There are no ads, please add some


Media bewieroken De Ligt en De Jong na 3-1 zege Oranje op Engeland

Oranje won donderdagavond de halve finale van de Nations League tegen Engeland. De formatie van bondscoach Ronald Koeman was na verlenging met 3-1 te sterk voor Engeland. Na afloop was iedereen; zowel Nederlandse als Engelse kranten, maar ook alle analisten en zelfs bondscoach Ronald Koeman lyrisch over vooral twee spelers: Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong. Frenkie de Jong was superb, terwijl Engeland weer eens tekort kwam”, zo meldt de Guardian. Ook van The Independent klinken lovende woorden voor de middenvelder. “Sommige individuen waren van een andere categorie. De Jong lijkt niet eens meer op een revelatie. Het lijkt alsof hij al jaren bij Barcelona speelt en presteert zoals Xavi jaren deed. Hij is zo goed, De Jong dicteerde het spel en is de belangrijkste reden voor de overwinning”, zo concludeert de Engelse krant. 

De Ligt ging in de eerste helft in de fout, waarna Marcus Rashford vanaf elf meter de 0-1 maakte. In de tweede helft maakte de verdediger zijn fout goed door met het hoofd voor de 1-1 te tekenen. “Als er ooit een nieuwe definitie van het toppunt van karakter wordt gezocht, zou die ’Matthijs de Ligt’ moeten luiden”, opent De Telegraaf over de verdediger van Ajax. Bondscoach Ronald Koeman vindt het knap hoe de Ajacied zich herstelde “Dan kom je achter door die fout van De Ligt, maar we bleven rustig. Ik heb in de rust niks gezegd tegen hem, vond ik niet nodig, hij wist het zelf wel. Dat hij zich zo herstelt en ook nog de gelijkmaker maakt, eigenlijk is het niet normaal.”

Frenkie de Jong werd in het stadion uitgeroepen tot Man of the Match, maar Koeman was vooral onder de indruk van de manier waarop Wijnaldum speelde. “Ik vond ons fitter dan de Engelsen”, aldus Koeman. “En de allerfitste leek Wijnaldum. Als je dat op je in laat werken, na zó’n seizoen, met nog een Champions League-finale, dat is eigenlijk ongelooflijk.”

Het Nederlands elftal heeft twee dagen om te herstellen, waarna op zondag de finale tegen Portugal wacht. De tegenstander was woensdag in negentig minuten klaar met Zwitserland (3-1) en heeft een dag langer om te herstellen. “Ik heb geen idee hoe het nu met de fitheid van mijn spelers is gesteld. Dat zullen we morgen (vrijdag, red.) wel zien tijdens de trainingen”, aldus Koeman na afloop. “We kijken wie er kan spelen en als dat voor sommige jongens een probleem is, hebben we bewezen dat op onze bank uitstekende vervangers beschikbaar zijn. Ik maak me daarover niet druk.”

Dat Nederland in de finale van de Nations League staat is volgens Koeman in ieder geval een groot succes voor het Nederlandse voetbal. “Als je de Nations League begint, je schakelt de wereldkampioen Frankrijk uit en de wereldkampioen van vier jaar eerder, Duitsland en vervolgens versla je in de halve finale de nummer vier van de wereld, Engeland, ja, dan mag je dat een succes noemen.”

Gerelateerde posts

46 reacties

 1. a.p.

  Frenkie was super en Matthijs na zijn fout, weer prima en een prachtige De Ligt goal.

  1. HURBIE

   De LIGT zal nog beter worden met dit soort tegenstanders
   En Frenkie is een lust voor het oog
   Wat een bal tovenaar

 2. Ajax 1

  Zoals ik net al in andere thread zei:

  Babel niet goed genoeg voor Ajax. Ballen springen te ver van voet, technisch veel minder dan tadic, neres, ziyech etc. werkt hard, maar ‘net niet’ voetballer. Met wijnaldum, babel, depaey, de roon krijg je kracht en snelheid, maar geen technisch en snel voetbal zoals ajax speelde dit jaar.

  Propper mag wel komen, die heeft dat wel, en bergwijn had niet zijn beste wedstrijd, maar gaat continu gevaar van uit, dus mag ook komen.

  Blind was ook geweldig overigens.

   1. Ajax 1

    Met net niet bedoel ik dat er niets goed lukt, maar alles net niet….dus niet goed genoeg. Eens dus met jullie.

    Maar wat vinden jullie v proper? Die mag echt wel komen van mij.

     1. Ajax 1

      Prupper….foenetisch is dat dan de goede. Spellen van zijn naam is lastig. En we hebben wel wat taalpuristen hier op de site 😁

 3. Charka53

  Wel jammer dat we deze sterren volgende seizoen niet meer in de J.C.ARENA mogen aanschouwen

 4. Indojood

  Onze jongens waren weer goed bezig. Toen Donny erin kwam ging het pas echt lopen. Voorhoede is zwak, Klaas-Jan zou het beter doen dan Depay. Overgewaardeerde voetballer. Niets wat hij doet is met gogme of intelligentie. Alles op kracht en op goed geluk.

  1. HURBIE

   Depay Doet het op linksbuiten beter en dan een echte spits erin
   En VD BEEK meteen vanaf et begin erin

  2. Finidi

   Eerste helft was gewoon kut van Depay, dat jong denkt dattie overal moet zijn, hoeft helemaal niet,wil zich bewijzen of zichzelf in de etalage zettenof zo, Frenkie en Matthijs worden echt hele groten horen, niet te geloven hoe ver die 2 al zijn.

  3. Zlatan4ever

   Huntelaar maar ook andere spitsen zijn beter dan Memphis

   Er was er al 1 beschikbaar in Portugal …

  4. Finidi

   Indo moet je die foto zien van Frenkie, die houding aan de bal en zo, zon foto moet er ook zijn van Jopie, tis net een kloon ik zweer et!

   1. Indojood

    Ja prachtig. Heb het al eerder gezegd, ik heb nog geen speler gezien die me zo aan Jopie doet denken. Qia niveau is Jopie onaantaastbaar maar qua stijl zeker. Dit zou wel eens de beste voetballer sinds Cruijff worden.

  1. FrankiC

   Hup @apeldoorn Precies de spelers die ik graag bij Ajax zou zien. In één keer dat rechtback probleem opgelost. Heb er destijds al divers posts hier aan gewaagd om Hateboer bij Groningen op te halen.
   Pröpper kan ook tussen twee tegenstanders door naar voren versnellers, vergelijkbaar met Frenkie.

  2. ajacied078

   hateboer is haalbaar denk ik. proper in mijn ogen niet nodig op een overvol middenveld.

 5. De Nees

  Depay is een speeltuinvoetballer. Heeft goeie wedstrijden maar wisselt dat af met zoiets als gister, kan echt niet op dit niveau. Tegen zware tegenstanders ga je eraan omdat je geen afstand nam met je opgelegde kansen.

  1. -buitenkantje rechts-

   Hoe zwaar wil je ze hebben @De Nees? Duitsland, Frankrijk(wereldkampioen), Engeland(halve finalist).
   Hij was niet goed gisteren..veel mislukte..maar zo dramatisch als sommigen hierboven schetsen was het ook weer niet. Ik vind KJH in de spits wel een goede suggestie..
   Depay op links..Bergwijn op rechts. Middenveld Beek, FdeJong, Pröpper. Rechtsachter Veltman.. v Dijk..de Ligt..Blind
   Zal Koeman s appen..😁

 6. De Nees

  Vond de wedstrijd helemaal niet zo goed. Onze beroepsanalisten kunnen beter bij heel holland bakt gaan zitten jureren, wat een onzin kwam daaruit zeg. Tegen zo’n ruk elftal als Engeland had NL teveel moeite om afstand te nemen, dan kan het niet goed zijn. Naast Frenkie op MV missen we een pure spelmaker, al heeft ie maar een derde van Sneijders kwaliteiten ben ik al blij. Het elftal zit tegen goed aan maar dit laatste ontbreekt nog, en een serieuze spits natuurlijk, geen circus clown als Depay die goed en slecht afwisselt net hoe de wind waait.

  1. Finidi

   Klopt maar het is al niet meer zon naar ventje( zo kwam hij tenm op mij over) als paar jaar geleden. Je zult natuurlijk ook wel een beetje mak worden alsje geregeld moet banken.

  2. -buitenkantje rechts-

   Dat het niet zo goed was ben ik met je eens de Nees. Koeman kiest voor de Roon, Wijnaldum en daarmee niet voor voetbal. Ik vond ook Bergwijn en Babel zwak. Dumfries om te janken. Depay deed veel fout, maar was wel betrokken bij alle goals. Zou hem het liefst linksbuiten zien in een zwervende rol. Ook vond ik het belachelijk dat Frenkie 14 km! gelopen heeft..
   Veel te veel corrigerend werk, doordat hij naast Wijnaldum en de Roon staat. Liever Pröpper in een controlerende rol en Frenkie meer naar voren geschoven. Dan kan hij de spitsen meer bedienen.

   1. Ajax 1

    Precies br, dat bedoelde ik. Met die beginopstelling kies je voor krachtvoetbal, niet voor goed voetbal

 7. Zlatan4ever

  Donny maakte ook het verschil vanaf het middenveld.

  In de finale starten met Donny !

 8. supporter

  De Ligt, de Jong, vd Beek en Ziyech horen eigenlijk wekelijks samen te spelen in hetzelfde team. Waar dan ook. Heb je voor jarenlang een CL winnend team mee. 4 voetballers uit het koude kikkerlandje. Prachtig.

Reageren is niet mogelijk.