There are no ads, please add some


Van der Gaag: ‘Ajax kwam als een verrassing’

De aanbieding van Ajax om trainer te worden van Jong Ajax kwam voor Mitchell van der Gaag als een complete verrassing, zo verteld hij in een interview met Veronica Inside. ‘Ik heb het eigenlijk niet zien aankomen. Je volgt Ajax wel, je kent wat mensen, maar de club ken ik zelf niet zo goed. Het is niet zo dat je er lijntjes hebt lopen en ik wist niet wat er zou gebeuren bij Ajax. Dan komt het toch als een verrassing’, aldus Van der Gaag. Hij stapte gedurende het afgelopen seizoen vervroegd op bij NAC Breda en ging terug naar Portugal, waar hij al zo’n twintig jaar woont.

Van der Gaag kijkt uit naar zijn nieuwe job. ‘Ik ben ook wel benieuwd hoe er bij Ajax gewerkt wordt. Wat nou het geheim is. Je moet jezelf niet verloochenen. Ajax zoekt een trainer met buitenlandse invloeden, maar uiteindelijk gaat het ook om de club en de filosofie’, aldus de trainer, die blij is dat Winston Bogarde aanblijft als assistent. ‘Winston kent de cultuur goed, hij weet hoe het werkt om bij Jong Ajax te trainen.’

Gerelateerde posts

39 reacties

 1. Wenen 1995

  Een heel goede keuze van Ajax en hem. Dus welkom Van der Gaag en maak er iets moois van. Talent is er genoeg.

  1. -buitenkantje rechts-

   Waarom vind jij het een goede keuze? Op voorhand snap ik niks van deze keuze..
   Net zomin snap ik dat Bogarde een trainersrol vervult bij Ajax. Leuk duo…

   1. Litmanen

    Met dat laatste ben ik het eens. Vd Gaag vind ik wel een hele goede keus. Hij heeft meer gogme dan Ten Hag ooit gaat krijgen en heeft bovendien een flinke tas met ervaring, ook in het buitenland.
    Ik blijf er bij dat Ajax in dit geval ook heeft gekeken naar een eventuele stand-in voor het geval dat Ten Hag struikelt.
    In Reiziger heb ik nog wel enig vertrouwen, maar zie je hem met Bogarde in de JCA op de bank zitten?

    1. KBouter

     Wenen.., dat is gelul dat hij zich goed verwoord. Wanneer Gaag voor het resultaat gaat bij JA .. dan is hij een zeer slechte keuze als trainer. Gaat hij daar trainen om spelers individueel beter te maken en spelers klaar stomen voor het eerste… dan is het een goede keuze. We weten het nog niet. Word het ern trainer zoals Jaap Stam, dan hoop ik dst ze hem nog voor de winterstop er uit schoppen. Maar mijn gevoel is wel goed

     1. HURBIE

      Geef deze man ons vertrouwen en dan zien we het wel over een jaar
      Geen nut om hem nu al met de grond gelijk te maken
      SUCCES GAAG

 2. Frip

  Ik zou zeggen voor ons allemaal maar welkom en veel succes en maak er het beste van

 3. -buitenkantje rechts-

  Van der Gaag opgegroeid en gevormd in het trainingsinternaat van PSV waar hij gedrild werd door Huub Stevens tot een type voetballer waar het resultaat voorop staat. Ook in Portugal en Cyprus was hij trainer en leerde dat resultaat boven alles ging.
  Bogarde die rustig 4 seizoenen bij Chelsea op de bank ging zitten en daarmee 10 Milj Pond verdiende. Hij speelde in totaal 12 wedstrijden in die 4 seizoenen. Door zijn geld over de balk te gooien aan auto’s, huizen en sieraden failliet verklaard.. Iets in de hiphop scene geprobeerd..mislukt. De bekende autobiografie ” Deze neger buigt voor niemand”
  Wat een lul de behanger is dit en wat een geweldig voorbeeld voor onze jeugd in ons vlaggenschip. Niet voor niks zei Gravenberch onlangs tegen hem: ” van jou kan ik niks leren” ..
  Geweldig duo..

  1. Litmanen

   Nogmaals, over Bogarde ben ik het met je eens. Ik zal ook nooit vergeten dat hij destijds bij De Meer een groot aantal kinderen die om handtekeningen vroegen, samen met Davids, volkomen negeerde. Als enige spelers van Ajax.
   Met het armetierige Excelsior vond ik vdGaag een positieve verrassing.
   In Portugal was hij een aanvallende trainer. Van Cyprus weet ik het niet.

  2. Bigboss

   Sommige dingen zeg ik ja en sommige nee dat ik met je eens ben

   Alleen bogarde wilde Chelsea zo graag hebben en daarna kwijt dat ik hem wel gelijk gaf met dat salaris lekker op de bank ge zitten of met het tweede mee te doen. Ze willen toxh zo graag alles kopen en hebben maar ze hebben hun lesje met hem niet geleerd helaas. Of ik het zelf
   Zou doen weet ik niet maar dat is een ander verhaal. Hij mocht ook transfer vrij vertrekken toen en heb bedankt en gezegd ik dien me contract wel uit. Chelsea blijft kopen en spelers daarna kapot te maken door ze niet te gebruiken op de bank te zetten of te verhuren. Die maken de voerballerij kapot in mijn ogen

   1. -buitenkantje rechts-

    Dat hij op de bank kwam heeft niks met de koopdrift van Chelsea te maken.
    Vialli wilde hem graag hebben, maar die werd ontslagen en opgevolgd door Ranieri. Ranieri zag het niet in hem zitten. Het eerste seizoen speelde hij onder Ranieri nog 11 wedstrijden, de 3 seizoenen daarna slechts 1 invalbeurt.
    De reden dat hij geen andere club zocht is heel gewoon dat Bogarde het salaris wel erg lekker vond en daar niks voor hoefde te presteren.

    1. Bigboss

     Je zegt het goed niet in hem zag zitten dan ook niet zeuren als een speler het wel best vind of ik het zoals ik net als zei met hem eens ben of niet. Huntelaar was top scoorder bij milaan en real madrid trainers wissel zaggen het ook niet in hem of is het allemaal voorkeur, voor trekkerij en veiendjes politiek

 4. Stem van een supporter

  Als je dewedstrijden van de JA en de jeugd bekijkt zie je dat ze een totaal andere kant op gaan dan wat Johan graag had gezien. Het combinatie voetbal wordt volledig naar achteren geschoven terwijl het eerste elftal het afgelopen seizoen juist heeft aangetoond dat je daarmee teams volledig stuk kan spelen.
  Het nu aanstellen van van der Gaag met Bogarde als twee man bij JA maakt ook heel duidelijk dat men voor resultaten wil gaan in de teams onder Ajax 1. Daar worden de spelers niet beter van en daar mee laat je hetgeen waar Ajax altijd voor moet staan volledig los. Ajax is art, Ajax is een theater voorstelling. Niet voor niets wordt Ajax publiek ook theaterpubliek genoemd. De supporters willen een show zien en geen spelletje alleen voor het resultaat. Denk aan de tijd van de Boer waar het reaultaat ook heilig was. Het scheelde weinig of de veldbedden waren neergelegd op de tribune. Er kwamen steeds meer lege plekken in het stadion.
  Spelers die nog niet in Ajax 1 spelen moeten ervaring opdoen op verschillende posities. Een verdediger neerzetten op het middenveld, een aanvaller een linie terug. Zo leren ze alle facetten van het spel. Geen lange ballen, maar mooie snlee korte combinaties. Leren overzicht te krijgen binnen een split second (voorbeeld is Ziyech o.a.). Dat je dan niet alle wedstrijden zal winnen is inherent aan het leer proces. Vooral in de KKD is het van belang te leren, daar krijg je forse weerstand. Winnen staat dan echt op detweede plaats maar ja …… Ajax heeft van der Gaag aangesteld. Johan pinkt verschillende traantjes weg hierboven.

  1. Prinsengracht

   Jij haalt een heleboel dingen door elkaar. En je komt nooit op de Toekomst.

   1. Stem van een supporter

    Ik heb 5 kinderen en twee zoon en een dochter voetballen bij Ajax. Als zaken niet veranderen denk ik dat we verkassen naar AZ. Ook meteen dichterbij maar dat is een toevallig maar niet beslissend voordeel. Dus ik ben best wel een aardig vaste klant op de Toekomst en heb mijn ogen niet in mijn zak. Maar ieder zijn mening.

     1. Stem van een supporter

      De andere twee spelen geen voetbal. Soms is rekenen begrijpen een kunst.

     2. Zlatan4ever

      Soms wil je het geluid van een
      “ stem van een supporter “ niet horen/lezen………

 5. Charka53

  Verrassende keuze is het wel zeker als je hem langs de lijn ziet staan geen emotie en wat heeft hij laten zien ik kan me niets voor de geest halen.

  1. Bigboss

   Heb hij toxh ook niet exht de kans mee had qua ploegen waar oor hij gewerkt heb

 6. Bigboss

  Ppfff nu gaan we het weer over ten hag hebben kom op mannen hij heb het niet alleen gedaan maar hij ataat wel aan het roer he

  Zegt dat niks ook niet met wat hij bereikt heb dit seizoen en de manier van voetballen echt ajax
  Waarom ik voor deze club ben en niet siverse keren in slaap val van het voetbal ik zag

  Wat wen verstand zeg, neemt biet weg dat ze wen hele goede hebben aan hem. Slim gedaan van ajax

   1. Bigboss

    Kan je zelf ook nog normaal
    Commentaar geven zoals het hoort op deze app. Geef gewoon een reacrie eens of niet eens maar afzeiken vernederen en dat soort dingen zijn andere apps voor. Dat terwijl je ajax een warm hart toe draagt of was je al op weg na az met je kinderen omdat het niet gaat zoals jij het wil. Niemand is groter als de club was het toch

   1. Rembrandt

    Dan vrees ik dat het komend seizoen AZ wordt voor U en Uw kinderen. Kanttekening – zou een echte supporter met zijn kinderen naar AZ gaan?

Reageren is niet mogelijk.