There are no ads, please add some


Transfer De Ligt naar Juventus ‘voor negentig procent’ afgerond

Matthijs de Ligt is hard op weg naar Juventus, zo meldt het Algemeen Dagblad maandag. De verdediger van Ajax wordt de laatste dagen hevig gelinkt aan een overstap naar de Italiaanse grootmacht. Volgens de krant is de transfer van de Oranje-international naar de topclub uit Turijn voor negentig procent afgeronden lijkt er snel een einde te komen aan het getouwtrek rond De Ligt ‘nu er een megacontract voor hem klaarligt bij Juventus waarbij zelfs het nieuwe salaris van vriend en oud-ploeggenoot Frenkie de Jong bij Barcelona verbleekt’. Volgens het Algemeen Dagblad gaat De Ligt een veelvoud verdienen als De Jong in Spanje. Bedragen van 20 miljoen euro per jaar worden genoemd.

De Ligt wordt qua salaris de enige speler in Italië die enigszins kan wedijveren met Cristiano Ronaldo. De negentienjarige stopper van Ajax wordt na de Portugese superster de grootverdiener in de Serie A. Ook topspelers als Paulo Dybala, Miralem Pjanic en Mauro Icardi van Internazionale krijgen minder salaris dan de Ligt in Turijn.

Barcelona was ook in de race voor De Ligt, maar het salarisvoorstel van de Spanjaarden kwam ‘niet in de buurt’ van dat van Juventus en Paris Saint-Germain. ‘De Franse kampioen deed verwoede pogingen om hem binnen te halen en kwam met een ultiem bod in de salaris ratrace.’ Nu Juventus hetzelfde wil betalen, lijkt de keuze van De Ligt echter op Italië te vallen.

‘Zaakwaarnemer Mino Raiola is van mening dat het goed is voor De Ligt om te trainen met Ronaldo, die een imposante trainingsethos heeft’, zo klinkt het. Ajax wacht volgens de krant nog op een officieel bod van de kampioen van Italië. Volgens het Algemeen Dagblad is dat niet vreemd, aangezien Raiola precies weet wat De Ligt moet kosten, namelijk zo’n zeventig miljoen euro.

Gerelateerde posts

34 reacties

  1. Sam34

   Wat moet de ligt met zoveel geld?!? Ik snap het niet, in barcelona geld zat en een veel leukere competitie dan heb je ook el clasico. Mathijs je bent zo’n verstandige jongen maar je hebt een klote zaakwaarnemer…

 1. Iceman

  Succes Mathijs en bedankt voor de top Jaren als Ajax player een beetje te kort maar goed het is niet anders. Topper Bedankt.

 2. Ajax goden

  70 miljoen is idd te weinig, maar bedankt voor de mooie jaren, we hebben genoten van je, succes.

 3. Iedereen heeft een mening

  Wat mij blijft verbazen is dat steeds wordt gesproken over slechts €70 miljoen. Waarschijnlijk een afspraak met De Ligt????????????

  1. FrankiC

   Ajax werkt niet met een transferclausule of minimale/maximale/vaststaande afkoopsom.

 4. Stimi

  Is een koopje, hoop dat er een flinke variabele bonus is gekoppeld zodra de ligt wordt door verkocht aan barca over twee jaar

 5. Forever nr14

  Wat een tob competitie zeg! Maar alles voor het geld he!
  Smerige riool rat,
  Doei geld wolven!

 6. Zlatan4ever

  De Ligt zwicht voor het nog grotere geld en niet voor het voetbal….Jammer

  1. HURBIE

   Geld doet rare dingen met mensen
   Hoop niet dat hij de hoogmoed krijgt, en beide beentjes op de grond houd en zichzelf blijft
   Want met karakter trek is hij groot geworden
   Maar of Juve nu de club voor hem is, daar heb ik mijn twijfels over Zlatan

   1. Zlatan4ever

    Hurb, ik denk ook dat Juve niet de juiste club voor de Ligt is
    Eerder Barca / City / Real

 7. Charka53

  Tjonge tjonge wat een gedoe allemaal als Matti naar Juventus gaat is dat zijn keuze en wat een salaris krijgt hij daar om jaloers van te worden, ik wens hem daar alle geluk toe en het zou wel mooi zijn als wij Juventus tegen komen in Europa.

 8. Hanski

  Aangezien niemand op dit fotum weet waar Nathijs zijn keus op basseert blijft het geblaat…het is zijn keuze dus altijd ok!
  Wat wij daar (vanuit emotie/gevoel) ook van vinden!
  Wat mij betreft verkopen aan hoogste bieder, Mathijs heeft gekizen voor n zaakwaarnemer die zijn wensen invult…niets mis mee toch?

 9. Johan/Jonk: de eenheid (one-way AB)

  Zoals eerder gezegd. Gaat nergens meer over. Gestoorde bedragen, totaal verziekte bedrijfstak (net als bij tennis, golf, basketbal etc etc). De rekening komt ongetwijfeld, de vraag is alleen wanneer. Ik ken de afspraken niet tussen de Ligt en Riooltje (wel een top zakenman) maar sportief gezien lijkt het mij niet de beste keus. Financieel maakt het geen ruk uit, geld opmaken had nergens gelukt. Zijn mogelijke nazaten kunnen nu al tevreden zijn met pappie, opa en overgrootvader. Dan zeggen mensen nog steeds: 70 miljoen is te weinig ……. het is minimaal 69.500.000,00 teveel maar dat geldt voor iedere sporter. Maar ach ….. op naar de volgende aankoop. Geld klotst tegen de plintjes in de kamer van Overmars.

  1. KBouter

   AB gedeeltelijk eens, maar ook jij zat te juichen het afgelopen seizoen. Wil je meedoen, moet je veel geld uitgeven en hopen op een wonder talent. Als Ajax nu kiest voor eigen talenten dan eindig je net al feyenoord op de tweede of derde plek want op dit moment zijn er nog geen vervangers in de jeugd die kw of halve finale CL wasrdig zijn. Dus wees blij met de bedragen die we vangen voor Frenkie en Ligt.. daar kunnen we tedelijke vervangers voor terug halen

   1. Johan/Jonk: de eenheid (one-way AB)

    Het plezier gaat er wel steeds meer vanaf hoor. Ik sta zeker niet te juichen over beleid etc. Ik juich voor het team maar merk dat ik steeds wat verder af kom te staan van mijn club.

 10. a.p.

  JAMMER als het waar is, zelf het ik voor een club als Barcelona gekozen
  maaarrr geld is alles brbrbr

  1. Finidi

   Jammer inderdaad, maar 15 tot 20 miljoen per jr, pff daar ging ik nog voor bij Feijenoord spelen haha , psv uiteraard niet….?

 11. -buitenkantje rechts-

  Het enige dat mij interesseert is het bedrag dat Ajax ontvangt.. Als een woestijnvereniging met sjeik het dubbele biedt, dan daar maar heen. Ajax is het enige dat telt. Ben het met AB eens dat de bedragen volledig buiten proportie zijn en in geen enkele verhouding tot de geboden prestatie..
  Zolang deze gekte aanhoudt kan je maar het beste ervan profiteren.

 12. ajacied078

  tsja italie daar is verdedigen tot kunst verheven. de ligt is verdediger. tsja das het enige poaitieve wat ik er uit haal.

Reageren is niet mogelijk.