There are no ads, please add some


‘Ajax huurt doelman Varela ook komend seizoen van Benfica’

Bruno Varela wordt wederom uitgeleend aan Ajax, zo melden diverse Portugese media, waaronder A Bola. De doelman werd vanaf januari door de Amsterdammers gehuurd door Benfica met een optie tot koop. Ajax had een optie tot koop van vijf miljoen euro, maar de club vond dit bedrag aan de hoge kant. Ajax wilde de keeper graag voor een lager bedrag overnemen, maar hier ging Benfica niet in mee. De topclub uit Portugal gaat echter wel akkoord met een huur van een jaar, daar de doelman niet in de plannen voorkomt van hoofdtrainer Bruno Lage, zo klinkt het.

Varela werd in de winterse transferperiode aangetrokken om het keepersgilde van Ajax te versterken en als back-up te fungeren voor André Onana. De Portugees behoorde in de laatste achttien officiële wedstrijden steevast tot de wedstrijdselectie van Erik ten Hag, maar de coach zag geen reden om hem te laten debuteren. Ajax is echter wel tevreden over Varela en wil graag verder met de 24-jarige doelman.

Varela zelf liet eerder al weten het naar zijn zin te hebben bij Ajax. “Altijd nieuwe oefeningen, met dynamiek en kwaliteit. Wij werken heel hard”, aldus Varela in maart. De werkwijze bij Ajax is anders dan Varela gewend is bij Benfica. “Bij Ajax willen ze altijd voetballen, hier worden geen ballen blind naar voren geschoten. Wij moeten altijd kort passen. De trainingen hier zijn niet lang, maar wel intensief.”

Gerelateerde posts

20 reacties

  1. HURBIE

   5 miljoen is niet teveel
   Gewoon kopen
   Brengt altijd wel weer zijn geld op💶

  2. JohnDoe77

   Ze hebben vertrouwen in hem, willen graag een jaar verder maar willen geen € 5mln aftikken? Vaag verhaal, zijn ze vast niet zo overtuigd.

  1. HDfan

   Inderdaad je ziet hem net zo enthousiast mee springen met goals en overwinningen als de wel spelende jongens

 1. Charka53

  Wat een instelling niet spelen en is al blij met de trainingen die moeten we vast houden.

 2. Moosie

  Hoe is het nu met onze tuinkabouter dan?
  Het laatste wat ik.over hem hoorde was dat hij zijn paddestoel te koop had gezet .

Reageren is niet mogelijk.