There are no ads, please add some


Dolberg tankt vertrouwen en scoort twee keer voor Denemarken

Kasper Dolberg kijkt tevreden terug op zijn twee treffers voor Denemarken tegen Georgië (5-1). De Ajacied kende een moeizaam seizoen en sloot het seizoen bij Ajax af als derde keus achter Dusan Tadic en Klaas-Jan Huntelaar. Toch is Dolberg vastberaden om komend seizoen te knallen bij Ajax.

‘Het is natuurlijk fijn dat ik het vertrouwen kreeg van de bondscoach en dat ik dan twee keer scoor voelt natuurlijk heel goed. Ik ga nu genieten van vier weken vakantie en dat heb ik hard nodig, want vorig jaar heb ik door het WK maar één week vakantie gehad. Komende seizoen zal ik de eerste spits van Ajax worden mits ik blessurevrij blijf, daar ben ik van overtuigd. Ik zit bij een van de beste clubs van Europa en wil bij Ajax blijven’, aldus Dolberg die afgelopen seizoen elf keer wist te scoren voor Ajax.

Bron: Nu.nl

Gerelateerde posts

44 reacties

 1. FrankiC

  Zou het komend seizoen dan toch gaan gebeuren. Doelpunten en vakantie! Ajax blijft niet voor niets vertrouwen in hem houden. Persoonlijk dacht ik meer dan een tijdelijke dip te zien.

  En Sociedad pikt Isak voor ‘slechts’ 10 mio op. Die zag ik meer zitten…

  1. Wenen 1995

   Gek he, FrankiC, dat zijn dip zo lang duurt. Was echt onder Bosz een wereldspits in wording. Het zit er nog wel in, als je een paar wonderschone doelpunten van hem dit afgelopen seizoen zie. Hopelijk gaan we weer genieten van hem komend seizoen.

   1. Litmanen

    Als je naar zijn seizoen onder Bosz kijkt, dan weet je dat deze nog heel jonge speler alles in zich heeft om een grote te worden.
    Of het de invloed van de Hunter (negatief) is, trainer Ten Hag die niet met hem kan omgaan, of een dip van anderhalf jaar (bijna onmogelijk) wie het weet mag het zeggen, maar het verleerd zijn kan niet. Zelfs dit seizoen liet hij hij wonderschone doelpunten zien.
    Feit is wel dat er van de zijkanten onder Ten Hag nauwelijks meer een fatsoenlijke voorzet komt. Huntelaar is in de zestien beter, maar ook hij scoort niet uit voorzetten.
    Tadic is de enige die een fatsoenlijke voorzet kan geven, maar dat blijft lastig als je hem als spits opstelt…..

  2. JohnDoe77

   Laatste kans denk ik. Als hij deze keer hem niet pakt, zal het wel over zijn bij Ajax met hem…

   1. Finidi

    Ik hoop dattie zen kans dan pakt want dat scheelt toch gauw een goaltje of 20

 2. AJAXForever61

  Ik heb nog steeds vertrouwen in de iceman . Het kan niet zo zijn dat in het mooie E L SEIZOEN de laatste keer was dat wij zijn skills hebben gezien. Goed uitrusten en knallen in het nieuwe seizoen!

 3. Bakkie

  Heb altijd vertrouwen gehad in Dolberg, hij heeft alles in zich wat een echte Ajax-spits moet hebben. Voor hem is het eigenlijk een ideaal scenario: Hij wordt eerste keus, maar we hebben de Hunter als Dolberg het niet laat zien. Dat is misschien ook de reden dat we Isak niet hebben gehaald

     1. FrankiC

      @Hurbie Het gaat niet om de kwantiteit maar om de kwaliteit. 2 goeie (bijv Haller en Isak) en Hunter als backup. Brobbey zal zijn huidige fysieke voordeel deels verliezen als bij de grote mensen mee moet doen!

 4. Charka53

  Dat is goed nieuws hoor ik hoop voor hem dat hij er vertrouwen uit gekregen heeft zodat wij het nieuwe seizoen weer de oude Dolberg mogen zien.

 5. Zlatan4ever

  Een “comeback” is Dolberg gegund. Hij heeft in het verleden laten zien wat hij kan,hopelijk komt die magie terug en speelt hij de pannen van het dak ! ⚽️✡️

    1. Zlatan4ever

     Ik ga het negeren Hurb, jij bent gewoon no.1 in de lijst wat mij betreft. Voor de rest zal die lijst een rotzorg zijn, het gaat mij om AJAX en niet om de 👍🏻

 6. -buitenkantje rechts-

  Wauw! Tegen Georgië.. Ik heb eerlijk gezegd de moed opgegeven. Hij heeft kansen genoeg gehad. Hij is mij te passief in het veld en hij heeft last van de tuimelziekte. Bij iedere aanraking van de tegenstander ligt hij op de grond. KJH speelthem op 1 been nog uit de basis.

  1. FrankiC

   Mijn wens is de vader van de gedachte en ben het met jou eens. Daarom schrijf ik: ik dacht meer dan een tijdelijk dipje te zien.
   PB mag hem voor een mooi prijsje ophalen dan hoeven we hem ook geen minuten te gunnen waaraan we ons ergeren.
   Jammer dat Isak al zover is met Sociedad…

   1. Litmanen

    En weer een takent de deur wijzen. Wat is dat toch hier. Eerst iemand de hemel in prijzen en als het dan wat tegen zit bij het afval zetten.
    Mag ik jullie herinneren een de dip van ruim een seizoen van de zeer ervaren Luuk de Jobg bij PSV?
    Iedereen schreef hem af en dit seizoen liet hij het gewoon weer zien.

    Wij hebben het hier over een begin twintiger. Bouwen jullie naar verder op Huntelaar, die gaat vast nog tien jaar mee. Of zulken we maar gewoon maar weer kopen?

     1. -buitenkantje rechts-

      Anderhalf jaar vormcrisis is wel erg lang Litmanen…
      Dat is heel wat anders dan zomaar “weer een talent de deur wijzen”.
      Bovendien hieven we niet meteen te kopen. Traoré klopt op de deur en Brobbey komt er aan. Dolberg krijgt gewoon zijn laatste kans. Als hij die niet grijpt is het definitief exit.
      Ook Dolberg moet gewoon presteren en kan niet verder bij Ajax met een half goed seizoen 2 jaar geleden.

     2. Litmanen

      Hij heeft een doorlopend contract en ook jij weet wat hij al heeft laten zien. Dus waarom nu afschrijven? Als hij ze er weer in gaat schieten is hij zo weer 50 miljoen waard. Zo werkt deze wereld.

     3. What’s in a (nick)name

      Hij schiet ze er al veel te lang niet in. Zijn salaris blijft ook 100% maar zijn prestatie nu al langere tijd niet. Hij heeft zijn kansen gehad en niet gepakt. Beoordeling is op het heden en niet op het verleden.

 7. Bigboss

  Dat is wel de juiste spirit maar kan die westrijd niet uit me kop krijgen dat ziyech hem nog
  Voor bij loopt en blijft storen en hij sjokt maar iedereen verdient een tweede kans

 8. Frip

  Ik vind dolberg een goede voetballer en dat heeft hij al laten zien alleen komt het er niet uit of het nu druk is of zelfvertrouwen laten we hopen dat dit een boost geeft

 9. dickst14

  Hij was afgelopen seizoen uit vorm. Maar toch als je zijn doelpunten ziet, echt klasse. Ik hoop dat hij er komend seizoen staat. Laatste kans lijkt mij.

 10. Prinsengracht

  Ajax gaat het nog een keer proberen en Dolberg ook. Over een jaar weten we meer.

 11. Frip

  of hem verkopen misschien traore zit er ook aan te komen denk ik zo maar en dan heb je weer een concurent

 12. VanDattem

  Er is nog nooit een spits geweest, correctie: er is zelfs nog nooit een speler geweest, die zoooooo eng veel krediet heeft gehad. Elke keer als hij nu eens in de twee maanden weereens scoort roept men dat hij “(hopelijk) weer terug is”. Hou op zeg. Hij heeft niet alleen geen rendement, hij is all over gewoonweg niet waardevol: niet aanspeelbaar, indien wel: slechte aanname, zet geen druk, toon geen spirit..NIKS.
  We hebben KJH en laten we Brobbey lekker vroeg brengen. Daarnaast een goede spits kopen oa van de transfersom van Dolberg. Jammer voor hem, gun hem het beste, maar het is mooi geweest.

 13. What’s in a (nick)name

  Dolberg hoeft, mits in vorm, helemaal niet afhankelijk te zijn van ballen via de zijkant. Hij kiest voor die ballen sowieso al niet de juiste positie. Hij is een speler die als hij vanuit het middenveld scherp wordt aangespeeld met één (draai) beweging met de bal aan zijn voeten zijn tegenstander kwijt is en de vrije ruimte heeft. Dat was Dolberg in zijn eerste jaar. Nu springt elke bal van zijn voeten en wordt d schuld gelegd bij missende voorzetten vanaf de zijkant. In mijn ogen kul, hij is het gewoon kwijt en goed ook en ook al heel lang. Techniek is weg, scherpte is weg, logica in zijn spel is weg. Als een speler anderhalf jaar dit alles kwijt is moet Ajax hem ook kwijt.

   1. -buitenkantje rechts-

    Desalniettemin hoop ik dat als hij een volledige voorbereiding meedraait met de hele groep en met TH dat hij dan wel weer weet wat hij moet doen.

 14. HDfan

  Hij speelde zeer goed met hakim achter zich, die 2 voelden elkaar perfect aan

 15. What’s in a (nick)name

  Jullie geilen er beide op. Jullie weigeren een verse nick te nemen want het is voor jullie best leuk om op plek 1 te staan. Met name Zlatan verwijst met enige regelmaat naar het gebrek aan duimpjes bij mij. Geeft het belang voor (em dus duidelijk aan. Maar ja, dat mag ik niet zeggen want dan moet ik naar P2 komen van hem. Tsja….lullig als je iemand door hebt maar dat geldt ook voor Hurbie. Beide bruine duimpjes geil. Ohja ….. ik en in een maand met mijn nieuwe nick van plek 1000 naar de top 400 geschoten. Erg belangrijk voor Zlatan want ik heb dan volgens hem fans. Oh ja, voor het geval iemand vriendjes heeft bij de redactie. Mijn huidige bijdagen komen merendeels via een server uit Rijswijk. Het is een betaand ip adres maar ik gebruik het.

Reageren is niet mogelijk.