There are no ads, please add some


Promes blij met transfer: ‘Dit voelt als thuiskomen’

Quincy Promes werd maandagmiddag officieel gepresenteerd bij Ajax en met het ondertekenen van het contract keert Promes na elf jaar terug op het oude nest. ‘Ik ging weg als een kleine jongen en kom nu terug als een man’ laat de trotse Promes weten tegenover Ajax TV.

Promes werd drie maanden geleden ingelicht over de interesse van Ajax. ‘Toen dacht ik nog: Dat gaat toch niet gebeuren. Ik vond het niet realistisch, omdat ik pas één seizoen in Spanje speelde. Om dan direct weer een vervolgstap te maken, daar denk je als voetballer niet zo snel aan. Uiteindelijk werd Ajax heel concreet en heb ik de wens uitgesproken om de transfer te maken. Ik wil succesvol worden en prijzen pakken, daarom was het niet moeilijk om bij de mooiste club van Nederland terug te keren. Het afgelopen jaar was natuurlijk fantastisch met een halve finale Champions League, dat is niet niks. Ajax heeft aangetoond dat het terug wil keren waar ze horen en dat is de top. Daar wil ik dolgraag een bijdrage aan leveren. We moeten gewoon geschiedenis gaan schrijven. Ajax wil een nieuwe weg inslaan, dat bewijst deze aankoop’.

Bron: Ajax TV

 

Gerelateerde posts

24 reacties

 1. FrankiC

  Zojuist even Fox Sports Top 10 ‘ de mooiste goals van Quincy Promes’ gekeken en heb er toch ineens wat meer vertrouwen in……
  Hij heeft toch een heel aardig schot (van onder het lichaam)!

  1. JohnDoe77

   Mooi dat het voelt als thuiskomen. Hij is opgegroeid in Amsterdam en heeft in onze jeugd gezeten. Het voelt dus niet alleen als thuiskomen, dit IS thuiskomen! 😂

 2. Zlatan4ever

  Ik hoop dat je gelijk krijgt FrankiC, maar ik blijf twijfelen
  Behalve in Rusland nooit ergens echt geslaagd..

  1. FrankiC

   Ja maar @Zlatan, hij was goed bij Twente en beste speler (of talent?) van de eerste divisie bij Go Ahead. Blijkbaar fantastisch in Rusland (voetballer van het jaar ‘17 én topscorer Premjer Liga ‘18) en speelde goed genoeg (en werd ‘omgebouwd’) bij Sevilla om voor het Nederlands XI-tal geselecteerd te worden.
   Eigenlijk is hij dus overal geslaagd!

   1. Zlatan4ever

    FrankiC, ik heb er een andere kijk op, zeker wat betreft zijn bijdrage in het NL-11tal. Ik zie een speler “die op de brommer”
    is maar bij wie het gochme ontbreekt zodra hij bij de 16 is.
    Daarnaast vind ik hem te duur en staat hij het doorbreken van onze jeugdspelers in de weg.
    We gaan het zien…

  2. Litmanen

   Zlatan, Bergwijn werd weggestuurd, Promes werd weggestuurd, op dit moment, vanwege de vele aankopen, worden vele talenten naar de uitgang gebracht.
   Wanneer is er het besef dat we onze talenten moeten koesteren ipv afserveren en jaren later voor vele miljoenen terughalen?

    1. Litmanen

     Je hebt gelijk, maar op dit moment hebben onze talenten niet echt een kans meer. Neem Johnsen, die heeft straks Neres, Babel, Bergwijn en Promes voor zich op de vleugel.
     En dan heb ik het maar over 1 talent. Tel de jongens straks even die afgeserveerd worden.
     Jaren waren ze de beste van hun jaargangen, dus ook van Nederland.
     Nu vertrekken ze omdat ze ineens niet CL waardig zijn.
     Welk talent is dat wel als ze vanuit Jong bij de selectie komen?
     Kun je je De Ligt nog herinneren toen hij in het eerste kwam? Blunder na blunder, maar hij mocht, in de traditie van Ajax, aan het niveau wennen.
     Straks vangen we 80 miljoen voor die investering in de toekomst.

     De hele traditie van Ajax wordt in anderhalf jaar overboord gegooid. Wat zijn hier straks de reacties als we niet door de voorronde CL komen en snel uitgeschakeld in de EL?
     En wat als Ten Hag volgend jaar niet de mazzel heeft dat PSV op het laatste moment de titel laat lopen?
     ( na de tactische blunder van PSV in de Arena).

 3. Mr Ajax

  Ik denk zo maar eens dat dit heel goed gaat uitpakken voor ons, beetje het tadic gevoel van vorige zomer

  1. HURBIE

   Ajax moet zorgen dat ze niet doordraaien met spelers kopen, want we hebben ook hele goeie jeugd Marc

   1. Mr Ajax

    Als we aan de top mee willen blijven doen, dan is de combinatie ervaring en eigen jeugd van levensbelang hurbie, en dat weet marc maar al te goed, plus dit is ook op tijd anticiperen op degenen die nog weggaan

 4. Ajax 1

  Ik ben benieuwd; hoop nu nog op propper en dat we ziyech en donny vast kunnen houden (ervan uitgasnde dat tadic, blind, nico al blijven). Dan hebben we echt wel weer goed elftal staan!

  1. Litmanen

   Als Hakim blijft voetballen zoals nu (Afrikacup) dan blijft hij wel. Net als Nous trouwens ( op de bank).
   Typisch, hij speelt daar met no.7 op 10. Wordt nauwelijks in het spel betrokken. Die coach ziet Ziyech dus duidelijk liever niet van rechts komen. Vreemd, na dit seizoen bij Ajax.

   1. Johan/Jonk: de eenheid (one-way AB)

    Jammer he. Vanaf nu ook op negeer. Dat is drie.

 5. apeldoorn

  heerlijk weer zo’n Amsterdams schoffie in de groep. dit gaat heel goed uit pakken zegt mijn gevoel!

  1. Zlatan4ever

   Apeldoorn, niet zo’n slimme opmerking over Promes gezien zijn priveleven ….

 6. -buitenkantje rechts-

  Wat ik vreemd vind is:
  Promes heeft een clausule in zijn contract om clubs af te schrikken. Hij mag pas vanaf 150Milj!! weg.
  Hij is door Sevilla aangekocht voor 20Milj en wij kopen hem voor 17,5 Milj. Rara..

  1. FrankiC

   Idd. Nieuw voor mij. Ik begreep eerder dat Ajax (pricipieel) nooit contractuele vertrekclausules opnam.
   Sevilla was tevreden maar hij mag voor minder weg dan dat hij werd aangekocht. Ben dus niet de enige die dat niet begrijpt 😜

 7. ajacied078

  transfer periode eindigt eind augustus pas. als we al aan voorrondes en comp begonnen zijn. in mijn ogen is promes gehaald als linksbuiten. waar tadic vaak stond. als ziyech nog vertrekt zal tadic wel op midden veld terecht komen. deze man speelt nl elftal. koeman zal toch ook niet gek zijn. wordt nog een lange zomer met in en uitgaan van spelers denk ik. zal blij zijn als we gewoon weer aan de gang zijn en dat er een leuk en goed elftal staat. vd beek. neres. tadic. ziyech. kunnen ook nog zomaar weg zijn.

Reageren is niet mogelijk.