There are no ads, please add some


Ödegaard wil snel duidelijkheid en gaat ervan uit komend seizoen niet bij Real Madrid te spelen

Martin Ödegaard werd de afgelopen weken genoemd bij Ajax en Bayer Leverkusen. Vooralsnog staat hij echter nog ‘gewoon’ onder contract bij Real Madrid en het is de vraag waar de Noor volgend seizoen zal spelen. Ödegaard zelf hoopt in ieder geval snel duidelijkheid te krijgen. “Ik moet op vakantie en ik wil ook niet in dezelfde situatie terechtkomen als vorig jaar. Toen speelde ik tijdens de voorbereiding voor Real Madrid en duurde het lang voordat er iets gebeurde. Dat was niet gunstig voor mij en dat wil ik nu niet”, aldus de middenvelder in gesprek met het Noorse VG.

“De feedback die ik van Real Madrid krijg is dat ze erg tevreden zijn over mij. Maar zoals ik eerder al heb gezegd, is het erg moeilijk om hier aan speeltijd te komen. Dat zal volgend seizoen ook zo zijn. Dus het wordt waarschijnlijk iets anders voor mij”, aldus Ödegaard die er dus vanuit gaat komend seizoen in ieder geval niet in Madrid te spelen.
Naast een nieuwe verhuurperiode wordt er ook gesproken over een verkoop met een terugkoopclausule voor Ödegaard, die nog tot medio 2021 vastligt bij de Koninklijke. De spelmaker zelf denkt dat de kans groter is dat Real Madrid voor een dergelijke constructie gaat, dan voor een reguliere verkoop: “Ja, dat hebben ze vaker gedaan. Het verschil met een verhuur is dat je een sterkere band hebt met de club waaraan je verkocht wordt. Ik heb er nog niet echt over nagedacht en het maakt ook niet zoveel uit. Het belangrijkste is dat ik ergens terechtkom waar ik de kans krijg om te spelen en waar de trainer in me gelooft”, zo besluit  Ödegaard die afgelopen week nog werd gespot in de ArenA.

Gerelateerde posts

25 reacties

   1. HDfan

    Hij is pas 20 en als hij bij Ajax slaagt in 2-3 jaar….zie ik het wel gebeuren

  1. JohnDoe77

   Dit verhaal komt wel heel vaak terug. Graag volgende bericht alleen of het wel of niet gelukt is!

 1. Wenen 1995

  Zou echt een top aankoop zijn! Als ik RM was, zou ik hem houden. Maakt haar selectie alleen maar sterker en zo sterkt is tie op dit moment niet…

  1. Bakkie

   Nou, Wenen… zo sterk is die niet? Ze gaan sowieso Hazard halen, ze hebben Isco nog lopen en die James komt nog terug (al wil Real die wel gaan verkopen) Maar toch een paar aardige opties voor Real, ze zijn ook nog bezig met Eriksen trouwens 😄

   1. Wenen 1995

    Maw, ik twijfel of RM op korte termijn aanhaakt bij de Europese top. Eriksen zou ik idd echt wel een kwaliteitsimpuls vinden voor RM. We gaan het zien.

    1. -buitenkantje rechts-

     Wat een onzin Wenen.. Real aanhaakt bij de Europese top??
     Real IS Europese top met alleen absolute topvoetballers. Ødegaard gaat daar geen speeltijd krijgen, omdat hij nog geen Europese top is. Bij Ajax zou hij dat misschien kunnen worden. Ik zie voor hem geen andere mogelijkheid om als speler te groeien dan bij Ajax te gaan spelen. Bij ons krijgt hij de kans zich te ontwikkelen.

     1. Litmanen

      De wens is de vader van de gedachte BR, maar je hebt wel gelijk. Dit soort spelers, zie Eriksen, Frenkie, vdVaart, Sneijder, kunnen zich bij Ajax aan de Europese top laten zien omdat ze veel spelen.
      Bovendien is Odegaard precies de speler die Ziyech kan vervangen, er van uitgaande dat hij weggaat. Op zes zou ik het zonde van zijn talent vinden.
      Van de Beek en Odegaard en daarachter Schone of type Schone zou geweldig uit kunnen pakken. Maar hij zou ook op rechtsbuiten kunnen spelen zoals Hakim dat heeft ingevuld.
      Ik denk alleen dat Overmars hier echt een kunststukje moet uithalen. Ik geloof niet dat er ooit een Nederlandse club een speler van die klasse bij de Spaanse top vandaan heeft gehaald. (Onana was nog lang niet toe aan de selectie van Barca)

     2. Bakkie

      Zullen we maar een type Schöne doen dan? Schöne kan echt niet meer mee, dat werd thuis tegen Spurs ook weer pijnlijk duidelijk

    2. FrankiC

     Kwaliteitsimpuls door Eriksen bij RM?
     Modric is normaliter toch wel een paar tandjes beter en Kloos nuttiger…
     Verder sluit ik me bij @BR aan

 2. Iedereen heeft een mening

  Die komt de eerste 5 jaar niet aan de bak bij Real. Als Ajax zijnde zou ik alleen voor een koopoptie gaan.

 3. Charka53

  Kopen die jongen en alleen bij Ajax kan hij groeien en geld opleveren en dat is de bedoeling van deze speler .

 4. SanderD

  Laat dit ook een les zijn voor de nieuwe generatie talenten.
  Als je zo jong tekent bij clubs als Real, speel je elk seizoen ergens anders… en is de kans miniem dat je het eerste ooit haalt.
  Er zijn andere, betere en leukere manieren om bij een team als Real Madrid te komen.

 5. Zlatan4ever

  Ik mag toch aannemen dat Odegaard zelf toch ook nog iets voor het zeggen heeft? Hij(en zaakwaarnemer) kunnen toch wel een beetje tegengas geven als het om zijn toekomst gaat ?

 6. Frip

  Ik vind het een goede speler maar zou nog wel even kijken wie er weg gaat voor dat ze hem dan gaan kopen

 7. Stem van een supporter

  Als Ödegaard verstandig is gaat hij minimaal twee jaar voor Ajax spelen. Bij Ajax kan hij groeien en dan betaald zich dat daarna 10x uit voor hem. Hij is pas 20 en niet iedereen is van de categorie de Ligt. Ajax moet nu zaken doen, als er gewacht wordt dan komen andere clunbs en die betalen op zeker meer salaris. Ödegaard moet echter beseffen datgeld niet zaligmakend is en dat hij met twee jaar Ajax ook niet op bijstandsniveau zal zitten. Hij zal echter vrijwel zeker een basisspeler zijn en zich kunnen laten gelden.

 8. HDfan

  Hopelijk gaat Leverkusen er niet met de buit vandoor. In Duitsland wel weer stuk meer weerstand….

 9. Bigboss

  Kopen met terug koop

  Zou echt versterking zijn. Alles op alles zetten met hem

Reageren is niet mogelijk.