There are no ads, please add some


Nunnely vertrekt naar Willem II

Willem II is zo goed als zeker de volgende bestemming van Ché Nunnely, zo meldt De Telegraaf. De Tilburgers kopen de buitenspeler van Ajax, waar hij tot de zomer van 2020 onder contract stond. Bij Willem II ligt een contract voor drie seizoenen voor Nunnely klaar. De deal kan wereldkundig worden gemaakt zodra Nunnely de medische keuring heeft doorstaan. Nunnely kwam eerder voor Almere City en FC Utrecht uit, voordat hij in 2012 de overstap naar Ajax maakte. Op De Toekomst gold hij als groot talent en hij speelde voor veel Nederlandse jeugdelftallen (tot en met Oranje onder 20).

Afgelopen seizoen kwam Nunnely zeventien keer voor Jong Ajax uit in de Keuken Kampioen Divisie en was hij goed voor vier treffers. In de drie wedstrijden in de UEFA Youth League was hij in Ajax onder 19 met drie doelpunten en twee assists gemiddeld productiever.

Gerelateerde posts

48 reacties

  1. Amoebe

   Dat zijn we al heel erg lang. Ik denk dat 20% wel een verleden heeft met ajax op eoa manier.

   1. Litmanen

    Ben je gek, wij kopen weer een vervanger in Zuid-Amerika.
    Die jeugd hebben wij alleen nog maar voor de rest van de Nederkandse clubs.
    Straks weet je een ding zeker als jeugdspeler van Ajax: het eerste ga ik niet halen…..

    1. Bakkie

     Tenzij je heel erg goed bent, dan haal je het wel. Zo ingewikkeld is het toch niet?

     1. Litmanen

      Hoeveel Frenkie’s en Mathijssen komen er per jaar door?
      Een jongen als vdBeek gaat het straks niet meer redden. Duurt te lang, wegwezen.
      Zo ingewikkeld is het dus. Maar ja, voor jou zou het wel eens allemaal wat simpeler moeten zijn, of is dit nu al weer te ingewikkeld voor je?
      Een supertalent als Schuurs wordt nu al richting uitgang gestuurd. Nog niet eens twintig jaar…..
      Liever een Magallan kopen die miljoenen kost en eerst een jaartje mag wennen voor een salaris van anderhalf miljoen per jaar.
      En als hij ook niet slaagt, zoals op Nico na, alle buitenlandse aangekochte verdedigers, dan mogen ze met volle zakken weer terug naar hun oude clubje.

      Denk eens als een echte Ajacied: trots op de opleiding en de talenten die jong mogen debuteren en falen.
      Nunnely, prima voetballer, maar ja, we gaan niet wachten of hij misschien over een jaar wel goed genoeg is om door te breken. Dan kopen we hem gewoon weer terug toch?

      Ik vond de ommezwaai van Overmars een jaar geleden positief verrassend. Inmiddels ben ik zo positief niet meer. Ten Hag mag sterren en vullis kopen zoveel als hij wil. En die vullis houdt onze talenten tegen.

     2. Bakkie

      Ik begrijp je punt wel, ik ben het er alleen niet mee eens. Je kunt nog zo’n lang betoog schrijven in de hoop dat je iedereen kunt overhalen net zo te denken als jij.. maar ik blijf bij mijn standpunt. Er zullen altijd jeugdspelers doorbreken, alleen omdat we nu een bredere, kwalitatief sterkere selectie hebben breken alleen de beste door. Met spelers als Nunnely kun je in de CL toch niet aankomen? En wat betreft trots, ik ben in jaren niet zo trots geweest als afgelopen seizoen. En dat komt (mijns inziens) vooral doordat we niet meer zoals vroeger alleen maar 17-jarigen op de reservebank hebben zitten

     3. Litmanen

      Kijk, als je als jeugdspeler alle doorselecties hebt doorstaan, vanaf je tiende jaar, jaar na jaar en je bent eindelijk in Jong aangeland, dan ben je echt een hele goede voetballer.
      Supertalenten redden het altijd, maar ja, daar heb je geen jeugdopleiding voor nodig.

      Hoe frustrerend en demotiverend moet het zijn als je al die jaren bij de besten hoort en dan ben je achttien en wordt er gezegd: we hebben liever een ervaren Argentijn, ook al kan hij niet voetballen (oa Magallan). Ga jij maar lekker bij Groningen of PEC voetballen.
      Opleiding voor niets (althans voor Ajax) en een gefrustreerde voetballer. En weer een extra rijke Argentijn.

      Het gaat mij er om dat er op dit moment miljoenen wordt uitgegeven aan een soort spelers die we zelf in huis hebben en bovendien in elk elftal direct inzetbaar vanwege het ontbreken van “gewenningsproblemen”.
      Bovendien wordt het eerste elftal op deze manier vervreemd van de supporters.
      Zie City en Chelsea. Bij matige resultaten is het stadion direct half vol. Geen enkele binding meer. Alleen bij winst.

     4. Bakkie

      Eens voor wat betreft binding. Dat is heel belangrijk en ik heb helemaal niets met zielloze clubs als City, Man Utd en Chelsea. Je moet identiteit behouden, maar is dat alleen afhankelijk van onze jeugdopleiding? Voor mij staat Ajax voor jeugd, bravoure, lef en technisch voetbal. Dan is het toch fantastisch als je zo’n Ziyech hebt lopen…
      Maar vwb jouw punt: Je kunt het ook omdraaien.. Het is niet zo dat die jongens niet doorbreken omdat Magallan gekocht is, Magallan is gekocht (miskoop inderdaad, helaas pindakaas) omdat er geen goed alternatief uit de jeugdopleiding is

 1. Iamsterdam2015

  Als hij een talent is waarom gaat hij dan weg naar WII?? Als het nou city united juve of psg was begreep ik het. Dan was het een typisch geval van meer geld etc etc….. maar WII??

 2. Hanski

  Omdat Willem 2 een echte trainer heeft die jeugd aandacht geeft…idd Gery Vink….

  1. AB

   Gery Vink is geen jeugdtrainer meer maar assistent bij het eerste. Volgens mij is Jos Bogers nu de jeugdtrainer en dat was hij ook ten tijde van Frenkie de Jong. Gery is een stapje geklommen op de ladder.

   1. Prinsengracht

    Gery Vink is bij Willem II geen jeugdtrainer geweest ook. Hij is rechtstreeks als assistent gekomen van een amateurclub waar hij hoofdtrainer was.

    1. AB

     Jaren jeugdtrainer bij Ajax geweest waar de spelers met hem wegliepen. Onlooflijk direct in zijn aanpak. Eerst ging het niet lekker met Jonk en even later moest hij Ajax verlaten. Hij voerde positie wisselingen tot in extremis door en ook nog op momenten dat ze niet zo slim waren om uberhaupt te doen. Hij heeft zelfs met een jeugdream van Ajax het gepresteerd om met 6 verdedigers aan te treden. Als Haggie dat doet (feitelijk gedaan in laatste minuten tegen TH) dan kan hij nog tijdens de wedstrijd beter zijn biezen pakken want anders heeft hij 50.000 supporters in zijn nek. Qua benadering van spelers is Vink prima maar voor Ajax niet (meer).

  2. Bakkie

   Wat een domme opmerking, Hansie Hansie. Er is nergens ter wereld meer aandacht voor jeugd dan bij Ajax. Je moet alleen wel exceptioneel goed zijn wil je echt het 1ste halen. Bij Willem II is dat niet nodig

   1. Litmanen

    Je leert niet snel Bakkie. Er is helemaal geen aandacht meer voor de jeugd bij Ajax. Als mensen als Bogarde gaan beslissen of talenten wel goed genoeg zijn en Ten Hag liever Spaanssprekende spelers koopt, hebben talenten bij Ajax geen schijn van kans meer.

 3. AFCA my World

  Gewogen en te licht bevonden,mocht hij groot groeien,koop je hem terug ! Is simpel ! ⚽️

 4. Hanski

  Hallo Prinsengracht…waar is Gery hoofdtrainer geweest?? Hij is onomstreden een goede jeugdtrainer, vorig jaar als ass naar W2…pikt dus talenten ol die het bij Ajax niet direct redden…vraag van Marc om terug te komen is reeds gesteld….😉

  1. AB

   Zou een erg domme vraag van Marc zijn gezien het feit dat hij juist is weggestuurd (ja echt) omdat hij de Ajax visie niet wilde uitvoeren met de jeugd. Als je even opzoekt zie je dat het trainer was bij TEC in opheusden. Voor Ajax was hij dus geen onomstreden goede trainer. Als je wat zegt, zorg dan dat je weet waar de klepel hangt. Voordeel is dat diverse mensen je wel helpen met het aanwijzen hiervan.

 5. Hanski

  Abje klok en klepel…je zet jezelf opnieuw voor lul met je ongefundeerde gebral..tec in opheusden is als Afc in Rotterdam dombo…gery is zelf weggegaan (voor meelopers als jij wordt tegen de pers gezegd “in goed overleg”)…welke mensen moeten mij helpen stumpert…in een reactie zit je er op alle fronten (feiten Abje) naast…zoals zo vaak zelfbenoemde JC addept…wellicht dat je in Volndam kunt navragen waarom t zo goed met Ajax gaat nadat Wimpie uiteindelijk een clubje heeft gevonden waar hij zijn visie opmlos kan laten…denk dat Tscheu m komt helpen 😂😂😂😂😂

 6. Hanski

  Ennuh Marc heeft zelfs n aanbod gedaan……niet aan Jonk ( maar dat is voor insiders) zielig baasje….

 7. Hanski

  PS welke jeugdtrainer is 13 onomstreden geweest…ja ook onder revolutie van JC? …juist….feiten Abje

 8. Hanski

  De visie van Johan is uniek, niet doir een ander uit te dragen!!!! Zeker niet door Wimpie…het klinkt wel stoer dat je volgens visie JC werkt masr dat is een belediging aan Johan😉

  1. AB

   De belediging van Johan komt van jouw kant maar dat heb je niet eens door. Dan zeg je dat ik mezelf voor lul zet 😂😂😂😂😂

 9. Bert Betondorp

  Het bljft jammer dat Ajax een mogelijk talent toch kwijtraakt. Je zou zeggen
  Ajax heeft te veel van dit soort spelers en dan, ja dan, gaan die naar de clubs in de ere divisie als concurrent, toch jammer

 10. Hanski

  Abje je stapt nogal snel over al jouw miskleunen…zie berichten over Gery….je kunt proberen jouw gelijk te halen over belediging JC…maar snap je t niet?
  Hoe durf jij te denken dat Wimpie Jonk het unieke gedachtengoed van Johan kan overbrengen?? Echt belachelijk een dwiskwalificatie en onderschatting van Johan!
  Alleen hij is uniek…dat Wimpie een bekende van m was betekend niet dat hij zijn visie in praktijk kan brengen..logisch lijkt mij…
  Nu ff priberen inhoudelijk te reageren op je laatste blunders…nu stavje nl compleet voor lul…

 11. Hanski

  Haha die is goed Abje!!! Maar weer niet inhoudelijk met je geouwehoer over zaken waar je aanwijsbaar helemaal niets vannaf weet!!! Zielig…maar vermakelijk 😂

  1. AB

   Vraagje: waar ben jij inhoudelijk? Waar toon jij verstand van zaken? Even voor de duidelijkheid, het is een retorische vraag. Wel een tip: maak Johan niet telkens belachelijk. De man die practisch tot zijn laatste ademtocht Jonk van informatie heeft voorzien met de vraag dit uit te dragen. Johan had in Jonk 100% vertrouwen, nu jij nog.

 12. Hanski

  Abje ik heb totaal geen verstand van zaken…ik heb wel een mening. Jij blijft telkens bewijzen dat je met jouw vertsand van zaken er altijd naast zit! Jij hebt dus ook een mening maar blijkt door je oogklepjes er niets van te snappen (je adoreren van van Bommel tijdens t seizoen als charismatische trainer ipv boertje Ten Hag is daar een sprekend voorbeeld van….Schippie zien als vervanger van ons boertje omdat ie t zo gied deed bij Zwolle was ook zo’n vondst…Vink trainer bij Tec is klinklare onzin en wat je met Opheusden bedoelde wist je waarschijnlijk ook niet…..)
  Ten aanzien van Johan is t simpel. Ik zeg nogmaals dat ik Johan ongeevenaard vond als speler, als trainer een fantastische visie voor die tijd (voor het belachelijke geld de dooslag ging geven waardoor jeugdspelers te vroeg weggekocht worden). Dat hij zijn visie deelde met Jonk eeet ook ik wel maar dat maakt van Jonk geen tweede Cruijff…Jonk is het in alles net niet…als voetballer was dat zo, als trainer heeft hij niets bewezen en wordt ook niet door de top benadert ( dat is een vrrschil met Johan lijkt me)…dus ik heb alles met Johan naar niets met Jonk en die andere helden die jij adoreert (oa Tscheu la die op een heel bescheiden nuveau zn ding doet)
  Ons Ajax vaart een koers die veel mensen trots maakt!!
  Dus stop maar met je belerendd vingertje over jouw Johan en zet m wat zachter tenzij de feiten kloppen 😉

  1. AB

   Je hebt inderdaad totaal geen verstand. Beter is dan ook geen mening te ventileren. Dat staat dubbel dom. Bovenstaand stukje geeft dit feilloos aan maar ook dat zal je nooit begrijpen. Maar goed, jouw heeft, helaas, ook recht op plaatsingsrechtvan stukjes op het forum. Bij deze: vanaf nu sta je op negeer.

 13. Hanski

  Snap ik vanuit jouw wankele positie…gewoon feiten die tonen dat jjj, almachtig Abje, er niets ban snapt, dat je zo graag wil laten zien dat je een echte JC fan bent, dat je daardoor een meeloper bent…laat Johan daar nu net een hekel aan hebben…je krijgt het opnieuw zwaar dit seizoen…Ajax gloreert dankzij Ten Hag, zijn staf en directie terwijl Wimpie aandoenlijk zijn best doet om een periode te pakken 😂😂😂😂 hoop dat je nog vakantie neemt want dat heb je nodig kakkie ❌❌❌

Reageren is niet mogelijk.