergwijn wil volgens mij echt wel terugkomen nu Trustfull en Olde Riekerink er niet meer zijn.
    Maar de jackpot betalen aan psv vind ik ook geen slimme zet.
    Pröpper is veel belangrijker.
    Voor de verdediging moeten Schuurs, magallan en Pierie het maar uitvechten. Voor mij hoeft er geen verdediger meer gehaald worden.

    1. Litmanen

      Wel ja joh, nog minstens drie buitenspelers, vijf middenvelders en in Zuid-Amerika halen we nog zes verdedigers. Gewoon blijven kopen.
      En natuurlijk nog wat oude maatjes van Ten Hag…..

    1. HURBIE

      Marc vergeet niet dat al het geld wat je loopt uit te geven, het geld is wat je jeugd heeft opgebracht
      En 40 miljoen voor Bergwijn BELACHELIJK

      1. Finidi

        Ja als dat nou naar bv de Graafschap ging maar naar psv…….? Dan maar ff verdet kijken, 40 miljoen kun je volgens mij ook gedeeltelijk in de pocket houden of anders besteden

        1. Finidi

          Zal best goeie zijn/worden maar ik ben er niet echt een fan van tenm nog niet.

  4. Iamsterdam2015

    Bergeijn en Pröper graag, Babel niet. Echt met alle alle respect want het is een exhte Ajax jongen maar mee…. zijn kwaliteiten zijn echt geweest. Nogmaals repect voor Babel maar aub niet.

  5. Iamsterdam2015

    Pffft laat ik mij toch weer verleiden door dat transfer gel&€l……?

  6. Ajaxfoort

    Ik vind Bergwijn een vreselijk goede voetballer en het zou een aanwinst zijn. Maar 40 miljoen vind ik hem niet waard.

Comments are closed.