Ten Hag haalt conditietrainer Schoenmaker naar Ajax

Erik ten Hag heeft zijn technische staf versterkt met conditietrainer Alessandro Schoenmaker, die de overstap maakt van Anderlecht naar Ajax. De 39-jarige Schoenmaker en Erik Ten Hag kennen elkaar nog van hun gezamenlijke tijd bij FC Twente waar de twee tussen 2007 en 2010 werkzaam waren in de technische staf. De in Brazilië geboren conditietrainer werkte achtereenvolgens voor FC Utrecht, FC Twente, VfL Wolfsburg, Nottingham Forest, Derby County, Newcastle United, Internazionale, Crystal Palace en Anderlecht.

Bron: Le Soir

Related posts

21 Comments

  1. Jimmy1971

    Ondanks dat hij conditietrainer is houdt hij het zelf niet echt lang vol bij zijn clubs..

    1. AFCA my World

      Ja dat vond ik ook, is dat omdat hij zo goed is of zo slecht is?dit jaar waren de spelers toch in een prima conditie ! ⚽️

    2. JohnDoe77

      Aan zijn 10de werkgever toe op zijn 39e. Best knap. Die bereidt de selectie deze zomer voor op het nieuwe seizoen en gaat dan weer verder?

  2. Iceman

    Ten Hag zal wel een reden hebben waarom hij deze persoon naar Ajax is gehaald door hem. We zullen het wel zien.

      1. Litmanen

        We hebben toch wel een afkoopsom betaald? Marc moet nu echt geld gaan uitgeven hoor!

  3. Frip

    Hadden we die nog niet dan een conditietrainer? maar ja zal wel ergens goed voor wezen denk ik zo

  4. AjaxBelg

    men is momenteel de ganse technische staf aan buiten stampen na het slechtste seizoen in de geschiedenis van Anderlecht. ze werden in alle onderdelen van het voetbal overklast en gaat Ajax die mensen halen om Ajax sterker te maken ,dit is echt een Belgenmop??

  5. Bigboss

    Ik ken hem niet maar elke voetballer heeft een hekel aan comditie trainers dus missxhien dat hij daarom van club naar club gaat hahahahah

  6. What’s in a (nick)name

    Sinds 2010 heeft hij het één keer twee jaar volgehouden bij een club als conditietrainer en dat was …fc Twente. Verder vanaf 2010 hooguit een jaar en heel vaak zelfs korter. Anderlecht bijna een half seizoen bijvoorbeeld. Officieel is hij nu fitness trainer. Dit is nu zoiets waarvoor gewaakt moet worden binnen Ajax. Niet teveel eigen mensjes van de trainer. Twee man TS van zijn keuze is zat, eigenlijk max. eentje. Wat er om de trainer heenloopt moet passen bij de club voor langere tijd, langer dan de trainer.

    1. Yindi02

      Misschien hebben ze zich vergist en wilde ze echt een “schoenmaker” aantrekken ipv een conditietrainer.
      De fitheid van onze selectie afgelopen seizoen was imo niet slecht trouwens. 67 wedstrijden plus nog een aantal die in Oranje nog meer “minuten hebben gemaakt” (sorry PG maar hier past het wel)!, en nog steeds superfit.

      1. Zlatan4ever

        Goede tip Abu Bilul !

        Zou jij ook eens moeten doen , niet met andere bemoeien…

  7. Zlatan4ever

    Wat de topic betreft….
    Geheel AJAX team is nog nooit in zo’n goede conditie geweest in een heel lang seizoen……..

    Dus de huidige conditie-trainer is blijkbaar weg “gekocht” ? ?

Comments are closed.