There are no ads, please add some


Oranje verliest finale Nations League van Portugal

Nederland is er zondagavond niet in geslaagd om de eerste editie van de Nations League te winnen. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman ging met 1-0 onderuit in de finale tegen Portugal. Gonçalo Guedes besliste in de tweede helft de wedstrijd met een hard schot. Nederland zette in de slotfase wel aan, maar wist de gelijkmaker niet te produceren. Bij Oranje stonden de Ajacieden De Ligt, De Jong en Blind in de basis. Donny van de Beek viel in de tweede helft in.

Matthijs de Ligt vond dat Nederland de nederlaagaan zichzelf te wijten had. ”Portugal zakte in en speelde op de counter. Maar we waren in de eerste helft te slordig aan de bal. We hebben niets gecreëerd. Voorin hielden we de ballen niet vast en maakten we niet de acties die we tegen Engeland wel hadden”, zei de verdediger na de wedstrijd tegen Portugal (1-0). ”Een finale speel je om te winnen. Als dat niet lukt, ben je gefrustreerd.”

Portugal – Nederland (1-0)
61. Gonçalo Guedes 1-0

Opstelling Portugal:
Patrício; Semedo, Dias, Fonte, Guerreiro; Danilo, Carvalho, Fernandes (82.Moutinho); Ronaldo, Guedes (75.R. Silva), B. Silva.

Opstelling Nederland:
Cillessen; Dumfries, De Ligt, Van Dijk, Blind, De Roon (82.L. de Jong), F. de Jong, Wijnaldum, Bergwijn (60.Van de Beek), Memphis, Babel (46.Promes).

Gerelateerde posts

60 reacties

 1. Wenen 1995

  Waarom niet Van de Beek en Promes in de basis laten starten? Waren 1 vd beteren tegen Engeland…. Zo’n Babel heeft in mijn ogen toch echt wel zijn beste tijd gehad. Ik weet het…. de beste stuurlui staan aan wal….

 2. Zlatan4ever

  Er waren een aantal spelers vermoeid maar een groter deel speelde onder de maat……

  Dumfries (geen direkte tegenstander en toch geen 1 fatsoenlijke voorzet)

  Bergwijn (was vaak in ons eigen 16mtr gebied te vinden??)

  Memphis (ruzie met de bal)

  Babel (kan geen man voorbij)

  Koeman had kunnen/moeten starten met van de Beek en Promes voor meer actie met de punt naar voren….

  Maar ja, we zijn op de weg terug met het nederlandse voetbal en dat is het belangrijkste…

  1. FrankiC

   Dumfries heeft een probleempje: hij kan niet voetballen….
   Niet meer selecteren! Hateboer erin.
   Had graa Pröpper aan het werk gezien. En zou Robben ook nog een jaar mee kunnen.

  2. FrankiC

   @Zlatan Je noemt de voorhoede, maar de rest kreeg de bal in de eerste helft nauwelijks in de voorste linie. Daar moet dus ook iets mis geweest zijn. Opbouw in een FdB tempo. Té behoudend. Frenkie miste een aanspeelpunt recht naar voren. Liever Pröpper/van Beek gezien ipv Van Roon/Wijnaldum

   1. Zlatan4ever

    FrankiC, juist vanwege de aanvoer vanuit het middenveld gaf ik aan met vd Beek te starten en niet met middenvelders die alles breed of terug spelen

 3. Indojood

  Lastig voor de Ajacieden als ze geen Tadic, Ziyech en Neres erbij hebben. Depay, Bergwijn, Babel, Dumfries zijn allemaal blinde renpaarden zonder enig gogme of vernuft. De Roon is een simpele harde werker, Wijnaldum eigenlijk ook. Alleen Virgil heeft het vereiste niveau. Het tekent ook de behoudende denkwijze van Koeman om niet met Donny te starten. Dit heeft ook weer invloed op Frenkie die de bal niet goed kwijt kan want Donny creeert altijd veel ruimte en aanspeelmogelijkheden met zijn loopacties.

  1. Yindi02

   Wat mij opvalt vooral is, dat die Ajaxieden nog zo fit overkomen. Het lijkt alsof het zware seizoen bij hun gewoon geen invloed heeft gehad. Blind b.v. blijft gewoon gaan en speelde erg sterk gisteren. Maar ook de Ligt, vd Beek kunnen blijkbaar niet kapot. Vond het wel jammer dat Pröpper er niet in kwam en hij liet Bergwijn veel te lang modderen. Die jongen zit met z’n gedachten al lang in A’dam als je het mij vraagt.

   1. Ajax belg

    De Berwijn die ik gezien heb deze 2 wedstrijden heeft Ajax niet nodig. En dat moet dan 40 milj. gaan kosten. Dit is echt weg gegooid gekd

   2. FrankiC

    Ik vond dat Frenkie moe oogde.
    Eén dag langer rust is essentieel (ook volgens Raymond Verheijen).

    1. supporter

     Verheijen, dat engnekje die Cruijff te kakken zet (en vele anderen). Omhoog gevallen verwend en heel vervelend ventje. Vindt zichzelf enorm goed en anderen enorm slecht.

     1. FrankiC

      Klopt, maar in dit geval heeft hij 20.000 wedstrijden geturfd en geef ik hem gelijk.

     2. Zlatan4ever

      Supporter, aan je antwoorden te zien is dit gewoon weer de zoveelste nickname van Abu Bilal ? Waar ben je mee bezig gast ?

     3. FrankiC

      Scherp @Zlatan en ook wel weer mooi dat menigeen na 3 posts al met zijn nieuwe nick door het ijs zakt…. We beginnen elkaar na jaren een beetje te doorzien.

     4. -buitenkantje rechts-

      Scherp?? ieder forumlid had dit al 8 topics geleden in de gaten…

  2. AjaxKat

   Helemaal gelijk Indojood! Ik vond dat ze (vanuit de Ajacieden gezien) vooral Ziyech misten in met name het afjagen en creeën als volgende stap in het werk van Frenkie. Dat ze niet eerder ingrepen om meer over de flanken te doen met bv. Promes snap ik ook niet. Net als De Roon boven Donnie. En wat betreft Wijnaldum heb je zeker gelijk; die is echt overschat.

  3. Zlatan4ever

   Mee eens Indojood, Koeman blift te behoudend spelen tot dat ze achter komen en daarnaast durft hij Memphis niet te wisselen..

   1. Litmanen

    Ach, bij Ajax loopt ook een trainer die sommige spelers niet durft te wisselen.
    Maar met mensen als De Roon en Babel ga je sowieso nooit iets winnen. Zoals boven omschreven, onze rechtsback van gisteren is eerste divisie kwaliteit. Veel kracht, weinig techniek. Koeman zei vooraf dat hij niet aan Veltman gedacht had voor de rechtsbackplaats. Maar die had heel wat meer laten zien dan deze omhooggevallen krachtmens.

 4. Koning Haarms Wolfs

  Koeman heeft niets met Ajax, de enige club waar hij heeft gefaald. Zal nog wel ik die dikke kop van hem zitten. Was een passief team gisteren, zonder o.a. de diepgang en inzet van Donny op het middenveld. Jammer dat Viergever niet meespeelde, was hij 6x 2e geworden. Snel vergeten en op naar nieuwe toernooien, hopelijk met meer Ajax-niveau in het team.

    1. Koning Haarms Wolfs

     Als 71 je geboortejaar is, dan ben je waarschijnlijk pas sinds kort Ajacied. Als het je IQ is, sorry dat ik dit er niet direct bij heb gezet: Koeman heeft bij Ajax gespeeld, gekomen in ‘83.

     1. Momo71

      Is mijn geboortejaar,waarom je IQ erbij haalt god mag het weten.Heel tijd gaat het over trainer kom jij je gal spuwen hoe hij als speler was,we leven niet in het verleden.Dat weet ik dat hij in 83 kwam.Sinds ik begon te voetballen,1980, ben ik voor Ajax dus ja sinds kort Ajacied.

    2. Momo71

     Zet dat erbij dan knul,dacht je had het over de trainer Koeman en niet over de speler Koeman wat alweer meer dan 30 jaar geleden is.

     1. Momo71

      Ach ja hahaha indd laat ook maar.Daarom kan je hier nooit een normaal discussie voeren.Fijne dag Koning

     2. Koning Haarms Wolfs

      Dit heet toch niet: Debatforum “Ajax omnisciens”, het is een appje, waarin je plaatst wat je wilt of kunt……helaas. Was van mijn kant grappig bedoeld, had geen zin om dit uit te leggen. Nu maar wel gedaan, voordat deze opmerkingen een basis gaan vormen voor een eventueel nieuwe feud. Fijne dag, Momo

 5. Ajax belg

  Mooie prestatie, op de goede weg maar om terug een topploeg te worden moet er dringend aanvallers op staan, want deze voorlinie is drama. Mis ook het zo befaamde Hollands spel met snelle vleugels die een man voorbij kunnen en een prima voorzet geven. Nu is het dat saaie Barca voetbal dat iedereen wil klonen. Daar mag Nederland niet in meegaan vindt ik. Succes voor de toekomst

  1. Finidi

   Ja oke snelle vleugels, voorzetten oke, op wie dan Luuk de Jong of die lange van Sporting, er zijn geen echte hollandse spitsen op dit moment.

 6. Frip

  Die dumfries wat een drama is dat die kan geen bal raken… en voor de rest blijft het jammer dat ze niet gewonnen hebben

 7. Jimmy1971

  Je mist in dit team een spits die altijd minimaal een 7 haalt. Depay is heel af en toe geniaal, maar vaak te egoistisch of helemaal niets. Gisteren speelde je met deze Depay gewoon met 10 man! Dat Koeman na Engeland niet begon met Donny en Promes zijn gewoon dure misrekeningen..

 8. LeroyT

  Nou je mag het eigenlijk niet zeggen want dat er wordt gelijk gezegd dat je discrimineert. Maar ik erger me dood aan onze gekleurde landgenoten op uitzondering van Van Dijk. Pfff er zit helemaal niets in en komen zoveel verschrikkelijk veel te kort voor het niveau wat Oranje voor ogen heeft.

    1. What’s in a (nick)name

     Dus onze gekleurde landgenoten zijn op hun positie niet slechter maar waarschijnlijk zelfs beter als de niet gekleurde landgenoten.

 9. -buitenkantje rechts-

  Zal Koeman nogmaals appen:

  Veltman v Dijk de Ligt Blind
  Pröpper FdeJong Beek
  Bergwijn Huntelaar Depay

  Altijd kiezen voor voetbal. De jongens die zogenaamd voor “de balans ” moeten zorgen komen te kort.

   1. Wenen 1995

    Huntelaar heeft nooit bedankt…. Wordt gewoon genegeerd/niet opgeroepen…. Koeman kiest liever voor ene Luuk de Jong…. Waarom is mij een raadsel. Denk dat men Huntelaar te oud vindt? Gek criterium overigens.

 10. De Nees

  Wie is Dumfries eigenlijk? Is dat een voetballer? Kan er i.e.g. geen reet van.

  1. Koning Haarms Wolfs

   Hij kan wel wat, Nees, hij speelt alleen bij het verkeerde team. Verdedigend okay, maar hij geeft normaal een goede pass als hij op komt. Maar heb wel liever Tagli dan Dumfries. Op je verdere commentaar: niets in te brengen….

 11. De Nees

  Ik zie al vergelijkingen tussen Koeman en Danny Blind. Beide laten Oranje slechter spelen dan nodig door slechte speler keuzes. Wijnaldum voegt weinig toe en Roon al helemaal niet, alles gaat breed en als het naar voren gaat is dat zonder verrassing voor de verdediging. D’r zit geen voetbal vanuit MV, daarom was v Beek ook zo onzichtbaar, hij krijgt amper aanvoer in/rondom de 16. Om nog maar niet te spreken over onze voorhoede, als ze al wat krijgen weten ze niet hoe snel de bal te verprutsen. Verdediging is goed, MV (behalve Frenkie) en voorhoede is niveau Oostenrijk.

 12. De Nees

  Stoorde me weer ’s aan dat kontekruip clubje NOS. Vd Vaart en Hooijdonk willen duidelijk welkom blijven bij Oranje, gratis tripjes naar de wedstrijden en ‘avonds een standaard riedeltje over de wedstrijd, we houden het lekker gezellig allemaal, job done. Slechte spelers niet bij naam noemen, nee hou het lekker algemeen ‘we maken stappen tov paar jaar geleden, we hebben laatst al van die en die gewonnen, het ging dit keer niet lekker maar we zitten in opgaande lijn…’ Flikker toch op stel lafbek analisten, analyseer gewoon spelmomenten zoals het hoort en noem wie goed of slecht is, zo moeilijk is dat niet. Joeri is een schreeuwende ouwehoer maar durft nog ’s kritiek te geven, net als Kieft en VI Inside, je hoeft er niet mee eens te zijn maar 100x keer beter dan die amateurinterviewer Tom Egbers en zijn makkers. Zo moest dat ff kwijt. 🤪

 13. apeldoorn

  WTF doen Dumfries en Babel in het Nederlandselftal?? die kunnen by far dit niveau niet aan!
  Memphis is ook niks, maar we hebben geen alternatief.
  hopen dat we gauw weer een top spits krijgen (die gast van Heerenveen misschien, ondanks Pisvee bloed)
  achterin zit het wel goed!
  alleen Cillissen is wel een jankert hoor, ook tegen kritiek kunnen. gewoon keepersfout die goal, klaar. en je bent slecht in strafschoppen. gewoon toegeven, verder ben je prima.

 14. a.p.

  Babel, Dumfries, Depay, Bergwijn, de Roon waren er niet Blind was super de rest niet hun beste wedstrijd

 15. Koning Haarms Wolfs

  Tot augustus, mensen. Gaat nu 2 maanden over niets. Zonde van de tijd. Fijne vakantie!

 16. apeldoorn

  idd roddel en achterklap, hopen dat we de schade van uitloop beperkt weten te houden en goede versterkende aankopen doen! scorende spits svp (Lammers van Heerenveen)

 17. HDfan

  Wijnaldum eigenlijke typische engelse voetballer; veel inzet en een goede conditie maar nauwelijks echt vernuft

 18. Bert Betondorp

  Alle reacties van bovenstaande forumleden gelezen. Niets aan toe te voegen.
  In grote lijnen helemaal eens. Het Nederlands elftal is onder Koeman aardig teruggekomen. Toch zal er, zeker voor wel andere spelers moeten komen.
  Eruit: Dumpfries, Babel, Depay, bijvoorbeeld. Erin als vast Donny vd Beek
  Dat was her, allemaal fijne vakantie en tot volgend Ajax seizoen

Reageren is niet mogelijk.