There are no ads, please add some


KPN test in Johan Cruijff Arena 5G netwerk

De JC Arena werd april vorig jaar al omgedoopt tot een zogeheten proeftuin voor Nederland wat betreft nieuwe draadloos internet mogelijkheden. KPN trekt de kar en plaatste in de buurt van het stadion antennes die geschikt zijn voor ontvangst van 5G. Vorig weekeinde is er flink getest. Zo zijn er door de JC Arena en KPN succesvolle 5G-testen gedaan rond het betalingsverkeer met mobiele pinapparaten en dat is positief voor bezoekers.

Het stadion stelt zelf: “Voor de Johan Cruijff Arena is het van groot belang dat de verbinding voor het afhandelen van pinbetalingen stabiel en betrouwbaar is. Sinds enige tijd is de Arena een pin/card only stadion en dat vraagt om een uiterst betrouwbaar netwerk om alle betalingen snel, betrouwbaar en veilig af te handelen voor stadionbezoekers.”

De uitrol van 5G is ook voor veel supporters goed nieuws, want we streamen met z’n allen wat af. We maken rondom wedstrijden en evenementen zo veel foto’s en video’s die we allemaal willen delen. Alleen daarom al is er meer brandbreedte nodig voor al het digitale dataverkeer. Het is voor de JC Arena en KPN reden genoeg om nog flink door te testen met 5G-technologie, om zo te zorgen dat er dat het stadion straks is voorzien van het allerbeste netwerk.

Bron: AjaxLife

Gerelateerde posts

10 reacties

 1. Wenen 1995

  Goed nieuws! Hopelijk gaat het nu wel lukken om sfeerimpressie beelden naar het thuisfront te sturen!

   1. Amoebe

    Ik ben het helemaal met je eens. Die telefoon kan ook weleens 2 uurtje uit.

    Gewoon kijken en genieten…alle sfeer opproeven zoals het is bedoeld ipv via een klein achermpje terwijl de wereld direct achter de telefoon veel meer indruk maakt.

    Maar ja….likes op facebook, instagram, hyves.

    1. Johan/Jonk: de eenheid (one-way AB)

     Gewoon de wedstrijd in eerste en tweede helft 5 minuten stilleggen zodat publiek even berichtjes kan doorsturen.

 2. a.p.

  goede ontwikkeling dat de Johan Cruijff Arena is uitgekozen als 5G proeftuin. Ik hoop alleen dat de Chinezen er niet achter zitten.

Reageren is niet mogelijk.